Novinky, Zaujímavosti,

Toto má byť najrýchlejšie auto na svete. V roku 2024 sa pokúsi prekonať rýchlostný rekord.

9.2.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@MrJWW). Boj o vavríny najvyššej rýchlosti medzi supercarmi pokračuje. Do boja práve vstúpil nový model. Je ním Koenigsegg Jesko Absolut. Toto superauto sa môže pochváliť...

9.2.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@MrJWW).

Boj o vavríny najvyššej rýchlosti medzi supercarmi pokračuje. Do boja práve vstúpil nový model. Je ním Koenigsegg Jesko Absolut. Toto superauto sa môže pochváliť nielen skvelým vzhľadom, ale aj mnohými ďalšími prednosťami.

Pri tankovaní benzínu E85, ktorý obsahuje až 85 % bioetanolu, však kupé dostane povestnú „iskru“. Jeho výkon stúpne na 1600 koní.
Foto: youtube.com/@MrJWW

Nový Koenigsegg sa nebojí paliva E85. Radí na ňom „druhý prevodový stupeň“

Jesko Absolut pôsobí úžasne. Čierny lak mu dodáva na atraktivite. Má nádherne vyzerajúce nasávanie vzduchu na boku, minimalistické disky s oranžovou krytkou a divoký vzhľad. Skutočné kúzlo pohonného ústrojenstva sa odhaľuje len pozornému oku. Jeho srdcom je dvakrát preplňovaný 5-litrový motor V8. Ten na klasický benzín vyvinie 1280 koní a 1000 Nm. Pri tankovaní benzínu E85, ktorý obsahuje až 85 % bioetanolu, však kupé dostane povestnú „iskru“. Jeho výkon stúpne na 1600 koní. Krútiaci moment už dosahuje 1500 Nm.

Oveľa dôležitejšia je maximálna rýchlosť.

Čas šprintu na 100 km/h v takomto aute stráca na význame. Budú to približne 2 sekundy. Oveľa dôležitejšia je maximálna rýchlosť. Očakávania švédskej spoločnosti sú obrovské. Konštruktéri hovoria o prekonaní hranice 530 km/h. To by zase muselo znamenať jednu vec. Koenigsegg Jesko Absolut by sa stal najrýchlejším autom na svete.

Predtým Koenigsegg prekonal rýchlostný rekord v roku 2017. Agera RS na nevadskej diaľnici zrýchlila na viac ako 447 km/h.

Predtým Koenigsegg prekonal rýchlostný rekord v roku 2017. Agera RS na nevadskej diaľnici zrýchlila na viac ako 447 km/h.
Foto: pexels.com/Leif Bergerson

Jesko Absolut dokáže zrýchliť dokonca až na 531 km/h. Lenže zatiaľ nie je kde…

Prekoná nový Koenigsegg rýchlostný rekord? Predpovede vyzerajú silne optimisticky. Výrobca dokonca hovorí o rýchlosti 531 km/h. A dosiahnutie takejto rýchlosti sa zdá byť celkom reálne. Najmä preto, že predbežné počítačové simulácie už predpokladajú možnosť zrýchlenia na približne 500 km/h. Švédska spoločnosť je pripravená prekonať ďalší rekord, ale najprv musí prekonať jeden problém. V súčasnosti hľadá dostatočne dlhú rovinku, aby vozidlo mohlo v bezpečných podmienkach rozvinúť svoj plný výkon.

Švédi chcú prekonať rekord nie s verziou určenou pre motoristický šport, ale s verziou, ktorá je homologizovaná na predaj a použitie na cestách.
Foto: youtube.com/@MrJWW

Prekonať rýchlosť 500 km/h za volantom Koenigsegg Jesko Absolut nie je žiadna sranda. Veď tento superautomobil by sa mohol ukázať ako rovnako rýchly ako najrýchlejšie vlaky na svete! To je jedna vec. Po druhé, Švédi chcú prekonať rekord nie s verziou určenou pre motoristický šport, ale s verziou, ktorá je homologizovaná na predaj a použitie na cestách.

Redakcia Auto trendy.

Súvisiace články:

Nové Bugatti uvidíme už tento rok. Zvesti o motore sú zatiaľ absurdné

Nie náhlej elektrifikácii. Toyota pripravuje nové spaľovacie motory


Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.



Najčítanejšie

Odporúčame

Iránsky prezident a šéf diplomacie sú mŕtvi. Zahynuli pri havárii vrtuľníka

20.5.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: shutterstock.com/photosince). Prezident Ebrahim Raisi a šéf iránskej diplomacie Hosejn Amir Abdollahijan zahynuli pri havárii vrtuľníka. Informáciu agentúre Reuters poskytol predstaviteľ…

Poškriabali ste niekomu auto a nechali tam svoje telefónne číslo? To zaručuje problémy

20.5.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: shutterstock.com/Felix Geringswald). Priznanie chyby a prevzatie zodpovednosti by malo byť normou. Nie každý má však občiansku odvahu priznať sa napríklad…

Pite, ale neopíjajte sa. Vychutnajte si drink bez nepríjemných následkov

20.5.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: shutterstock.com/Monstar Studio). Vedci vyvinuli inovatívny gél, ktorý bráni alkoholu dostať sa do krvného obehu a poškodiť pečeň. To znamená, že…

Najprv konkurz a teraz správca konkurznej podstaty. Elektrifikácia Nemecka sa skončila neúspechom….

19.5.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@axdesign.). Nemecký start-up sa mal stať jasnou hviezdou na nebi európskej elektromobility. Namiesto úspechu však čelí ďalším finančným problémom. Spoločnosť…

Číňania sľubujú lietajúce auto do dvoch rokov. Nebude potrebný pilotný preukaz

19.5.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: twitter.com/If8Tr). Čínska spoločnosť Xpeng AeroHT chce dodať svoje lietajúce auto zákazníkom v roku 2026 a niektorí si ho budú môcť…

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov