Tipy, Zaujímavosti,

Autá v Dubaji. Ako spoznáte auto po povodni?

22.4.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@alerts.on786). Obrovská búrka v Dubaji v druhej polovici apríla spôsobila veľký rozruch. Medzi materiálne straty spôsobené búrkou patrili aj vozidlá. Zaplavené cesty a podzemné parkoviská...

22.4.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@alerts.on786).

Obrovská búrka v Dubaji v druhej polovici apríla spôsobila veľký rozruch. Medzi materiálne straty spôsobené búrkou patrili aj vozidlá. Zaplavené cesty a podzemné parkoviská určite skrývali tisíce takýchto strojov. Ako spoznáte auto po záplavách? Ak sa chcete vyhnúť problémom s novými štvorkolesovými vozidlami.

Ako spoznáte auto po povodni?
Foto: youtube.com/@alerts.on786

Na úvod je potrebné objasniť jednu vec. Zaplavené vozidlo môže dostať druhý život a môže byť pre svojho nového majiteľa potešením. Avšak za určitých podmienok. Po prvé, v inzeráte alebo najneskôr počas rozhovoru s predávajúcim si musíme byť vedomí, že kupujeme takéto auto. V opačnom prípade je celá transakcia očividným podvodom. To, či sa takéto auto oplatí zachrániť, závisí predovšetkým od rozsahu poškodenia vodou.

Automobilový raj pod vodou

Na svete je len málo miest, kde môžete vidieť toľko exotických, zberateľských a bežných automobilov. Jedným z takýchto miest je Dubaj. V súčasnosti je jedným z najväčších miest, kde sa obchod rozvíja v obrovskom meradle. Bohatí ľudia tam okrem iného investujú aj do automobilov. Pomerne veľa z nich sa pravidelne pohybuje po cestách. Stretnúť na ceste Ferrari, Lamborghini alebo luxusné verzie Mercedesu je každodennou záležitosťou.

Hromadná evakuácia v Dubaji!

Automobilový raj zasiahla v apríli veľmi silná búrka. Jej následky na Dubaj a okolie boli vážne. Púštna oblasť musela vo veľmi krátkom čase absorbovať obrovské množstvo vody. Miestna infraštruktúra nebola na takúto úlohu pripravená. Výsledok? Mnohé podzemné parkoviská a bežné ulice s autami boli zaplavené vodou.

Autá z Dubaja alebo nebezpečná príležitosť

Dovoz automobilov z tejto časti sveta nie je žiadnou novinkou. Obyvatelia Dubaja organizujú množstvo aukcií automobilov, na ktorých skúsení predajcovia hľadajú výhodné ponuky. Samozrejme, každý nákup auta na diaľku predstavuje určité riziko. S príchodom povodní sa však riziko kúpy silne zaplaveného vozidla prudko zvýšilo.

Ako spoznáte auto po povodni?

Je pravdepodobné, že niektorí menej etickí predajcovia áut sa rozhodnú využiť túto prírodnú katastrofu na podnikanie. Ako spoznáte auto po povodni? Je nevyhnutné venovať pozornosť niekoľkým prvkom, ktoré sú pre zaplavené vozidlá veľmi charakteristické.

Prvou vecou, ktorú je veľmi ťažké skryť, je intenzívny zápach. Voda sa dostane aj do najmenších štrbín a zostane tam. Spolu so špinou tak vzniká charakteristický zatuchnutý alebo vlhký zápach. Je ťažké ho zamaskovať, dokonca aj rôznymi sprejmi.

Druhým komponentom, ktorý je silne poškodený vodou, je elektronika. Preto sú chybné moduly, nefunkčné svetlá alebo kovania. To všetko by mali byť výstražné kontrolky. Tretím aspektom je mechanika. Hoci zaplavený motor sa dá zachrániť, s automatickou prevodovkou to nie je také jednoduché. Keď zlyhá radenie prevodovky, je veľmi pravdepodobné, že vozidlo trpelo pri záplavách v Dubaji.

Charakteristický zatuchnutý alebo vlhký zápach, poškodená elektronika a mechanika.
Foto: youtube.com/@wildweatherus

Auto z Dubaja skorodované? Dávajte si pozor!

Dubaj sa nachádza v zóne so suchým subtropickým podnebím. Nájdete tu vysoké teploty a veľmi suchý vzduch. Preto ak má pomerne mladé vozidlo z Dubaja skorodované časti karosérie alebo podvozku – dávajte si pozor. Je nepravdepodobné, že by auto v takomto podnebí zhrdzavelo. Ničivá pre takmer všetky druhy kovov je voda. V dôsledku toho môžeme mať dôvodné podozrenie, že takéto vozidlo bolo zaplavené.

Samozrejme, náhly nárast inzerátov, v ktorých sa rovno dozvieme, že auto prišlo na Slovensko čerstvo z Dubaja alebo okolia, by mal byť tiež dôvodom na znepokojenie. V súčasnosti nie je až také populárne, aby sa takéto inzeráty týkali rôznych prémiových vozidiel.

Redakcia Auto trendy.

Súvisiace články:

Koľko stojí servis vášho vozidla. Ktoré sú najdrahšie diely

Auto u mechanika – kto nesie zodpovednosť


Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.



Najčítanejšie

Odporúčame

Nissan osviežil svoj vlajkový model. Qashqai teraz vyzerá fenomenálne

18.5.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@YouCarTV). Nissan sa rozhodol osviežiť model Qashqai tretej generácie len po troch rokoch od jeho uvedenia na trh. Dôvodom sotva…

Povinnosť používať bezpečnostné pásy: pravidlá, výnimky a pokuty

18.5.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@GreyBrucePublicHealth). Mnohí vodiči stále nepoužívajú bezpečnostné pásy. Napriek povinnosti používať bezpečnostné pásy a s vážnymi následkami v prípade nehody. Všetko,…

Toyota diesel 1.4 D-4D (1ND-TV) – malý, ale tak odvážny

18.5.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@dennisfo1491). Motory Toyota sú známe svojou vysokou životnosťou a nízkou poruchovosťou, ale hlavne benzínové motory. Diesely vyvolávajú zmiešané pocity a…

DOPRAVNÉ OBMEDZENIE: tunel Branisko

18.5.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: facebook.com/KRPZPO). MIMORIADNA UZÁVIERKA DIAĽNICE D1 BEHAROVCE - ŠIROKÉ VRÁTANE TUNELA BRANISKO sobota 18. 05. 2024 od 00.00 hod. do stredy…

Je povolená jazda s otvoreným batožinovým priestorom pri preprave objemného tovaru? Aké sú povinnosti vodičov

18.5.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@fordmaverickmaniac). Vodiči, ktorí prepravujú rôzne veľké predmety vyčnievajúce z vozidla, majú niekoľko povinností. Je napríklad legálne jazdiť s otvoreným batožinovým…

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov