Elektro, Novinky, Tipy, Zaujímavosti,

Takto vyzerá nové BMW X3? Unikla prvá fotografia

15.6.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@AutoNewsAz). Nové BMW X3 sa rýchlo blíži. Má predstavovať prelom v ponuke nemeckej značky, hoci ho bude označovať len elektrický model iX3, založený na novo...

15.6.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@AutoNewsAz).

Nové BMW X3 sa rýchlo blíži. Má predstavovať prelom v ponuke nemeckej značky, hoci ho bude označovať len elektrický model iX3, založený na novo vyvinutej platforme Neue Klasse.

Takto vyzerá nové BMW X3? Unikla prvá fotografia.
Foto: youtube.com/@AutoNewsAz

BMW sa už roky riadi osvedčenou praxou ukazovania kontroverzných vozidiel. Škaredé? Pekné? Elegantné? Bizarné? V podstate na tom nezáleží.

Ide o to, aby sa polarizovala verejná mienka, aby sa vyvolali živé diskusie a aby sa o novom aute hovorilo ešte dlho po jeho uvedení na trh. To bude určite aj prípad najnovšieho modelu X3, ktorého prvý obrázok práve unikol na internet. Niet pochýb o tom, že trochu škatuľovitá silueta si berie inšpiráciu z vlajkovej lode, takmer karikatúrneho BMW XM.

Vozidlo vyniká predovšetkým hladkými vonkajšími povrchmi, úplne novým tvarom denných svetiel a veľkou mriežkou chladiča s neobvyklou výplňou. Spodná časť nárazníka je vybavená striebornou lištou, ktorá vyzerá ako… okraj, hoci so zvláštnym zárezom v hornej časti.

Nové BMW X3: na platforme CLAR

Fotografia, ktorá sa dostala na web, je zrejme snímkou z propagačného videa nového BMW X3. S najväčšou pravdepodobnosťou ide o spaľovací variant tohto modelu, a teda založený na platforme CLAR. Jeho uvedenie na trh je naplánované na koniec tohto roka.

V porovnaní s odchádzajúcou generáciou má nové BMW X3 širší rázvor a kľučky dverí zapustené do dverí. Poháňať ho bude celá škála 4- a 6-valcových benzínových a naftových motorov. Očakáva sa aj variant PHEV, o čom svedčí klapka za podbehom predného kolesa vozidla na fotografii.

V roku 2025 sa k modelu X3 pripojí elektrický model iX3 založený na úplne novej platforme Neue Klasse. Má ísť o prelomovú architektúru, ktorej srdcom budú „štyri úplne nové superautomobily“, tvrdia predstavitelia BMW.

Pod týmto pojmom sa skrývajú vysoko výkonné počítače určené na riadenie rôznych aspektov fungovania vozidla, ako napríklad dohľad nad pohonným ústrojenstvom a jazdnou dynamikou.

BMW X3.

Nemci ubezpečujú, že tieto supermozgy budú mať až desaťnásobne vyšší výpočtový výkon ako súčasné počítače. Vďaka tomu sa očakáva, že umožnia výrazný rozvoj schopností autonómneho riadenia. Modely založené na platforme Neue Klasse budú schopné dosiahnuť obmedzenú úroveň autonómie Level 3.

Architektúra Neue Klasse

Platforma Neue Klasse sa vyznačuje aj technológiou 800 V, ktorá umožní veľmi rýchle doplnenie trakčnej batérie. BMW sa chváli, že 10 minút nabíjania umožní vozidlu prejsť až 300 km – samozrejme, pri použití dostatočne rýchlej nabíjačky.

Tým to však nekončí. Nová platforma BMW vsádza aj na vylepšené elektromotory a nové lítium-iónové batériové články. Tie sa majú vyznačovať energetickou hustotou o viac ako 20 % vyššou ako pri existujúcich prizmatických článkoch.

Nemci sľubujú aj prepracovanú aerodynamiku. Vďaka tomu sa koeficient odporu vzduchu nového BMW X3 zníži o 20 percent v porovnaní so súčasným modelom.

Úplne nový má byť aj interiér. Predovšetkým minimalistický a so špeciálnym displejom umiestneným pod čelným sklom po celej dĺžke kokpitu.

Redakcia Auto trendy.

Súvisiace články:

BMW uvádza na trh nový model M4 CS. Ľahší a výkonnejší ako M4 Competition

Takto bude vyzerať najnovšie BMW M5 Touring. Najvýkonnejšie kombi v histórii


Ďakujeme, že ste si prečítali náš článok. Odporúčame vám sledovať nás v službe Google News.


Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.



Najčítanejšie

Odporúčame

Corvette s výkonom viac ako 1 200 koní sa predstavuje v predpremiére

21.10.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@TopGear). Na našom renderingu ožíva Zora, najsenzačnejšia Corvette všetkých čias, s hybridným pohonom založeným na motore 5,5 V8 modelu ZR1.…

4 veci, vďaka ktorým hypercar Ferrari F80 zrýchli z 0 na 100 za 2,15 sekundy

21.10.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@Ferrari). Nový hypercar Ferrari F80 vyvoláva diskusie o novom dizajnovom jazyku a o tom, či bude vhodným nástupcom modelu LaFerrari…

Spoločnosť BYD zaujala schopnosťami svojho nového oceľového dela. Otriasa Seal 06 GT trhom?

21.10.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@BYDFAN). Spoločnosť BYD sa na európskom trhu preslávila tým, že svojimi technológiami a výkonom vozidiel zo svojho sortimentu zahanbila aj…

Zamrznuté okno ráno a meškáte do práce. Čo teraz?

21.10.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@smartfoxofficial). Zamrznuté okno ráno je jedna z najnepríjemnejších situácií na jeseň a v zime. Vy sa ponáhľate a teraz toto.…

Porsche 911 GT3 (2025) odhalené: Prvý facelift bez prídavného výkonu

21.10.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@YouCarTV). Napriek tomu je na motore veľa noviniek, po prvý raz aj balík Weissach, nové super sedadlo a výrazné zvýšenie…

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov