Elektro, Zaujímavosti,

Úplne nové čínske autá BYD majú problém s plesňami?

18.3.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@carnewschina4118). Moderné čínske autá sa už dávno nepodobajú na lacné trenažéry. Teraz sa však objavil nový problém v automobiloch BYD, ktoré prichádzajú do Európy, ako...

18.3.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@carnewschina4118).

Moderné čínske autá sa už dávno nepodobajú na lacné trenažéry. Teraz sa však objavil nový problém v automobiloch BYD, ktoré prichádzajú do Európy, ako uvádza denník The Wall Street Journal.

Súčasným problémom spoločnosti BYD súvisí s námornou dopravou.
Foto: youtube.com/@carnewschina4118

Čínska spoločnosť BYD ukončila minulý rok mimoriadne úspešne. Nielenže v poslednom štvrťroku prekonala Teslu v predaji čisto elektrických vozidiel, ale stala sa aj lídrom čínskeho trhu. V druhom prípade zosadila z trónu Volkswagen, ktorý bol na čele už roky.

Spoločnosť BYD, ktorá sa presadzuje aj v Európe, sa netají svojimi veľkými globálnymi ambíciami. Svedčí o tom aj skutočnosť, že tento výrobca z kráľovstva stredu v súčasnosti buduje vlastnú flotilu lodí na prepravu automobilov.

Jedna z prvých, BYD Explorer 1, bola uvedená do prevádzky začiatkom tohto roka. Ďalších 7 sa k flotile pripojí do dvoch rokov.

BYD s plesňou a ďalšie

Ako uviedol denník The Wall Street Journal, so súčasným problémom spoločnosti BYD súvisí aj námorná doprava. Podľa novín sa autá často dostávajú do Japonska s poškriabaným lakom, zatiaľ čo v horúcom a vlhkom prostredí Thajska sa stáva, že sa farba odlupuje na plastových častiach, čo vedie k ich deformácii.

Naopak, na starý kontinent prichádzajú autá s plesňou. Je to spôsobené vlhkým prostredím počas prepravy a nie je to nič nezvyčajné.

Problémom však je, že podľa denníka The Wall Street Journal sa ochrana proti nej vo vozidlách BYD ukazuje ako nedostatočná. A to sťažuje jej odstránenie.

Odhaduje sa, že v súčasnosti je v európskych prístavoch a lodeniciach uviaznutých približne 10 000 automobilov BYD.

BYD s plesňou: hovorca popiera

Na Slovensku v súčasnosti ešte nie je oficiálne zastúpenie spoločnosti BYD, ale pravdepodobne je to otázka času. V Európe spoločnosť ponúka šesť modelov. Na výber je malý hatchback Dolphin, sedany Seal a Han a tri SUV: Atto 3, Tang a Seal U.

Kvôli problému s plesňami sa musia vozidlá pred uvedením k zákazníkom riadne pripraviť. A to znamená zvýšené náklady pre dovozcu a dlhšie čakacie lehoty pre budúceho používateľa.

Zaujímavé je, že hovorca spoločnosti BYD označil článok v denníku The Wall Street Journal za „fakticky nesprávny“. „Sme veľmi spokojní s úspechmi našich tímov v zahraničí, vrátane Európy,“ povedal. – dodal.

Je to spôsobené vlhkým prostredím počas prepravy.
Foto: youtube.com/@SDADanCars

Ako bojovať proti plesniam?

Pripomíname, že plesne vo vozidle predstavujú pre cestujúcich zdravotné riziko. Jej hromadenie môže okrem iného viesť k vzniku alergií alebo iných, často závažnejších ochorení.

Najčastejšie sa hromadí vo ventilačnom systéme, ale môže sa vyskytovať aj na častiach priestoru pre cestujúcich, ako sú bezpečnostné pásy alebo čalúnenie. Ako proti nemu bojujete? V prípade ventilačného systému pomáha odfumovanie a dezinfekcia.

V prípade čalúnenia a bezpečnostných pásov je naopak dôležité zabezpečiť dostatočnú cirkuláciu vzduchu a čo najdôkladnejšie vysušiť interiér. Predtým je však vhodné odstrániť všetky nepotrebné predmety, napríklad koberčeky.

Redakcia Auto trendy.

Súvisiace články:

Spoločnosť BYD mieri so svojimi modelmi do Austrálie. Neexistujú tu žiadne obchodné prekážky

Číňania sa chystajú predstaviť plug-in hybrid s dojazdom približne 2 000 km!


Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.



Najčítanejšie

Odporúčame

Bude to najdlhšia podmorská rýchlostná cesta na svete za 3 miliardy dolárov

17.5.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@TheB1M). Je potrebné povedať, že Nóri poznajú svoju infraštruktúru. Veď osobitý reliéf terénu si vyžaduje, aby stavali mimoriadne náročné stavby.…

Autá sú čoraz drahšie a tie najlacnejšie by mohli zmiznúť z trhu. Alarmujúce správy

17.5.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@NHKWORLDJAPAN). Už v roku 2025 vstúpia do platnosti nové, prísnejšie emisné limity CO2, ktorým sa budú musieť prispôsobiť všetci výrobcovia…

Tisíce nepredaných vozidiel Tesla stoja na bývalom vojenskom letisku

17.5.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@derspiegel). Tesla vo svojej nemeckej továrni v Grünheide vyrába približne 6 000 áut týždenne, o ktoré v súčasnosti nie je…

IM L6 so senzačnou batériou oficiálne prichádza na čínsky trh. Koľko stojí tento hrozivý konkurent modelov BMW a Audi?

17.5.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@UltiumTech). Ako sme informovali pred dvoma mesiacmi, spoločný podnik technologického gigantu SAIC a čínskych technologických spoločností IM vyvinul ultrarýchlu batériu.…

Najdlhší visutý most na svete. Nachádza sa priamo u našich západných susedov

16.5.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@BREMO74). Pozor! Nie je to žiadna zábava pre turistov so strachom z výšok. Most dosahuje výšku takmer 100 metrov nad…

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov