Novinky, Zaujímavosti,

Zmeny v navigácii od spoločnosti Google. Prichádzajú nové funkcie do WAZE

9.3.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: Súkromný archív). Spoločnosť Google sa rozhodla zaviesť niekoľko nových funkcií do jedného zo svojich produktov, navigačnej aplikácie Waze. Zavedené riešenia napríklad uľahčia navigáciu na kruhových...

9.3.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: Súkromný archív).

Spoločnosť Google sa rozhodla zaviesť niekoľko nových funkcií do jedného zo svojich produktov, navigačnej aplikácie Waze. Zavedené riešenia napríklad uľahčia navigáciu na kruhových objazdoch alebo upozornia na rýchlostné prekážky.

Spoločnosť Google sa rozhodla zaviesť niekoľko nových funkcií do jedného zo svojich produktov, navigačnej aplikácie Waze.
Foto: Súkromný archív

Waze určite nie je prvou mapovou navigačnou aplikáciou, ktorá nám napadne, keď si spomenieme na koncern Google. Túto aplikáciu používajú aj slovenskí vodiči. Podobne ako v prípade Google Maps ju americká spoločnosť neustále vylepšuje. Teraz oznámila niekoľko nových funkcií, ktoré by mali okrem iného ovplyvniť bezpečnosť počas jazdy.

Waze pomôže vodičom na kruhových objazdoch

Jednou z nových funkcií, na ktoré sa môžu používatelia Waze tešiť, je poradenstvo, ako jazdiť po kruhovom objazde. Aplikácia nám povie, ktorý jazdný pruh a výjazd zvoliť, aby sme sa držali určenej trasy. Spoločnosť Google oznámila, že táto funkcia bude najprv zavedená pre používateľov zariadení so systémom Android. Očakáva sa, že sa tak stane ešte tento mesiac. Pre používateľov zariadení so systémom iOS sa tak stane neskôr v tomto roku.

Waze upozorňuje na rýchlostné obmedzenia a rýchlostné prekážky

Ďalšia aktualizácia sa týka predbežného upozornenia na rýchlostné obmedzenia. Ešte predtým, ako sa priblížite k príslušnej značke, vám systém oznámi, aké je v danom úseku povolené obmedzenie rýchlosti. Ak sa rýchlostný limit znižuje, vodič bude mať viac času na spomalenie. Spoločnosť Google uvádza, že táto funkcia bude používateľom zariadení so systémom Android a iOS sprístupnená ešte tento mesiac.

Čakajú nás aj ďalšie zmeny. Waze nás teraz bude informovať napríklad o ostrých zákrutách, rýchlostných nerovnostiach alebo spoplatnených miestach. Rovnako ako v uvedenom prípade sa očakáva, že upozornenia budú sprístupnené používateľom telefónov so systémom Android a iOS ešte tento mesiac. V marci si používatelia zariadení s oboma systémami budú môcť zobraziť informácie o svojich obľúbených trasách, teda tých, ktorými jazdia najčastejšie, aj keď nie sú najrýchlejšie. Vďaka týmto informáciám budú môcť vodiči porovnávať svoje pevné trasy s alternatívnymi trasami.

Waze nás navyše bude informovať o prichádzajúcom záchrannom vozidle, napríklad sanitke.
Foto: Súkromný archív

Ceny parkovania si vodiči budú kontrolovať v aplikácii Waze

Waze nás navyše bude informovať o prichádzajúcom záchrannom vozidle, napríklad sanitke. Slovenskí používatelia si však na toto riešenie budú musieť ešte chvíľu počkať. V marci bude táto funkcia k dispozícii majiteľom zariadení so systémom Android a iOS v USA, Kanade, Mexiku a Francúzsku. Spoločnosť Google tvrdí, že čoskoro bude k dispozícii aj v ďalších krajinách.

Okrem toho vďaka spolupráci spoločnosti Google so spoločnosťou Flash budú môcť vodiči získať informácie o parkovaní z aplikácie Waze. Môžu sa napríklad dozvedieť o cenách parkovného na konkrétnom mieste a o tom, či sa tam nachádzajú nabíjacie stanice pre elektromobily. Okrem toho si vodič bude môcť prostredníctvom aplikácie rezervovať parkovacie miesto. Očakáva sa, že vylepšenia v oblasti parkovania sa spočiatku budú týkať len motoristov v USA a Kanade.

Redakcia Auto trendy.

Súvisiace články:

Google má novú funkciu a vodiči o nej nevedia. Vyhnite sa pokute

Mapy Google experimentujú s umelou inteligenciou. Čas na prvé testy


Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.



Najčítanejšie

Odporúčame

Nemecké letisko zablokovali klimatickí aktivisti. Vytvorila sa niekoľkokilometrová zápcha

26.7.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: x.com/fl360aero). Ďalšie nemecké letisko má problémy s odletmi. Za všetko môžu klimatickí aktivisti, ktorí nelegálne vstúpili na letisko a nalepili…

7 príznakov, že vaše auto potrebuje servis. Rozpoznajú ich len skúsení vodiči

26.7.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: shutterstock.com/Memory Stockphoto). Ak sa vozidlo pravidelne vozí k mechanikovi na kontrolu, dá sa predísť väčšine problémov, ale nie všetkým. Preto…

Audi vsádza na plug-in hybridy. Pred elektromobilitou však nevidí cestu späť

26.7.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@AutoTraderTV). Audi stále plánuje prejsť na čisto elektrické vozidlá od roku 2033. Predstavitelia nemeckej značky však pripúšťajú, že spaľovací motor…

MG sa približuje k továrni v Európe. Ide o tri lokality

26.7.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@debsvault7172). Čínsky konglomerát SAIC, ktorý vlastní okrem iného aj MG, sa snaží postaviť svoju prvú európsku továreň. Zatiaľ sa ako…

Najspoľahlivejšie motory: „Pravdepodobne sa nikdy nepokazia“

26.7.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@carhelpcorner). Zdá sa, že éra automobilov, ktoré boli navrhnuté tak, aby vydržali celý život, je už dávno preč. To však…

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov