Elektro, Správy,

Spoločnosť BYD mieri so svojimi modelmi do Austrálie. Neexistujú tu žiadne obchodné prekážky

12.3.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@carshowtv9197). Vzhľadom na perspektívu, že obchod s čínskymi automobilmi v Európe by mohol priniesť ďalšie prekážky v podobe dodatočných poplatkov, spoločnosť BYD vstupuje na austrálsky...

12.3.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@carshowtv9197).

Vzhľadom na perspektívu, že obchod s čínskymi automobilmi v Európe by mohol priniesť ďalšie prekážky v podobe dodatočných poplatkov, spoločnosť BYD vstupuje na austrálsky trh. Nielenže je priateľskejší, ale neexistujú na ňom ani žiadne obchodné prekážky.

Spoločnosť BYD vstupuje na austrálsky trh.
Foto: youtube.com/@carshowtv9197

Dopyt po vozidlách BYD a ďalších čínskych značiek v Austrálii rastie

Trh s elektromobilmi v Austrálii je pre čínske značky skvelou voľbou. Nie je prekvapením, že výrobcovia ako BYD prinášajú na tamojší trh svoje vozidlá. Nečelia tam žiadnym obchodným prekážkam a dotácie na elektromobily znamenajú, že dopyt po takýchto vozidlách neustále rastie.

Austrálčania sú ochotnejší prejsť na takéto vozidlá, pretože okrem dotácií môžu počítať aj s daňovými úľavami. Vláda premiéra Anthonyho Albaneseho podporuje elektrické vozidlá v súlade s národným znižovaním emisií. Ďalším dôležitým motivačným faktorom sú stále vysoké ceny pohonných hmôt.

To všetko znamená, že čínske značky pocítili vietor v plachtách a využívajú najlepší moment na predaj svojich vozidiel. Pred rokom tvorili elektromobily 7,2 % medzi novo zakúpenými autami v Austrálii. V porovnaní s predchádzajúcim rokom 2022 je to nárast o viac ako 3 percentá.

Čínske značky teraz predstavujú hrozbu pre etablované spoločnosti Tesla a Toyota

Obrovský prínos austrálskeho trhu s elektrickými vozidlami, ktorý zaznamenali čínske značky, predstavuje hrozbu pre prémiovejších výrobcov, ako sú Toyota, Ford a Tesla. Najmä preto, že títo sa naďalej spoliehajú na vozidlá so spaľovacími motormi.

Spoločnosť BYD má z austrálskeho trhu, na ktorý vstúpila v roku 2022, skvelý pocit. Počet predaných vozidiel sa za ten čas zvýšil až šesťnásobne. Odstup od vedúcej Tesly sa preto naďalej zmenšuje. podľa údajov Federálnej komory automobilového priemyslu má BYD v súčasnosti 14 % austrálskeho trhu s elektromobilmi, zatiaľ čo Tesla 53 %. Vzhľadom na to, že čínsky výrobca tento rok zaradí do svojho katalógu nové SUV a pickup, očakáva sa, že skóre ešte zlepší.

Príležitosť je veľmi jasná. Musíme sa teraz dostať na hlavný trh, pretože sme predávali výrobky prvým používateľom a vášnivým kupcom elektromobilov,

– povedal David Smitherman, výkonný riaditeľ EVDirect, distribútora BYD v Austrálii, citovaný v publikácii agentúry Reuters.

Okrem maloobchodného predaja a 30 ďalších showroomov, ktoré sa majú v Austrálii vybudovať, ponúka BYD svoje modely aj v rámci flotilového predaja, okrem iného austrálskej spoločnosti Uber.

youtube.com/@MGMotorEurope

MG a Leapmotor budú bojovať o pozíciu na austrálskom trhu s BYD

Hoci austrálsky trh nie je v celosvetovom meradle gigantom, o vedúce postavenie budú s BYD súperiť ďalšie čínske značky, ako napríklad MG a čínsky startup Leapmotor.

Značka giganta SAIC uvedie tento rok na miestny trh tri nové modely. Bude medzi nimi nový hybridný model MG3 a elektrický roadster MG Cyberstar. Katalóg MG Motor pre Austráliu tak bude obsahovať päť elektrických a hybridných modelov.

Čínsky startup Leapmotor, ktorý spolupracuje so spoločnosťou Stellantis, si za prioritu stanovil austrálsky trh. Rozhodol o tom nedostatok miestnych výrobcov automobilov. Všetko teda nasvedčuje tomu, že výber v ponuke elektrických modelov v Austrálii sa výrazne rozšíri. Výrobcovia elektrických vozidiel zasa využijú svoje silné zbrane v podobe ceny a výbavy.

Pre značky ako Toyota a Ford je to jasný signál, aby vsadili na žiadaný nový pohonný agregát. Ford má v súčasnosti na austrálskom trhu dve elektrifikované vozidlá. Plánuje uviesť ďalšie tri. Toyota ponúka v Austrálii len jeden elektromobil. Japonci sa naďalej spoliehajú na hybridné vozidlá.

Všetko teda nasvedčuje tomu, že čínske značky, ktoré čelia problémom vyplývajúcim z nových colných predpisov v Európe, našli trh, na ktorom môžu investovať. Kosť sporu, že dotácie čínskych orgánov umožňujúce nízke ceny vozidiel v Európe podporia vnímavý austrálsky trh s elektromobilmi. Tam je v Španielsku populárne SUV BYD Atto 3 EV po vládnych zľavách v zľave 2 000 austrálskych dolárov. Takýto doma nabíjaný bude stáť podstatne menej ako modely Toyota.

Redakcia Auto trendy.

Súvisiace články:

BYD. Nepodceňujte čínskeho draka. Dokonca aj Elon Musk sa prestal smiať

Čínsky gigant sa ponáhľa. BYD sa snaží dobyť Európu


Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.



Najčítanejšie

Odporúčame

Nemecké letisko zablokovali klimatickí aktivisti. Vytvorila sa niekoľkokilometrová zápcha

26.7.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: x.com/fl360aero). Ďalšie nemecké letisko má problémy s odletmi. Za všetko môžu klimatickí aktivisti, ktorí nelegálne vstúpili na letisko a nalepili…

MG sa približuje k továrni v Európe. Ide o tri lokality

26.7.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@debsvault7172). Čínsky konglomerát SAIC, ktorý vlastní okrem iného aj MG, sa snaží postaviť svoju prvú európsku továreň. Zatiaľ sa ako…

Menšia uhlíková stopa a úspory? Únia prišla s novým riešením. Ide o výmenu pneumatík

25.7.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@CNET). Do platnosti vstúpilo nové nariadenie EÚ, ktoré má vodičov povzbudiť, aby v záujme ochrany životného prostredia menej často menili…

Nový Volkswagen s karosériou Cupra. Takto si to predstavovali Nemci

25.7.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@XXA843). Volkswagen má nový model auta. Je to plne elektrický model ID. UNYX, ktorý rozširuje modelovú ponuku na čínskom trhu.…

Volvo pracuje na ďalšom najpredávanejšom SUV? Model EX60 bude na trhu už v roku 2025.

25.7.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@Autostelyum19). Volvo EX60 bude štvrtým elektrickým SUV v ponuke švédskeho výrobcu. Nový model bude nástupcom najpredávanejšieho modelu XC60. Navyše bude…

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov