Šport, Zaujímavosti,

Koľko zarobí Lewis Hamilton vo Ferrari? Hra o obrovské peniaze

3.2.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: shutterstock.com/Jay Hirano Photography/Dmitry Kasemyan). Nedávna správa o Lewisovi Hamiltonovi spôsobila vo svete formuly 1 obrovský rozruch. Sedemnásobný majster sveta sa rozhodol zmeniť farby a prestúpiť...

3.2.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: shutterstock.com/Jay Hirano Photography/Dmitry Kasemyan).

Nedávna správa o Lewisovi Hamiltonovi spôsobila vo svete formuly 1 obrovský rozruch. Sedemnásobný majster sveta sa rozhodol zmeniť farby a prestúpiť z Mercedesu do konkurenčného Ferrari. Samotná zmluva je údajne na astronomickú sumu, a to je len začiatok.

Sedemnásobný majster sveta sa rozhodol zmeniť farby a prestúpiť z Mercedesu do konkurenčného Ferrari.
Foto: shutterstock.com/Jay Hirano Photography/Dmitry Kasemyan

Nedávne zvesti zahriali fanúšikov formuly 1

Nedávne správy o údajnom prestupe niekoľkonásobného majstra sveta formuly 1 z Mercedesu do Ferrari zatienili všetky ostatné správy zo sveta motoristického športu. Lewis Hamilton, jeden z najúspešnejších pretekárov na svete, mal podpísať zmluvu s talianskym tímom a od roku 2025 vyraziť na pretekárske trate celého sveta.

Uvedené fámy sa potvrdili až v týchto dňoch. Ako sme už informovali, Ferrari potvrdilo prestup slávneho jazdca a podpísanie dlhodobej zmluvy. Brit sa tak od roku 2025 pripojí k Charlesovi Leclercovi, ktorý zaujme súčasné miesto Carlosa Sainza.

Ferrari potvrdilo prestup slávneho jazdca a podpísanie dlhodobej zmluvy.

K tejto záležitosti sa vyjadril aj samotný jazdec, ktorý zverejnil krátky príspevok na oficiálnej webovej stránke tímu Mercedes.

Nastal správny čas, aby som urobil tento krok. Teším sa, že môžem prijať novú výzvu. Nikdy však nezabudnem na podporu, ktorej sa mi dostalo v tíme Mercedes. Pochvalu si zaslúži najmä Toto Wolff za svoj prístup, ktorý nás priviedol k mnohým úspechom.

– uzavrel Lewis Hamilton

Burza rýchlo zareagovala na správy týkajúce sa Hamiltona

Hoci sa oba tímy dlho zdržiavali oficiálnych vyhlásení, newyorská burza na tieto fámy zareagovala takmer okamžite. Krátko po zverejnení prvých správ týkajúcich sa prestupu slávneho jazdca vyskočila cena akcií talianskeho výrobcu nad 390 USD za aukciu. Finanční experti si nerobia ilúzie – napriek tomu, že Ferrari už viac ako štvrťrok zažíva na burze výrazný rast, efekt rozšírenia informácií týkajúcich sa Hamiltonových plánov ešte viac rozohrial atmosféru.

Hamilton zarobí podstatne viac ako predtým

Na historickom prestupe však nezarobí len Ferrari. Médiá totiž už začali špekulovať o možných budúcich zárobkoch Lewisa Hamiltona.

Podľa informácií DailyMailu má majster sveta dostávať ešte väčší plat, ako mu vypláca Mercedes. Za zmienku stojí len to, že Britov ročný zárobok v súčasnosti dosahuje 50 miliónov libier, čo je v prepočte približne 60 miliónov €. Navyše samotná prestupová zmluva mala byť okrášlená astronomickým bonusom pre jazdca. Podľa britského bulváru má predstavovať 40 miliónov libier /47mil.€/, čo je rekordná suma v histórii formuly 1.

Redakcia Auto trendy.

Súvisiace články:

Ryan Reynolds a ďalšie filmové hviezdy investujú do Formuly 1 – ktorý tím si vybrali?

Andretti Cadillac však v F1 štartovať nebude. Aspoň nie skôr ako za 4 roky


Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.



Najčítanejšie

Odporúčame

Koenigsegg musel stiahnuť výrobu. Nikto nechcel ich malý motor

26.7.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@koenigsegg). Koenigsegg pripravoval revolúciu. Supercar v hodnote takmer 1,7 milióna dolárov mal dostať trojvalcový motor. Motor bol však revolučný. Bol,…

Donald Trump o elektromobiloch. Nazýva ich „podvodom“

26.7.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@fox9). Donald Trump rozhodne nepatrí k zástancom elektrifikácie regulovanej dotáciami a predpismi. Kandidát na prezidenta USA oznamuje, čo sa v…

Je to skvelá alternatíva k Toyote Yaris Cross. Hybridné, lacnejšie kompaktné SUV sa ničoho nevzdáva

26.7.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@carshowtv9197). Konkurenčný trh SUV si vyžaduje, aby výrobcovia ponúkali atraktívny sortiment, aby sa presadili v konkurencii mnohých konkurentov. Jednou z…

Nemecké letisko zablokovali klimatickí aktivisti. Vytvorila sa niekoľkokilometrová zápcha

26.7.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: x.com/fl360aero). Ďalšie nemecké letisko má problémy s odletmi. Za všetko môžu klimatickí aktivisti, ktorí nelegálne vstúpili na letisko a nalepili…

BYD láka na nový minivan. Verzia Lux Superior za niečo vyše 24 000 eur

26.7.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@motoringx:). Medzinárodný autosalón v Indonézii je dobrou príležitosťou predstaviť svoju ponuku širšiemu publiku. Čínska spoločnosť BYD sa veľmi intenzívne zapája…

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov