Elektro, Novinky, Zaujímavosti,

Spoločnosť BYD uvádza na trh svoj prvý pickup v zahraničí. Na trhu spôsobí rozruch

10.5.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@XXA843). Čínsky gigant známy výrobou elektrických a hybridných automobilov spúšťa expanziu elektrického pickupu. BYD Shark je odvážny dizajn, ktorý má dobyť globálny trh s pickupmi....

10.5.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@XXA843).

Čínsky gigant známy výrobou elektrických a hybridných automobilov spúšťa expanziu elektrického pickupu. BYD Shark je odvážny dizajn, ktorý má dobyť globálny trh s pickupmi.

Čínsky gigant BYD spúšťa expanziu elektrického pickupu.
Foto: youtube.com/@XXA843

Shark bude v Mexiku robiť vlny už 12. mája

Spoločnosť BYD sa rozhodla postaviť svoj prvý elektrický pickup na platforme DMO, ktorá je super hybridnou platformou výrobcu pre terénne vozidlá. Hoci všetci očakávali jeho premiéru na autosalóne v Pekingu, spoločnosť BYD mala v hlave dôležitejšie veci a pri uvedení na trh počítala s úplne iným scenárom. Je známe, že čínska automobilka chce, aby jej BYD Shark debutoval 14. mája v Mexiku. Čo je známe o tomto modeli?

Pokiaľ ide o vonkajší dizajn, BYD Shark má vpredu štvorcový tvar, obdĺžnikové svetlomety vybavené dennými LED svetlami a veľké logo BYD. Na zdôraznenie účelu vozidla je spodná časť predného nárazníka strieborná. Ako sa na terénny pick-up sluší, vozidlo má vyššiu svetlú výšku.

BYD Shark má vzadu aj obdĺžnikové difúzory so svetlami LED, ktoré sú navzájom spojené svetelným pásom a nadväzujú na štýl prednej časti vozidla. Nový model BYD je vybavený aj bočnými schodíkmi, strešným nosičom a valníkom.

Spoločnosť BYD uvádza na trh svoj prvý pickup.

Interiér kabíny je vybavený digitálnym prístrojovým panelom a veľkým centrálnym dotykovým displejom. Volant BYD Shark je štvorramenný, ale odlišný od tých, ktoré sme doteraz videli vo vozidlách tohto typu. Interiér je prevažne čierny a len miestami vidíme oranžové akcenty. Okolo radiacej páky sa nachádza množstvo spínačov a tlačidiel, ktoré zdôrazňujú účel vozidla.

Zákazníci spoločnosti BYD si môžu vybrať z dvoch možností pohonu

Pokiaľ ide o pohonné ústrojenstvo, Shark bude k dispozícii v plug-in hybridnej aj čisto elektrickej verzii. Zákazníci si tak môžu vybrať technológiu, ktorá im najviac vyhovuje.

BYD Shark je postavený na platforme DMO a uprednostňuje technológiu elektrického pohonu pre výkon v teréne. Platforma je zároveň kompatibilná s motormi rôznych objemov: 1,5T a 2,0T. Pick-up môže poskytnúť externý zdroj energie s výkonom 6 kW. Medzi funkciami je možné aj núdzové doplnenie energie medzi vozidlami.

Pokiaľ ide o karosériu, Shark pravdepodobne dostane hydraulické aktívne odpruženie. Platforma DMO s elektrickým pohonom všetkých kolies umožňuje rýchle a inteligentné rozdelenie krútiaceho momentu medzi prednú a zadnú nápravu. BYD Shark tak dokáže rýchlo reagovať na meniace sa podmienky, napríklad na zľadovatený povrch. Medzi vlastnosti vozidla patrí aj inteligentný prenos krútiaceho momentu, ktorý umožňuje dosiahnuť až 30-krát vyššiu rýchlosť ako pri mechanickej uzávierke stredu.

BYD Shark sa predstaví 14. mája v Mexiku.
Foto: youtube.com/@XXA843

Debut BYD Shark v Mexiku predstavuje pre výrobcu dôležitý moment na začiatku jeho expanzie na trh elektrických pickupov. Skutočnosť, že výrobca zachoval charakteristický dizajn takýchto modelov, vybavil vozidlo pokročilými možnosťami pohonu a ponúka terénne schopnosti, určite priláka mnohých zákazníkov. Sú to tak tí, ktorí chcú 100 % elektrické terénne vozidlá, ako aj tí, ktorí sa rozhodnú pre prechodné riešenie.

Redakcia Auto trendy.

Súvisiace články:

Nové SUV od BYD bude bestsellerom. Za túto cenu ohrozí svojich európskych konkurentov

Kto má väčší dojazd? BYD by mal „naraz“ prejsť 2 000 km


Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.



Najčítanejšie

Odporúčame

Nálepky na autách kedysi vyvolávali emócie. Nezmizli len ryby. Prečo?

20.5.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@Dreambabytv). Slovenský vodiči si zvykli zdobiť svoje autá. Teraz na autách zostali len nálepky. Čo sa stalo? Nálepky na autách…

Farebné bodky a pruhy na pneumatikách sú dôležitou informáciou. Viete, čo znamenajú?

20.5.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@lemon_films). Pri kúpe nových pneumatík mnohí ľudia venujú pozornosť farebným pruhom na povrchu pneumatiky. Zaujíma ich, čo znamenajú a či…

Z noci sa zrazu stal deň. Nezvyčajný jav zachytený v Portugalsku

20.5.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: twitter.com/MeteoTrasMontPT). Obyvateľov Portugalska v noci vyľakal nezvyčajný jav. Na oblohe bolo vidieť nezvyčajne jasný pruh a o chvíľu neskôr sa…

Tragické správy z Maďarska. Motorový čln narazil do výletnej lode

20.5.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@Telexponthu). Služby v Budapešti stále pátrajú po piatich nezvestných osobách, ktoré sa v sobotu zrazili na Dunaji s výletnou loďou.…

Iránsky prezident a šéf diplomacie sú mŕtvi. Zahynuli pri havárii vrtuľníka

20.5.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: shutterstock.com/photosince). Prezident Ebrahim Raisi a šéf iránskej diplomacie Hosejn Amir Abdollahijan zahynuli pri havárii vrtuľníka. Informáciu agentúre Reuters poskytol predstaviteľ…

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov