Šport, Zaujímavosti,

Ktorý tím F1 priniesol najlepšiu farbu monopostu pre sezónu 2024? Tu je rebríček, ktorý vás možno prekvapí

7.3.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@Formula1). Vstúpili do fantastického obdobia v kalendári F1. „Uhorková sezóna“ sa skončila. Už sme absolvovali prezentácie lakovania vozidiel na novú sezónu a máme za sebou...

7.3.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@Formula1).

Vstúpili do fantastického obdobia v kalendári F1. „Uhorková sezóna“ sa skončila. Už sme absolvovali prezentácie lakovania vozidiel na novú sezónu a máme za sebou prvé preteky v Bahrajne. V priebehu nasledujúcich dní sa k tejto téme samozrejme vrátime. Budeme analyzovať kto, čo, ako a prečo… Ale po tom, ako jazdci vybehli na trať v Bahrajne, skúsme si zoradiť nové farby áut.

Vstupujeme do fantastického obdobia v kalendári F1.
Foto: youtube.com/@Formula1

Všadeprítomná karbonóza vo Formule 1?

10. miesto Alpine

Mnohí fanúšikovia a pozorovatelia poukazujú na to, že lakovanie áut v F1 sa vydalo nesprávnou cestou… Všadeprítomný holý karbón je odstrašujúci. Chápeme hmotnosť a podobne, ale nie je to prehnané? Jedným z lídrov v tomto smere je Alpine a toto opláštenie odráža formu tohto športu v posledných rokoch. To znamená, že je to jednoducho biedne. Nie je tu nič, čo by upútalo pozornosť. Len karbónové auto s niekoľkými nálepkami a pruhom spojeným s farbami sponzora.

Alpine
Foto: youtube.com/@SkySportsF1

9. miesto Williams

Williams pre sezónu 2024 mierne zmenil farby a my nie sme úplne presvedčení, že to bola správna cesta. Je tu veľmi šikovne nalepená batéria Duracell ale čo ďalej? No práve to – problém je v tom, že podľa nás tam nie je nič. Pozeráme sa na toto auto a v podstate tu nevidíme nič zaujímavé. Trochu modrej farby, trochu karbónu a to je všetko. Nejde o to, že by toto auto bolo mimoriadne škaredé alebo zastrašujúce – nie. Ale jednoducho sa nám veľmi nepáči. Možno zážitok na okruhu bude iný.

Williams
Foto: youtube.com/@SkySportsF1

Začíname byť z toho trochu unavení…

8. miesto Red Bull

Logo Red Bull je samo o sebe veľmi pekné a má veľký potenciál. Problémom však je, že už roky – alebo aspoň sa to tak zdá – sa ho nikto nepokúsil rozvinúť. Každý rok dostávame takmer to isté. Už nás to unavuje. Nepáči sa nám obklad. Vieme, že auto má byť v prvom rade rýchle a odolné, nie pekné, pretože ide o preteky, nie o súťaž krásy. A áno – pravdepodobne Red Bull bude opäť najrýchlejší. Ale, no, tento lak sa nám jednoducho nepáči….

Red Bull
Foto: youtube.com/@SkySportsF1

7. miesto Haas

Nevieme si predstaviť, čoho všetkého by sa Haas vzdal, aby bol pred Red Bullom aj na trati. Dohodnime sa – je to rovnako pravdepodobný scenár ako návrat Pastora Maldonada do F1. Ale pokiaľ ide o livrej dobre – budeme úprimní – dokonca sa nám páči. Je jednoduchý, ale zároveň celkom pekný. Je tam veľa holého karbónu – to je pravda. Pre mnohých fanúšikov je to škaredé – to je tiež pravda. Ale keďže tento rebríček je úplne subjektívny, dávame Haasu 7. miesto. Naozaj – nevyzerá to zle.

Haas
Foto: youtube.com/@Haasf1team

Nechceli sme to urobiť. Naozaj

6. miesto McLaren

Nemysleli sme si, že sa niekedy stane takáto chvíľa. Nemysleli sme si, že budeme kritizovať obklad McLarenu. Teda – dobre, nie je to tak, že by sme ho nejako veľmi kritizovali. Ale tiež necítime absolútne žiadnu potrebu umiestňovať ho vyššie. Toto lakovanie je predvídateľné. Obyčajné. Nevyzerá zle, ale niečo mi tu chýba. Vlastne ani nevieme, čo máme o tomto aute napísať. Nič nás tu nezaujalo. Nič nás nedonútilo dlhšie premýšľať, či si určite McLaren nezaslúži byť vyššie. No, a to je asi dosť.

McLaren
Foto: youtube.com/@McLaren

5. miesto Aston Martin

V skutočnosti by sme súhlasili s tým, že by sme ho dali na rovnakú úroveň ako McLaren. Rozhodli sme sa však zaradiť Aston Martin vyššie, pretože sa nám páči jeho farba. Milujeme „British Racing Green“. Samozrejme, vždy môže byť lepšia. My by sme napríklad privítali trochu viac žltej farby, aby sme prelomili. Každopádne – vždy sa nám páčila kombinácia zelenej a žltej. Toto auto je pekné. Samozrejme, nie dosť na to, aby toto porovnanie vyhralo, ale Aston Martin sa nám naozaj páči. Všetko je na mieste.

Aston Martin
Foto: youtube.com/@astonmartinf1team

Bude to kontroverzné, prepáčte

4. miesto Stake / Kick / Sauber

Prepáčte – už ani nevieme, ako sa ten team vlastne volá. Vzhľadom na špecifické predpisy a na to, kde je spoločnosť legálna a kde nie, sa team v rôznych krajinách bude volať inak. Ale nechajme to tak. Kvôli tejto zelenej farbe sa na toto auto znieslo veľa kritiky. No nám sa veľmi páči – naozaj veľmi. Je to niečo nové, je to závan čerstvého vzduchu v F1. Na trati vyzerá rovnako dobre ako na renderoch.

Stake / Kick / Sauber
Foto: youtube.com/@sauberf1team

3. miesto Visa Cash RB

Krása je v jednoduchosti. Keď sa všetci utiekli do čiernej a uhlíkovej, tu je niečo iné. Je tu veľa modrej, je tu biela, červená. Je tu krásne osadený býk s logom Red Bull. Naozaj – toto auto sa nám veľmi páči. Je jednoduché, je klasické, ale zároveň vyzerá veľmi dobre. Každopádne – dajú sa sledovať aj výsledky. Netvrdíme, že VCARB bude na stupňoch víťazov, ale myslíme si, že by to mohol byť jeden z čiernych koní tejto sezóny F1.

Visa Cash RB
Foto: youtube.com/@WeAreTheRace

Milujeme tento druh F1

2. miesto Mercedes

Mercedes nikdy nemal veľké problémy s vytváraním krásnych vozidiel. Krásne z hľadiska laku aj jednoducho, tvaru, pevnosti. Tento rok to nie je inak. Nový automobil značky Mercedes je krásny. Je v ňom veľa tej čiernej, ktorá dominovala autám v posledných rokoch, ale je tu aj krásny zlom s tradičnou striebornou a modrou Petronas. Mimochodom, červená farba Ineosu sem tiež zapadá. Nie je to ako ružová v Alpine, ktorá niekedy dokáže všetko pokaziť. Mercedes je krásny – všetko tvorí jeden celok a je to skvelé.

Mercedes
Foto: youtube.com/@WeAreTheRace

Víťaz 1. miesto Ferrari

V skutočnosti by sme tu nemali písať žiadny opis. Táto červená je jedinečná a nezameniteľná. S prídavkom žltej Modena. Mohlo by jej byť trochu viac, ale aj to je v poriadku. Sú tu aj tie čierne kúsky, ktoré sa v posledných rokoch často objavujú na autách Ferrari, a to je skvelé. Ferrari je nádherné, je krásne. Veľmi príjemne sa naň pozerá. A asi všetci Tifosi si teraz myslia to isté – že už by nasledoval len výkon. Aby bolo rovnako rýchle, ako je pekné.

Ferrari
Foto: youtube.com/@SkySportsF1

Redakcia Auto trendy.

Súvisiace články:

Ryan Reynolds a ďalšie filmové hviezdy investujú do Formuly 1 – ktorý tím si vybrali?

Jazdec F1 stratil hodinky za 2 milióny dolárov. Došlo k prvým zatknutiam


Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.



Najčítanejšie

Odporúčame

Nemecké letisko zablokovali klimatickí aktivisti. Vytvorila sa niekoľkokilometrová zápcha

26.7.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: x.com/fl360aero). Ďalšie nemecké letisko má problémy s odletmi. Za všetko môžu klimatickí aktivisti, ktorí nelegálne vstúpili na letisko a nalepili…

BYD láka na nový minivan. Verzia Lux Superior za niečo vyše 24 000 eur

26.7.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@motoringx:). Medzinárodný autosalón v Indonézii je dobrou príležitosťou predstaviť svoju ponuku širšiemu publiku. Čínska spoločnosť BYD sa veľmi intenzívne zapája…

7 príznakov, že vaše auto potrebuje servis. Rozpoznajú ich len skúsení vodiči

26.7.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: shutterstock.com/Memory Stockphoto). Ak sa vozidlo pravidelne vozí k mechanikovi na kontrolu, dá sa predísť väčšine problémov, ale nie všetkým. Preto…

Audi vsádza na plug-in hybridy. Pred elektromobilitou však nevidí cestu späť

26.7.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@AutoTraderTV). Audi stále plánuje prejsť na čisto elektrické vozidlá od roku 2033. Predstavitelia nemeckej značky však pripúšťajú, že spaľovací motor…

MG sa približuje k továrni v Európe. Ide o tri lokality

26.7.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@debsvault7172). Čínsky konglomerát SAIC, ktorý vlastní okrem iného aj MG, sa snaží postaviť svoju prvú európsku továreň. Zatiaľ sa ako…

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov