Elektro, Novinky, Suv/Crossover, Tipy, Zaujímavosti,

Hybridné SUV od spoločnosti BYD dostáva európsky cenník so zľavou

23.5.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@ThunderGears). Číňania nezaháľajú a prinášajú do Európy nové SUV. Má všetko, čo vodiči potrebujú, vrátane módneho hybridného pohonu. Spoločnosť BYD navyše pri príležitosti jeho debutu...

23.5.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@ThunderGears).

Číňania nezaháľajú a prinášajú do Európy nové SUV. Má všetko, čo vodiči potrebujú, vrátane módneho hybridného pohonu. Spoločnosť BYD navyše pri príležitosti jeho debutu ponúka zákazníkom Seal U DM-i päťmiestnu zľavu.

Hybridné SUV od spoločnosti BYD dostáva európsky cenník so zľavou.
Foto: youtube.com/@ThunderGears

BYD prináša do showroomov účinný nástroj pre klesajúci predaj európskych konkurentov

BYD je čínsky gigant, ktorý má v rukáve viac ako jedno eso. Takým je napríklad nová hybridná platforma BYD PHEV DM-i, ktorú chce Toyota pre svoje modely, alebo nové SUV Seal U DM-i. Práve ten dostal najnovšiu technológiu s inteligentným režimom DualMode, ktorý kladie dôraz na nízku spotrebu paliva a efektivitu. Preto je stratégia BYD uviesť tento model na európsky trh najväčšou nočnou morou pre značky, t. j. Volkswagen a Toyota.

Hybridné SUV SEAL U DM-i spôsobí svojou cenou a ponúkanými technológiami zemetrasenie. Nie je to náhoda, že sa tak deje. Pre mnohých je to reakcia čínskych výrobcov na plánované clá, ktoré sa majú vzťahovať na ich elektromobily, ale nie na hybridy.

Tak či onak, príchod moderného SUV BYD SEAL U DM-i sa stáva realitou. V Španielsku a Grécku už boli zverejnené jeho ceny. Vieme tiež, že pri príležitosti uvedenia na trh spoločnosť BYD predpokladá päťmiestnu zľavu na svoj moderný a efektívny model s označením EKO.

Hybridné SUV SEAL U DM-i.

Nové čínske SUV v Európe s päťcifernou zľavou

Nie je žiadnym tajomstvom, že spoločnosť BYD v poslednom čase zamerala svoju pozornosť na hybridné modely. SUV SEAL U DM-i vybavené najnovšou technologickou vymoženosťou poducenta je vysoko efektívne a už si získalo srdcia európskych novinárov, ktorí ho testovali.

Ako sme informovali, BYD navrhol, aby cena jeho PHEV bola na rovnakej úrovni ako pri spaľovacích modeloch. Cenníky pre Španielsko a Grécko naznačujú, že o záujemcov o takýto nákup nebude núdza.

V Španielsku sa BYD SEAL U DM-i objaví v troch verziách, ktorých cenník je nasledovný:

Boost – 38 500 EUR,
Comfort – 40 500 eur,
Design – 45 500 eur.

Na oslavu uvedenia na trh spoločnosť BYD ponúka zákazníkom zľavu 3 510 EUR na nákup modelu, ak si ho predobjednajú. Takáto ponuka platí do 31. augusta 2024 a vzťahuje sa na prvých 200 kusov bez ohľadu na verziu vozidla. To znamená, že nové SUV od spoločnosti BYD si možno objednať, ak zaň utratíte 34 990 eur. Na oplátku dostanete model s výkonom 218 koní (160 kW) a 300 Nm.

Zoznam štandardnej výbavy je dlhý. Okrem iného obsahuje množstvo systémov, elektrické panoramatické strešné okno,19-palcové zliatinové disky, vegánske kožené čalúnenie, jazdné režimy: Eco, Normal, Sport a Snow, kameru s 360° videním.

Pre Škodu Kodiaq PHEV od Volkswagenu a mnohé ďalšie ekvivalenty SUV v Európe je v tomto smere silným súperom. V Grécku vyzerá cenovka podobne, čo znamená, že čínsky gigant má v úmysle urobiť z BYD SEAL U DM-i hit. Pre európske náprotivky PHEV je hroziacou nočnou morou jazda v elektrickom režime na vzdialenosť približne 80 km (WLTP).

Na oslavu uvedenia na trh spoločnosť BYD ponúka zákazníkom zľavu 3 510 EUR na nákup modelu.
Foto: youtube.com/@ThunderGears

Prečo sa takéto SUV bude dobre predávať?

Ako poznamenali európski novinári, SEAL U DM-i je starostlivo premyslený a pripravený splniť požiadavky moderného SUV. Okrem estetiky a skvelého dizajnu kabíny je najdôležitejším prvkom čínskeho SUV, samozrejme, technológia Super DM. Práve tá rozptyľuje pochybnosti o dobíjacom hybride, ktorý sa pomocou inovatívnej technológie dokonale pohybuje medzi elektrickým a tepelným svetom. Prekonanie vzdialenosti 200 km rýchlym tempom prinieslo v teste spotrebu paliva 4,7 l/km.

Okrem úspory peňazí poskytuje hybridný systém SEAL U DM-i príjemný výkon za každých podmienok. Dôležitou správou pre európskych zákazníkov je, že okrem továrenskej záruky na batériu hybridného systému (8 rokov alebo 200 000 km) majú po jej dosiahnutí istotu 70 % účinnosti. Záruka na elektromotor je 8 rokov alebo 150 000 km.

Čínske SUV je veľmi priestranné, čo už bolo otestované, pričom sa zdôraznilo, že vysoká línia strechy a rázvor 2765 mm poskytujú najmä zadným cestujúcim značný priestor pre hlavu a nohy. Batožinový priestor ponúka objem 425 litrov (vo verzii AWD), ktorý sa po sklopení sedadiel môže zväčšiť na 1440 litrov. Ergonómia je dokonalá a ovládací systém je elegantný a dobre organizovaný. Ak sa to celé oblečie do modernej a módnej karosérie, ktorá vyšla z rúk bývalých dizajnérov modelov Audi a Lamborghini, potom máme hotový recept na úspech. BYD uvedie svoju novú zbraň proti európskym výrobcom do showroomov v septembri tohto roku.

Redakcia Auto trendy.

Súvisiace články:

Spoločnosť BYD uvádza na trh svoj prvý pickup v zahraničí. Na trhu spôsobí rozruch

Nové SUV od BYD bude bestsellerom. Za túto cenu ohrozí svojich európskych konkurentov


Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.



Najčítanejšie

Odporúčame

Takto vyzerá nové BMW X3? Unikla prvá fotografia

15.6.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@AutoNewsAz). Nové BMW X3 sa rýchlo blíži. Má predstavovať prelom v ponuke nemeckej značky, hoci ho bude označovať len elektrický…

Super drift šou v Mureši. Najvýkonnejšie auto v súťaži má 1 000 koní

16.6.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@MonsterEnergy). Nie menej ako 80 jazdcov zo 6 krajín bude tento víkend súťažiť na okruhu Transilvania Motor Ring v Mureši…

Dacia týmto novým veľkým SUV rozbije bank. Bude ešte lepšie ako Duster

15.6.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@DaciaFans). Dacia predstavila svoj koncepčný automobil s názvom Bigster presne pred tri a pol rokom. Auto práve vstúpilo do fázy…

Lacná Dacia s pokročilou technológiou. Značka bude používať virtuálneho asistenta s umelou inteligenciou

15.6.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@TheWheelNetwork). Rumunský výrobca automobilov Dacia uzavrel dohodu o partnerstve so spoločnosťou DRUID. Projekt, na ktorom obe spoločnosti pracujú, umožní zákazníkom…

Návrat z mŕtvych: spaľovací motor Megane predsa len zostane v ponuke Renaultu

15.6.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@kellergliwice2795). Zvesti o smrti spaľovacieho motoru Renaultu Megane sa ukázali ako značne prehnané. Francúzi udržali v ponuke auto, ktoré sa…

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov