Suv/Crossover, Zaujímavosti,

Aké sú najspoľahlivejšie vozidlá SUV? Najlepšie hodnotené modely v roku 2024

20.3.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@MED-CARS). Japonský model ponúka spoľahlivosť, bezpečnosť a dostatok priestoru pre rodinu a jej potreby. Vzhľadom na obľúbenosť vozidiel SUV medzi zákazníkmi sa nižšie zameriavame na...

20.3.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@MED-CARS).

Japonský model ponúka spoľahlivosť, bezpečnosť a dostatok priestoru pre rodinu a jej potreby. Vzhľadom na obľúbenosť vozidiel SUV medzi zákazníkmi sa nižšie zameriavame na 10 najspoľahlivejších vozidiel SUV v roku 2024.

Aké sú najspoľahlivejšie japonské vozidlá SUV?
Foto: youtube.com/@MED-CARS

Pri kúpe nového vozidla zohráva spoľahlivosť čoraz dôležitejšiu úlohu. Trend nových technológií v automobiloch a skutočnosť, že moderné motory sú čoraz zložitejšie, zákazníci chcú autá, na ktoré sa môžu spoľahnúť. Okrem toho veľkú časť predaných nových automobilov tvoria vozidlá SUV, ktoré sa stali veľmi obľúbenými.

Spoločnosť Car Help Corner zostavila zoznam 10 najspoľahlivejších SUV, ktoré si zákazníci môžu kúpiť v roku 2024. Tento zoznam bol zostavený na základe údajov pre severoamerický trh, ale takmer všetky modely zo zoznamu sa dajú kúpiť aj v Európe.

Subaru Forester

Subaru je výrobca známy svojou účasťou v pretekoch rallye, motormi boxer a pohonom všetkých kolies vo svojich vozidlách. Forester je SUV japonského výrobcu v segmente C s veľkou základňou fanúšikov. Podľa Consumer Reports by si 78 % zákazníkov modelu Forester kúpilo takýto model opakovane. Japonské SUV kombinuje komfortné jazdné vlastnosti s dobrými terénnymi schopnosťami a spoľahlivosťou. Zároveň patrí medzi najbezpečnejšie modely testované organizáciou IIHS.

Forester je SUV japonského výrobcu v segmente C s veľkou základňou fanúšikov
Foto: shutterstock.com/VanderWolf Images

Subaru Crosstrek

Zoznam pokračuje ďalším modelom Subaru, menším ako Forester, a to crossoverom Crosstrek. Tento model vyzerá skôr ako zdvihnutý hatchback, ale ponúka dobré terénne schopnosti a má dostatok fanúšikov, aby sa pracovalo aj na úpravách pre túto platformu. Navyše, Consumer Reports ho hodnotí ako najspoľahlivejší model roku 2024 a v kombinácii s dobrými výsledkami v testoch bezpečnosti sa Crosstrek stal medzi zákazníkmi obľúbeným modelom.

Mazda CX-30

Mazda vie, ako vyrábať atraktívne vozidlá, a to sa odráža aj v dizajne CX-30. CX-30 využíva rovnakú platformu ako Mazda 3, má plynulý dizajn a ukazuje spoľahlivosť, na ktorú nás Japonci zvykli. Vďaka jednoduchým benzínovým motorom a dobrej kvalite spracovania je tento model na trhu obľúbený. Ak chcete štýlové kompaktné SUV s pekným interiérom a spoľahlivou mechanikou, Mazda CX-30 je dobrou voľbou.

Honda ZR-V

Honda ZR-V (v Severnej Amerike predávaná ako HR-V) vypĺňa medzeru medzi európskym modelom HR-V a modelom Honda CR-V, ktorý sa s novou generáciou výrazne rozrástol. Hoci ZR-V nie je najkrajším ani najvýkonnejším konkurentom v segmente, má spoľahlivé a úsporné hybridné pohonné ústrojenstvo, aké vidíme napríklad v novej generácii modelu Civic, keďže obe vozidlá majú rovnakú technickú platformu.

Mazda CX-50

SUV CX-50, postavené na rovnakej platforme ako CX-30, je robustnejšou a priestrannejšou alternatívou pre zákazníkov značky Mazda. Vozidlo je podobné modelu Mazda CX-5, ktorý veľmi dobre poznáme a ktorý časom preukázal svoju spoľahlivosť. V Severnej Amerike môže byť CX-50 vybavená benzínovými motormi s prirodzeným nasávaním alebo preplňovanými turbodúchadlom, ktoré sú spojené s tradičnou 6-stupňovou automatickou prevodovkou.

Toyota Corolla Cross

Toyota Corolla Cross vypĺňa medzeru medzi modelmi C-HR a RAV4 ako model kompaktnej triedy. V závislosti od úrovne výbavy je možné Corollu Cross zakúpiť s pohonom všetkých kolies alebo bez neho a hybridné pohonné jednotky sú veľmi efektívne, najmä v mestskom prostredí. Aj keď nemá najmodernejší dizajn ani najnovšie technológie, Corolla Cross vyniká svojou spoľahlivosťou.

Lexus je podobne ako Toyota výrobca známy spoľahlivosťou a kvalitou.
Foto: shutterstock.com/vladiksir

Lexus NX

Lexus je podobne ako Toyota výrobca známy spoľahlivosťou a kvalitou. Zameriava sa však na prémiových zákazníkov, ktorí hľadajú model s avantgardným dizajnom a kvalitnými materiálmi v interiéri. Model NX patrí do spektra menších SUV značky Lexus a dá sa kúpiť ako plne hybridný alebo plug-in hybrid.

Toyota RAV4

Aj keď Toyota RAV4 stratila korunu najpredávanejšieho vozidla na svete, zostáva jedným z najobľúbenejších kompaktných SUV na trhu. Japonský model ponúka spoľahlivosť, bezpečnosť a dostatok priestoru pre rodinu a jej potreby.

Honda CR-V, konkurent modelu RAV4, je aj naďalej rozumnou voľbou pre zákazníkov.
Foto: youtube.com/@ORGCars

Honda CR-V

V neposlednom rade nesmieme zabudnúť na Hondu CR-V. Honda CR-V, konkurent modelu RAV4, je aj naďalej rozumnou voľbou pre zákazníkov, ktorí chcú priestranné, bezpečné a spoľahlivé SUV. Nová generácia je väčšia ako kedykoľvek predtým a vďaka hybridnému pohonu dokáže dosahovať nízku spotrebu paliva. V Európe dostávame pre model CR-V len hybridné pohonné jednotky. Bez ohľadu na to, či si vyberiete full-hybridný alebo plug-in hybridný systém, systém bude využívať rovnaký 2,0-litrový benzínový motor. Všimnite si, že iba plne hybridná verzia môže byť vybavená pohonom všetkých kolies.

Redakcia Auto trendy.

Súvisiace články:

Škoda útočí na segment lacných elektromobilov. Už bez „kuraťa“ na kapote

Spoločnosť Rivian oznámila svoje ďalšie elektrické SUV. Bude ešte lacnejší ako R2


Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.



Najčítanejšie

Odporúčame

Nóri stavajú podmorskú diaľnicu. Má nahradiť trajekty

4.5.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@Vegvesenet). Na známej európskej trase E39, ktorá vedie pozdĺž pobrežia Dánska a Nórska, sa vybuduje najväčšie infraštruktúrne zariadenie v histórii…

Postaví sa najväčšie letisko na svete. Až 260 miliónov cestujúcich

4.5.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: twitter.com/HHShkMohd). V Dubaji sa bude nachádzať najväčšie letisko na svete. Dubajský emir oznámil tento projekt a zároveň poskytol niekoľko informácií…

Zavedie Srbsko lietajúce taxíky? „Kto sa chce smiať, nech sa smeje.“

4.5.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@SouthChinaMorningPost). Srbsko plánuje zaviesť na svojom území lietajúce taxíky a v tejto súvislosti spolupracuje s piatimi spoločnosťami, oznámil prezident krajiny…

„Apokalyptické scény“ v Chorvátsku. „Zem biela od ľadu“, „auto plávajúce vo vode“.

4.5.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: twitter.com/jutarnjihr). Silný dážď zaplavil pivnice a ochromil dopravu v Chorvátsku. Na jednej z ulíc uviazol vodič, ktorého auto bolo takmer…

Koľko zarobí výrobca na predaji auta? Sumy sú šokujúce

4.5.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@CarsAroundTV). Podľa najnovších odborných analýz zarábajú niektorí výrobcovia automobilov na svojich výrobkoch úctyhodné sumy. Rekordéri dokážu z jedného kusu "vyžmýkať"…

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov