Elektro, Novinky, Zaujímavosti,

Nové SUV od BYD bude bestsellerom. Za túto cenu ohrozí svojich európskych konkurentov

25.3.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@ThunderGears). Nie je žiadnym tajomstvom, že čínska značka BYD sa chystá prekonať predajný rekord spoločnosti Tesla. Jej SUV Atto 3 je v Európe hitom vďaka...

25.3.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@ThunderGears).

Nie je žiadnym tajomstvom, že čínska značka BYD sa chystá prekonať predajný rekord spoločnosti Tesla. Jej SUV Atto 3 je v Európe hitom vďaka skvelému pomeru ceny a výbavy. Teraz ázijský gigant pripravil ďalší model v tomto segmente a je známe, že zasiahne aj starý kontinent.

Nové SUV od BYD bude bestsellerom.
Foto: youtube.com/@ThunderGears

BYD berie trh útokom s cenou nového SUV

Nie je žiadnym tajomstvom, že čínsky gigant BYD sa chce stať európskou značkou. S týmto cieľom už investoval do zriadenia svojej novej továrne v Maďarsku. Čínska značka je tiež oficiálnym partnerom UEFA EURO 2024. Je to skvelá príležitosť predstaviť svoj katalóg modelov širokému okruhu potenciálnych zákazníkov a BYD sa má čím pochváliť. Na svojom domácom trhu sa jej podarilo prekonať spoločnosť Tesla.

Pokiaľ ide o Európu, čínsky gigant má pred sebou ešte kus cesty, ale jeho vynikajúcu prácu na populárnych SUV nemožno prehliadnuť. Nie je žiadnym tajomstvom, že BYD Atto3 sa zaslúžene stal európskym hitom, o čom svedčí aj kniha objednávok a množstvo spokojných zákazníkov. Teraz si môžu nové SUV objednať aj zákazníci v Číne.

BYD Yuan UP 2024

V Číne sa nazýva Yuan Up a do Európy sa dostane ako Atto 2

Spoločnosť BYD na svojom domácom čínskom trhu už otvorila objednávkové knihy na jeden zo svojich najočakávanejších modelov. Ide o mestské SUV, ktoré sa na čínskom trhu volá Yuan Up, ale v Európe by sa malo volať Atto 2. Kedy sa konkrétne objaví v európskych showroomoch, zatiaľ nie je známe. Spoločnosť BYD však dáva jasne najavo, že toto SUV bolo vyvinuté s cieľom ovládnuť cesty starého kontinentu. A to aj preto, že pôjde o jeden z najlacnejších modelov značky.

BYD Atto 2 zostáva rozmermi podobný modelom, ktoré už boli úspešné v Európe, ako napríklad MG ZS, Peugeot e-2008, Opel Mokka-i alebo Hyundai Kona. Rovnako ako všetky modely čínskeho giganta sa vyznačuje veľmi vysokou úrovňou technológií a kvality pri zachovaní nízkej ceny.

Verzia Access tohto modelu, ktorá bola uvedená na čínsky trh, stojí niečo vyše 10 000 eur. Vzhľadom na to, že vývoz na európsky trh stojí peniaze, bude v Európe stáť viac. Pripočítajú sa totiž dane a clo. Týmto poplatkom sa bude možné v budúcnosti vyhnúť, keď sa spustí prevádzka továrne BYD v Maďarsku.

Za predpokladu, že je veľmi pravdepodobné, že európska verzia tohto modelu bude stáť približne 30 000 EUR, treba mať na pamäti aj štátne dotácie na kúpu elektromobilu. Po ich uplatnení by sa mohlo ukázať, že ide o cenovo najvýhodnejšie SUV, ktoré by mohlo ohroziť konkurenčné modely vo svojom segmente.

Volá sa Yuan Up, ale v Európe by sa malo volať Atto 2.

Čo vieme o novom SUV od BYD?

Yuan UP je postavený na platforme e-Platform 3.0, rovnakej, akú používa SUV Atto 3. Jeho rozmery sú 4310/1830/1675 mm s rázvorom 2620 mm.
Vybavený dvoma voliteľnými elektromotormi s výkonom 70 kW a 130 kW dokáže na jedno nabitie prejsť vzdialenosť 301 až 401 km v závislosti od zvolenej možnosti batérie (od 32 kWh do 45,1 kWh), resp.

V kabíne modelu Yuan UP sa nachádza aj volant v tvare písmena D s charakteristickým logom Yuan (元) a 8,8-palcový LCD prístrojový panel. Otočná univerzálna centrálna obrazovka má uhlopriečku 12,8 palca. Interiér rozjasňuje obrovská panoramatická strecha a zmiešaná farebná škála od čiernej a béžovej až po ružovú, uhľovú a svetlosivú. Zadné sedadlá sa dajú sklopiť v pomere 4/6 a podlaha je relatívne, čo zvyšuje komfort cestujúcich.

Yuan UP sa nachádza aj volant v tvare písmena D a 8,8-palcový LCD prístrojový panel.
Foto: youtube.com/@ThunderGears

Vozidlo dostalo zavesenie MacPherson na prednej náprave a torzný nosník vzadu. Vďaka tomu má vyváženú a pohodlnú jazdu. V kabíne si BYD dal záležať na sedadlách čalúnených perforovanou ekokožou, ktoré ponúkajú elektrické nastavovanie. Na stredovej konzole vidíme podložku na bezdrôtové nabíjanie, kryštálový volič prevodovky a fyzické tlačidlá na manuálne ovládanie základných funkcií.

Redakcia Auto trendy.

Súvisiace články:

Tento elektrikár stojí menej ako 9 000 eur. Je to výsledok cenovej vojny

Čínsky gigant sa ponáhľa. BYD sa snaží dobyť Európu


Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.



Najčítanejšie

Odporúčame

Toyota s novým rekordom v Európe. Corolla zosadená z trónu

26.7.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@carshowtv9197). Toyota má za sebou mimoriadne úspešný polrok na starom kontinente. Síce nepreskočila na pozíciu lídra, ale udržala si druhé…

Koenigsegg musel stiahnuť výrobu. Nikto nechcel ich malý motor

26.7.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@koenigsegg). Koenigsegg pripravoval revolúciu. Supercar v hodnote takmer 1,7 milióna dolárov mal dostať trojvalcový motor. Motor bol však revolučný. Bol,…

Donald Trump o elektromobiloch. Nazýva ich „podvodom“

26.7.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@fox9). Donald Trump rozhodne nepatrí k zástancom elektrifikácie regulovanej dotáciami a predpismi. Kandidát na prezidenta USA oznamuje, čo sa v…

Je to skvelá alternatíva k Toyote Yaris Cross. Hybridné, lacnejšie kompaktné SUV sa ničoho nevzdáva

26.7.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@carshowtv9197). Konkurenčný trh SUV si vyžaduje, aby výrobcovia ponúkali atraktívny sortiment, aby sa presadili v konkurencii mnohých konkurentov. Jednou z…

Nemecké letisko zablokovali klimatickí aktivisti. Vytvorila sa niekoľkokilometrová zápcha

26.7.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: x.com/fl360aero). Ďalšie nemecké letisko má problémy s odletmi. Za všetko môžu klimatickí aktivisti, ktorí nelegálne vstúpili na letisko a nalepili…

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov