Novinky, Suv/Crossover, Zaujímavosti,

Faceliftovaný Nissan Juke sa vracia v kanárikovej farbe. To však nie je jediná zmena

26.2.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@nissanineurope). Nissan Juke prešiel modernizáciou. Okrem osvieženého vzhľadu, vylepšených štandardov výbavy a zmien v oblasti technológií sa do mestského crossoveru vrátila charakteristická žltá farba exteriéru....

26.2.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@nissanineurope).

Nissan Juke prešiel modernizáciou. Okrem osvieženého vzhľadu, vylepšených štandardov výbavy a zmien v oblasti technológií sa do mestského crossoveru vrátila charakteristická žltá farba exteriéru.

Nissan Juke
Nissan Juke druhej generácie bude teraz opäť k dispozícii v žltej farbe karosérie.
Foto: youtube.com/@nissanineurope

Nissan Juke druhej generácie bude teraz opäť k dispozícii v žltej farbe karosérie. Ide o farbu laku, ktorá bola k dispozícii na prvej generácii crossoveru. Farba má však mierne odlišný odtieň od tej, ktorá sa používala kedysi. Výrobca uvádza, že je o niečo svetlejšia. V novej verzii výbavy N-Sport energická kanáriková farba kontrastuje s čiernou povrchovou úpravou strechy, kolies, bočných spätných zrkadiel, podbehov kolies, masky chladiča a stĺpikov A a B. Súčasťou modernizácie boli aj ďalšie farby a zavedenie nových dizajnov kolies z ľahkých zliatin.

Juke, ktorý sa nachádza v polovici životného cyklu modelu, nie je len o zmenách spočívajúcich v pridaní živého laku. Výrazných zmien sa dočkal aj interiér, ktorý má zvýšiť komfort cestujúcich. Okrem iného bola metamorfovaná stredová konzola, prístrojový panel a dotykový displej multimediálneho systému – je teraz väčší a má ďalšie funkcie. Kabína dostala aj nové materiály čalúnenia a vylepšenú výbavu.

Významné zmeny v interiéri

Vo verziách výbavy vyšších ako Acenta má obrazovka systému infotainmentu uhlopriečku 12,3″ a je naklonená o 8 stupňov smerom k vodičovi. Vďaka tomu sú ovládacie prvky na okraji obrazovky ľahko dostupné. Okrem toho systém ponúka vylepšené funkcie rozpoznávania hlasu a lepšie rozumie hovoreným príkazom. Konektivitu so systémami Apple CarPlay a Android Auto je teraz možné ovládať bezdrôtovo. Systém ponúka aj možnosť prehrávania videoobsahu zo zariadení pripojených cez USB počas státia vozidla.

Nissan Juke
Za volantom sa teraz nachádza 12,3-palcový digitálny TFT displej.
Foto: youtube.com/@nissanineurope

Za volantom sa teraz nachádza 12,3-palcový digitálny TFT displej, ktorý zobrazuje údaje o rýchlosti a ďalšie kľúčové informácie. Môžete konfigurovať displej a upravovať prezentované údaje podľa osobných preferencií. Odkladací priestor v prístrojovej doske sa zväčšil na 7,8 litra. Prepracovaná je aj lakťová opierka. Novinkou je bezdrôtová nabíjačka alebo prítomnosť nabíjacích bodov USB-A a USB-C vedúcich zo zadnej časti vozidla. Štandardná výbava bola rozšírená o systém varovania pred vybočením z jazdného pruhu a systém udržiavania vozidla v jazdnom pruhu je k dispozícii ako voliteľná výbava. Štandardom je teraz aj cúvacia kamera, pričom sa zlepšilo rozlíšenie prenášaného obrazu (360-stupňový kamerový systém na želanie).

Poťahy sedadiel v dotykovej čiernej ekokoži s prešívanými vložkami na sedáku a operadle.
Foto: youtube.com/@nissanineurope

Vo výbave sú nové dekory a poťahy sedadiel v dotykovej čiernej ekokoži s prešívanými vložkami na sedáku a operadle. Nové komfortné sedadlá sú k dispozícii vo verziách N-Connecta, N-Design a Tekna. Verzia N-Sport má charakteristické žlté vložky z Alcantary v obložení interiéru a na sedadlách.

Nezmenená ponuka pohonných jednotiek

Juke sa ponúka v dvoch verziách pohonu. Elektrifikovanou možnosťou je Juke Hybrid, ktorý využíva spaľovací motor v kombinácii s elektromotorom. Benzínový štvorvalcový agregát s objemom 1,6 litra má prirodzené nasávanie a dosahuje výkon 94 k a 148 Nm. Elektromotor s výkonom 49 k a 205 Nm podporuje vysokonapäťový štartér/generátor s výkonom 15 kW. Energiu uchováva batéria s kapacitou 1,2 kWh. Systémový výkon hybridu je 143 k, pričom pohon sa prenáša na prednú nápravu.

Nissan Juke
Možnosťou je Juke Hybrid, ktorý využíva spaľovací motor v kombinácii s elektromotorom.
Foto: youtube.com/@nissanineurope

Základným motorom je trojvalcový benzínový motor 1.0 DIG-T. Dosahuje výkon 117 k a 180 Nm (200 Nm s funkciou overboost). Tento agregát môže byť spojený so 6-stupňovou manuálnou prevodovkou alebo 7-stupňovou automatickou dvojspojkovou prevodovkou DCT s pádlami na volante. Všetky modernizované verzie crossoveru majú teraz elektrickú ručnú brzdu.

Redakcia Auto trendy.

Súvisiace články:

Hyundai potvrdzuje. Lacný elektromobil pre Európu už v roku 2024

Taliani predstavili nový Abarth 600e – je to najvýkonnejší Scorpion v histórii


Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.



Najčítanejšie

Odporúčame

Málo dymia a nerozpadajú sa. Máme zoznam najlepších dieselov

8.5.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@differentcarreview-dcr). Hoci sa zdá, že naftové motory sa pomaly stávajú minulosťou, na trhu je stále veľa zaujímavých, rafinovaných a dokonca…

Kde sa nachádza najstaršia dopravná značka na svete? Určite neuhádnete

8.5.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: twitter.com/factsDesign). Najstaršia identifikovaná dopravná značka sa nachádza na stene budovy v malej ulici v lisabonskej štvrti Alfama. Zachovala sa len…

Nemecký dodávateľ súčiastok hovorí o ďalšom prepúšťaní. Zamestnanci sedia ako prikovaní

8.5.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@FarwellInvestor). Pripravuje sa ďalšie prepúšťanie v spoločnosti Bosch? Ako už bolo uvedené, výrobné náklady rastú, takže je potrebná reštrukturalizácia. Bohužiaľ,…

Veľká nehoda na ostrovoch. Chaos na letiskách

8.5.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@ActionKid). Zlyhanie systému elektronických brán na letiskách v Spojenom kráľovstve. Cestujúci nemôžu nastúpiť do lietadla kvôli poruche, ktorá postihla niekoľko…

Budú elektromobily rovnako lacné ako spaľovacie autá? Nové modely Volkswagen o 40 % lacnejšie

8.5.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@electricviking). Spoločnosti Volkswagen a XPENG uzavreli rámcovú dohodu o spolupráci v oblasti platforiem a softvéru, ktorá predstavuje míľnik v ich…

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov