Elektro, Novinky, Zaujímavosti,

Japonské SUV preberá späť trh od modelu Kia Sportage. Teraz je nesporne najlepšou ponukou

26.3.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@MAR-CARS). V segmente SUV nie je núdza o atraktívne modely. Medzi najčastejšie vídané na cestách patria Hyundai Tucson, Peugeot 3008, Seat Ateca alebo Kia Sportage....

26.3.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@MAR-CARS).

V segmente SUV nie je núdza o atraktívne modely. Medzi najčastejšie vídané na cestách patria Hyundai Tucson, Peugeot 3008, Seat Ateca alebo Kia Sportage. V súčasnosti je tu ďalší významný model, ktorý kórejskej značke kradne zákazníkov.

Kia Sportage má množstvo konkurentov medzi nich patrí aj japonské SUV Nissan Qashqai.
Foto: youtube.com/@MAR-CARS

Kia Sportage má teraz nebezpečného konkurenta

Nie je žiadnym tajomstvom, že Kia Sportage je už niekoľko rokov jedným z etalónov v segmente kompaktných SUV. Má množstvo etablovaných konkurentov, o ktorých dobre vie. Medzi nich patrí aj japonské SUV Nissan Qashqai.

Japonský model bol už začiatkom roka 2024 kráľom vo svojej kategórii v mnohých európskych krajinách. V Španielsku ho predbehli len Dacia Sandero, Toyota Corolla a Seat Arona. Titul bestselleru si vyslúžil svojím všestranným charakterom, výbavou a vyhľadávaným pohonom. Predaj hybridných vozidiel v krajinách EÚ neustále rastie. Patria sem vozidlá typu plug-in aj HEV.

Japonské SUV je bezpochyby najlepšia ponuka

Kia Sportage má teraz dosť veľký problém. Hoci sa teší priazni zákazníkov, Nissan Qashqai je opäť hitom. Okrem iného aj preto, že aktuálny model je veľmi zaujímavou voľbou pre rôzne typy vodičov, či už hľadajú jednoduché modely alebo nie.

Japonské SUV preberá späť trh od modelu Kia Sportage.
Foto: youtube.com/@AutoYaINFO

SUV je k dispozícii v rôznych konfiguráciách s vyhľadávanými motormi. Zákazníci si môžu vybrať benzínový mikrohybrid s výkonom 140 koní alebo sa rozhodnúť pre samonabíjacie hybridné SUV s technológiou Nissan e-Power. Ide o jednu z najzaujímavejších možností na trhu. Počet záujemcov, ktorých navyše povzbudzuje veľmi atraktívna, nielen predajná cenovka, je dobrým znamením pre jeho úspech.

Cena modelu Kia Sportage hybrid je v súčasnosti 42 290 eur. Za túto cenu získate SUV s motorom 1,6 T-GDi HEV s výkonom 230 k, automatickou prevodovkou a predným pohonom. Najlacnejší hybridný Nissan Qashqai medzitým stojí 32 055 eur.

Ako funguje nová technológia Nissan? Ako funguje technológia e-POWER? Jednoducho povedané, využíva elektromotor, ktorý je napájaný elektrickou energiou prostredníctvom batérie. Batériu zasa nabíja výkonný spaľovací motor s premenlivým kompresným pomerom. Výsledkom je okrem iného plynulá a citlivá akcelerácia, ktorá je porovnateľná s akceleráciou elektromobilov. Okrem toho sa nemusí starať o prístup k zástrčke.

Nissan Qashqai 2025 Facelift.

Japonské SUV v predaji aj v limitovanej čiernej edícii

Nissan v súčasnosti mimoriadne láka na svoj cenník. K dispozícii je len s najnovšími technológiami Nissan a navyše ponúka osvetlené kryty prahov, 18-palcové kolesá, zimný balík a dvojfarebnú konfiguráciu karosérie. Zákazníci tak získavajú ďalšiu výbavu nad rámec tej, ktorá je už bohatá vo verzii Tekna.

Základná verzia hybridného SUV Acenta v konfigurácii s automatickou prevodovkou sa dodáva s výbavou:

-17″ kolesá z ľahkých zliatin,

  • LED svetlomety, predné FULL LED so súmrakovým senzorom,
  • automatická dvojzónová klimatizácia
  • multifunkčný volant s manuálnym vertikálnym a horizontálnym nastavením stĺpika a pádlami radenia,
  • cúvacia kamera,
  • multimediálny systém Nissan Connect s 8-palcovým displejom a radom asistenčných systémov pre vodiča.

Takéto vozidlo stojí od 30 700 eur. Hoci z uvedených údajov je zrejmé, že japonské SUV prehráva s Kiou Sportage z hľadiska výkonu motora, vďaka akciovej ponuke a výhodám úsporného pohonného ústrojenstva je ponuka Nissanu bezkonkurenčná.

Redakcia Auto trendy.

Súvisiace články:

Najúspornejšie rodinné vozidlá podľa časopisu „What Car?“. V zozname nie sú len diesely

Akcie spoločnosti Nissan prudko klesli. Čína ako soľ v oku japonskej značky


Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.



Najčítanejšie

Odporúčame

Nemecké letisko zablokovali klimatickí aktivisti. Vytvorila sa niekoľkokilometrová zápcha

26.7.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: x.com/fl360aero). Ďalšie nemecké letisko má problémy s odletmi. Za všetko môžu klimatickí aktivisti, ktorí nelegálne vstúpili na letisko a nalepili…

7 príznakov, že vaše auto potrebuje servis. Rozpoznajú ich len skúsení vodiči

26.7.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: shutterstock.com/Memory Stockphoto). Ak sa vozidlo pravidelne vozí k mechanikovi na kontrolu, dá sa predísť väčšine problémov, ale nie všetkým. Preto…

Audi vsádza na plug-in hybridy. Pred elektromobilitou však nevidí cestu späť

26.7.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@AutoTraderTV). Audi stále plánuje prejsť na čisto elektrické vozidlá od roku 2033. Predstavitelia nemeckej značky však pripúšťajú, že spaľovací motor…

MG sa približuje k továrni v Európe. Ide o tri lokality

26.7.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@debsvault7172). Čínsky konglomerát SAIC, ktorý vlastní okrem iného aj MG, sa snaží postaviť svoju prvú európsku továreň. Zatiaľ sa ako…

Najspoľahlivejšie motory: „Pravdepodobne sa nikdy nepokazia“

26.7.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@carhelpcorner). Zdá sa, že éra automobilov, ktoré boli navrhnuté tak, aby vydržali celý život, je už dávno preč. To však…

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov