Novinky, Zaujímavosti,

Nový Suzuki Swift láka vzhľadom a úrovňou výbavy, ale nie cenou

20.3.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@PlanetCarNews). Suzuki Swift 7. generácie do veľkej miery vychádza zo svojho predchodcu, ale má nový vzhľad, interiér či motor. Bohužiaľ, nová je aj cena. Nový...

20.3.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@PlanetCarNews).

Suzuki Swift 7. generácie do veľkej miery vychádza zo svojho predchodcu, ale má nový vzhľad, interiér či motor. Bohužiaľ, nová je aj cena.

7. generácie Suzuki Swift už nie je tajomstvom.
Foto: youtube.com/@PlanetCarNews

Nový Suzuki Swift: výrazne drahší

Naopak, cena 7. generácie Suzuki Swift už nie je tajomstvom. Zatiaľ čo predchodcu je teraz možné kúpiť od 15 240 (v akciovej ponuke), nový model stojí od 18 200 eur. Poháňa ho 1,2-litrový trojvalcový motor (predtým bol k dispozícii štvorvalec) s viacbodovým vstrekovaním paliva a soft hybridným systémom.
Produkuje 83 k pri 5 700 ot/min a 112 Nm pri 4 500 ot/min. Na prácu má 5-stupňovú manuálnu prevodovku, z ktorej krútiaci moment smeruje na predné kolesá.

Výkon? 0-100 km/h za 12,5 s (11,9 s s prevodovkou CVT) a maximálna rýchlosť 165 km/h (170 km/h s prevodovkou CVT). Vozidlo so základnou výbavou váži len 919 kg a podľa cyklu WLTP spotrebuje v priemere 4,4 l benzínu na 100 km (4,7 l s prevodovkou CVT).

Základný variant nového Suzuki Swift jazdí na 15-palcových kolesách s puklicami, ale na bezpečnosti nešetrí. Okrem ESP má na palube okrem iného aj systém na udržiavanie jazdného pruhu, sledovanie premávky, mŕtveho uhla zrkadiel, únavy vodiča a dopravných značiek, inteligentného asistenta rýchlosti a upozornenie na kľukatú cestu.

Multimediálny systém s 9-palcovým dotykovým displejom a navigáciou.
Foto: youtube.com/@PlanetCarNews

Nový Suzuki Swift v najlacnejšej verzii obsahuje aj automatické prepínanie stretávacích svetiel na diaľkové (LED svetlá), sadu airbagov (predné, bočné, záclonové), manuálnu klimatizáciu, adaptívny tempomat, cúvaciu kameru, bezkľúčový prístup a dokonca multimediálny systém s 9-palcovým dotykovým displejom a navigáciou.

Nie oveľa viac vybavenia

Drahší variant, označovaný ako Premium Plus, stojí 20 150 eur. Zvonka sa takýto Suzuki Swift od štandardného modelu odlišuje predovšetkým 16-palcovými diskami z ľahkých zliatin.

V kabíne naopak nájdete viac zásuviek USB-A a USB-C, po dva výškové reproduktory vpredu a širokopásmový reproduktor vzadu, ako aj vyhrievané sedadlá.

Verzia Elegenace, ktorej cena sa začína na 21 000 eur, pridáva k vyššie uvedeným prvkom automatickú klimatizáciu, lakované bočné obloženie dverí a prídavné vetracie otvory pre cestujúcich na lavičke.

Nový Suzuki Swift 2024.

Nový Suzuki Swift s prevodovkou CVT pochádza z variantu Premium Plus. V porovnaní s verziou s manuálnou prevodovkou stojí o 1 600 eur viac. To znamená od 21 700 eur. Na druhej strane najdrahší variant Elegance s CVT predstavuje výdavok 22 700 eur.

Nový Suzuki Swift: takmer rovnaké rozmery

Rozmery nového Suzuki Swift sú takmer identické s odchádzajúcim modelom. Na dĺžku meria 386 cm (+2 cm), na šírku 169,5 cm a na výšku 150 cm (+0,5 cm). Rozchod kolies s dĺžkou 245 cm je zase rovnaký.

Vpredu sa používajú vzpery McPherson a vzadu jednoduchý a priestorovo úsporný torzný nosník. Vozidlo zaujme malým polomerom otáčania 4,8 m.

Batožinový priestor má objem 265 až 980 litrov. Na druhej strane palivová nádrž má objem 37 litrov.

Redakcia Auto trendy.

Súvisiace články:

Škoda útočí na segment lacných elektromobilov. Už bez „kuraťa“ na kapote

Alfa Romeo predstavuje „Tributo Italiano“. Ide o verzie pre verných Alfistov


Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.



Najčítanejšie

Odporúčame

Mercedes si uvedomil svoju chybu. CLE 63 pravdepodobne dostane vidlicovú jednotku

15.5.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@carnewz). Po imidžovom nešťastí s dvojlitrovým motorom M139l v modeli C63 sa Mercedes vracia k jasnej a veľkoobjemovej strane výkonu.…

Audi A3 je atraktívnejšie. Najmä vo verzii S3, ktorá dokáže oveľa viac

15.5.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@Audiautomotive). Audi A3 generácie 8Y, ktoré je na trhu od roku 2020, prešlo faceliftom. Kompaktný automobil nadobudol športovejší charakter, má…

Najdlhšia cesta na motorke trvala 10 rokov. Emilio za ten čas najazdil 735 000 km

15.5.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@BladeRunner707). Ako dlho môžete jazdiť na motorke bez návratu domov? Argentínsky cestovateľ Emilio Scotto vytvoril svetový rekord, keď prešiel neuveriteľných…

Krivka nabíjania – čo je dobré o nej vedieť

15.5.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@BestElectricVehicle). Ako rýchlo sa dá nabíjať elektromobil? Zdá sa, že odpoveď spočíva v maximálnom výkone, ktorý môže vozidlo prijať. Ešte…

Európska únia schválila nové právne predpisy na zníženie emisií z nákladných vozidiel

15.5.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@recanything). Krajiny Európskej únie sa dohodli na právnych predpisoch na zníženie emisií CO2 z nákladných vozidiel. Európska únia schválila nové…

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov