Elektro, Novinky, Suv/Crossover,

Hyundai Ioniq 5 prešiel faceliftom. Konečne má stierač zadného okna

16.3.2024 Redakcia Auto trendy (Foto. youtube.com/@PlanetCarNews). Hyundai Ioniq 5 bol aktualizovaný. Tento plne elektrický automobil dostal novú batériu s vyššou energetickou kapacitou, predĺžil sa dojazd a pribudli nové komfortné a...

16.3.2024 Redakcia Auto trendy (Foto. youtube.com/@PlanetCarNews).

Hyundai Ioniq 5 bol aktualizovaný. Tento plne elektrický automobil dostal novú batériu s vyššou energetickou kapacitou, predĺžil sa dojazd a pribudli nové komfortné a bezpečnostné prvky.

Hyundai Ioniq 5 prešiel faceliftom.
Foto. youtube.com/@PlanetCarNews

Modernizácia modelu Ioniq 5 priniesla zlepšenie technických parametrov a použitie nových technológií. Crossover so vzhľadom nadrozmerného hatchbacku dostal zvýšenú kapacitu batérie, ktorá sa zvýšila zo 77,4 kWh na 84,0 kWh. Táto zmena sa prejaví v predĺžení dojazdu vozidla na jedno nabitie. Faceliftované vozidlá sú už k dispozícii kórejským zákazníkom a časom sa dostanú aj na ďalšie trhy.

Úpravy vonkajšieho vzhľadu

Vonkajší dizajn sa vyznačoval štylizovanými nárazníkmi. V dôsledku týchto zmien sa dĺžka karosérie zväčšila na 4655 mm (o 20 mm), pričom ostatné vonkajšie rozmery, ako šírka 1890 mm, výška 1605 mm a rázvor 3000 mm, zostali nezmenené. Aerodynamika sa zlepšila aj predĺžením zadného spojlera o 50 mm. Celkový balík dopĺňajú nové disky kolies.

Úplne nová verzia výbavy N Line sa vyznačuje dynamickejším dizajnom. Tento športovejší variant dostal jedinečné nárazníky a prahové lišty a špeciálne 20-palcové hliníkové disky. V interiéri sa taktiež objavuje viacero športových detailov, ako napríklad dekory, čierne čalúnenie stropu, kovové pedále, športové sedadlá s logom N a červené kontrastné prešívanie.

Vylepšená ergonómia interiéru

Interiér sa tiež dočkal niekoľkých úprav. Na stredovej konzole teraz nájdete v hornej časti tunela fyzické tlačidlá. Tie vám umožnia ovládať často používané funkcie, ako sú vyhrievané a vetrané sedadlá prvého radu, vyhrievaný volant a parkovací asistent. Bezdrôtová nabíjačka smartfónu sa presunula vyššie, čím sa značne zlepšila jej dostupnosť a komfort používania.

Vylepšilo sa aj umiestnenie ovládacích prvkov infotainmentu a klimatizácie, aby sa zvýšil komfort ovládania. Volant je iný a má teraz nový dizajn s integrovanými svetelnými pixelmi a funkciou Hands-On Detection. Hyundai predstavil aj systém infotainmentu novej generácie s názvom „connected car Navigation Cockpit“ a bezdrôtové aktualizácie softvéru Over-The-Air (OTA).

Hyundai IONIQ 5N Line FACELIFT 2024.

Zvýšená bezpečnosť a vyšší komfort jazdy

Z hľadiska bezpečnosti bola posilnená karoséria, predné a zadné dvere a časti stĺpikov B. Toto zosilnenie zlepšuje ochranu pred bočnými nárazmi. Vozidlo je vybavené ôsmimi airbagmi, vrátane bočných airbagov v druhom rade.

Asistent udržiavania v jazdnom pruhu sa vylepšil. Pridal sa inteligentný parkovací asistent Remote Smart Parking Assist 2 a asistent predchádzania kolíziám pri parkovaní dopredu/dozadu, ktorý zabraňuje kolíziám pri manévrovaní na parkovisku. Pribudol systém inteligentného osvetlenia, digitálny kľúč 2, vstavaná kamera 2 a možnosť diaľkovo sklopiť sedadlá druhého radu. Pribudol stierač na zadnom skle, ktorý predtým chýbal.

Spoločnosť Hyundai Motor uvádza zlepšený jazdný komfort. Vibrácie ktoré boli prenášané z povrchu vozovky sú lepšie tlmené. Zadná náprava a spevnenie spodnej časti karosérie sa zdvojnásobili, čím sa zlepšila stabilita a agilita vozidla. Zvýšila sa aj tuhosť karosérie a zlepšila sa zvuková izolácia, čím bolo dosiahnuté zlepšenie odhlučnenia kabíny.

Redakcia Auto trendy.

Súvisiace články:

Hyundai potvrdzuje. Lacný elektromobil pre Európu už v roku 2024

Umelá inteligencia vybrala najkrajšie a najškaredšie autá. Medzi nimi je aj populárna Škoda


Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.



Najčítanejšie

Odporúčame

Budú elektromobily rovnako lacné ako spaľovacie autá? Nové modely Volkswagen o 40 % lacnejšie

8.5.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@electricviking). Spoločnosti Volkswagen a XPENG uzavreli rámcovú dohodu o spolupráci v oblasti platforiem a softvéru, ktorá predstavuje míľnik v ich…

Drobné poškodenie a elektomobil na zošrotovanie. Majiteľ je rozzúrený

7.5.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@consumerreports). Okolo začínajúceho podniku s tendenciou na bankrot, ktorý vzkriesil značku Fisker, sa objavuje čoraz viac absurdných situácií. Jeden zákazník…

Vodiči si Waze obľúbili. Teraz má aplikácia problém. Chcú z nej odstrániť niektoré trasy

7.5.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@HowToDoItTech). Vodiči milujú Waze. Obyvatelia malých miest naopak túto aplikáciu nenávidia. Pretože riadi dopravu v malých mestách. Preto žiadajú vymazanie…

Ďalší výrobca odstupuje od plánov na výrobu elektrických vozidiel.

7.5.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@Cadillac). Nezmyselné a vymyslené plány sa musia skôr či neskôr konfrontovať s realitou. Dnes iný výrobca oznámil, že odstupuje od…

Prvý kontakt s Ferrari 12Cilindri: Taliani hovoria otvorene o tom, čo je v motorizme dôležité

6.5.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@Ferrari). Priamy nástupca legiend ako 250 GTO, 365 GTB/4 Daytona a 599 GTB Fiorano je teraz výnimočnejší ako kedykoľvek predtým.…

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov