Šport, Zaujímavosti,

Timo Glock sa vracia do DTM. Bývalý jazdec F1 hovorí s tímom McLaren

3.3.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@19Bozzy92). Populárny pretekársky seriál DTM tento rok splnil svoje predsavzatia. V sezóne 2024 sa predstavia tímy siedmich výrobcov. Čerešničkou na torte je účasť kultovej britskej...

3.3.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@19Bozzy92).

Populárny pretekársky seriál DTM tento rok splnil svoje predsavzatia. V sezóne 2024 sa predstavia tímy siedmich výrobcov. Čerešničkou na torte je účasť kultovej britskej značky McLaren a senzačná správa, že do seriálu sa vracia Timo Glock.

McLaren
Timo Glock v pretekárskej sezóne bude jazdiť na McLarene 720S GT3.
Foto: youtube.com/@19Bozzy92

Bývalý jazdec BMW Timo Glock bude jazdiť s tímom McLaren?

Podľa správ portálu Motorsport-Total.com sa bývalý jazdec F1 Timo Glock po niekoľkoročnej prestávke vráti do seriálu DTM. Nesadne si však za volant BMW ako kedysi, s ktorým naposledy pretekal v roku 2020.

Hovorí sa, že 41-ročný pretekár by mal v tejto pretekárskej sezóne jazdiť na McLarene 720S GT3. Za týmto senzačným plánom stojí Glockov bývalý manažér Hans-Bernd Kamps, ktorý je teraz spoluzakladateľom tímu Project 1.

Nemecký profesionálny jazdec sa prvýkrát objavil v populárnej nemeckej sérii pretekov v roku 2013. Potom až do roku 2015 súťažil s tímom BMW MTEK. O rok neskôr ešte dve sezóny reprezentoval tím BMW RMG.

V roku 2018 Timo Glock súťažil v seriáli DTM s tímom Racing Bart Mampaey a v roku 2020 sa so seriálom definitívne rozlúčil, keď reprezentoval BMW Team RMG. Teraz, po niekoľkoročnej prestávke, sa nový tím snaží pomôcť päťnásobnému víťazovi pretekov DTM vrátiť sa za volant.

Doteraz sa Timo Glock sústredil na svoje záväzky v nemeckom tíme Sky Sport F1. Vo svete pretekov DTM je mimoriadne obľúbenou postavou.

Bývalý jazdec F1 Timo Glock.
Foto: youtube.com/@Formula1

McLaren a mimoriadne populárny pretekár sú veľkolepým doplnkom seriálu DTM

Keďže bývalý jazdec F1 nepopiera reči o návrate do DTM, dá sa očakávať, že tohtoročná sezóna DTM nebude patriť k tým nudným. Vzrušenie podporuje aj skutočnosť, že ADAC nedávno oznámil, že McLaren bude siedmym výrobcom, čo znamená, že došlo k registrácii tímu. Hovorí sa aj o tom, že v sezóne 2024 sa DTM zúčastnia dve vozidlá tejto ikonickej britskej značky.

Na otázku portálu Motorsport-Total.com, čo povedal Timo Glock o svojom návrate do seriálu? Pretekár jasne povedal, že veľa závisí od získania potrebných finančných prostriedkov. Zloženie jazdcov vyzerá zaujímavo, ak vezmeme do úvahy bývalého jazdca Lamborghini Grasser Clemensa Schmida a syna Rainera Dorra Bena. Sú horúcimi kandidátmi na miesto jazdca v nadchádzajúcej sezóne DTM v tíme McLaren.

Nie je žiadnym tajomstvom, že DTM je momentálne najlepšou možnosťou pre Glocka na plný úväzok v roku 2024. Skupina Dorr, vlastník najväčšej siete predajcov McLarenu v Európe, sa podieľa na financovaní potenciálneho vstupu do DTM v rámci projektu 1 s McLarenom. Timo Glock sa so zakladateľom skupiny Dorr Group Rainerom Dorrom dobre pozná.

Dúfame, že uvidíme Glocka za volantom superšportového vozidla s génmi Formuly 1, ktoré nielenže vyzerá veľkolepo, ale môže sa pochváliť aj pôsobivou technológiou. Vieme však, že účasť v pretekárskom seriáli si vyžaduje nielen talent, ale aj zručnosť pri nadväzovaní partnerstiev a ich následnom udržiavaní.

Všetky tímy súťažiace v tohtoročnej sezóne DTM môžete vidieť na oficiálnych predsezónnych testoch na Hockenheime. Tie sú naplánované na 9. a 10. apríla.

Redakcia Auto trendy.

Súvisiace články:

Koľko zarobí Lewis Hamilton vo Ferrari? Hra o obrovské peniaze

Jazdec F1 stratil hodinky za 2 milióny dolárov. Došlo k prvým zatknutiam


Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.



Najčítanejšie

Odporúčame

Koenigsegg musel stiahnuť výrobu. Nikto nechcel ich malý motor

26.7.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@koenigsegg). Koenigsegg pripravoval revolúciu. Supercar v hodnote takmer 1,7 milióna dolárov mal dostať trojvalcový motor. Motor bol však revolučný. Bol,…

Donald Trump o elektromobiloch. Nazýva ich „podvodom“

26.7.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@fox9). Donald Trump rozhodne nepatrí k zástancom elektrifikácie regulovanej dotáciami a predpismi. Kandidát na prezidenta USA oznamuje, čo sa v…

Je to skvelá alternatíva k Toyote Yaris Cross. Hybridné, lacnejšie kompaktné SUV sa ničoho nevzdáva

26.7.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@carshowtv9197). Konkurenčný trh SUV si vyžaduje, aby výrobcovia ponúkali atraktívny sortiment, aby sa presadili v konkurencii mnohých konkurentov. Jednou z…

Nemecké letisko zablokovali klimatickí aktivisti. Vytvorila sa niekoľkokilometrová zápcha

26.7.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: x.com/fl360aero). Ďalšie nemecké letisko má problémy s odletmi. Za všetko môžu klimatickí aktivisti, ktorí nelegálne vstúpili na letisko a nalepili…

BYD láka na nový minivan. Verzia Lux Superior za niečo vyše 24 000 eur

26.7.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@motoringx:). Medzinárodný autosalón v Indonézii je dobrou príležitosťou predstaviť svoju ponuku širšiemu publiku. Čínska spoločnosť BYD sa veľmi intenzívne zapája…

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov