Novinky, Suv/Crossover, Zaujímavosti,

Úplne nové japonské SUV je výzvou pre nemeckých konkurentov. Toto leto bude hviezdou na trhu

25.4.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@PlanetCarNews). Medzi mnohými SUV, ktoré sú k dispozícii na trhu, sú aj tiché hviezdy z Japonska, ktoré trochu chradnú v tieni Toyoty. Honda a Nissan...

25.4.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@PlanetCarNews).

Medzi mnohými SUV, ktoré sú k dispozícii na trhu, sú aj tiché hviezdy z Japonska, ktoré trochu chradnú v tieni Toyoty. Honda a Nissan sú už kvôli tomu trochu pozadu, ale Mazda má vo svojom katalógu novú hviezdu, ktorá preráža a zažiari na trhu už toto leto.

Úplne nové japonské SUV je výzvou pre nemeckých konkurentov.
Foto: youtube.com/@PlanetCarNews

Japonské SUV je výzvou pre prémiových nemeckých konkurentov

Mazda predstaví svoje úplne nové SUV. Japonský výrobca zaútočí s úplne novým modelom CX-80 už toto leto. Konkurenti z Mercedesu, BMW a Audi tak musia očakávať, že keď nová hviezda uzrie svetlo sveta, zákazníci, ktorí si cenia prestíž a komfort, budú mať skvelú alternatívu k ich modelom.

Japonci nielenže majú radi technické extravagancie, ale vyvíjajú aj nové diesely a oživujú Wankelov motor ako predlžovač dojazdu pre svoju elektrickú MX-30, takže majú všetko, aby mohli konkurovať konkurencii z Nemecka. Zákazníci už môžu začať uvažovať o takejto kúpe.
Mazda CX-80, starší brat predchádzajúcej vlajkovej lode CX-60, je skvelou alternatívou k Mercedesu GLE, Audi Q7 alebo BMW X5. Toto päťmetrové SUV ponúka nielen priestor až pre sedem osôb, ale aj prestíž.

Aj so základnou cenou 55 350 eur na nemeckom trhu je japonské SUV o 30 percent lacnejšie ako jeho juhonemecké alternatívy.

Mazda CX-80 má všetko, čo potrebujete, aby zažiarila na trhu

Hrdej vzpriamenej Mazde CX-80 s lesklou prednou časťou s chrómovou lištou pod veľkou maskou chladiča nechýba nič k tomu, aby sa stala hviezdou na trhu SUV. Japonský výrobca sa postaral o to, aby jej nechýbala ani prestíž, ani vnútorný priestor.

Japonci opäť natiahli svoju veľkú platformu s pozdĺžnym motorom. Zväčšili rázvor a dĺžku modelu CX80 o 25 centimetrov. To stačilo nielen na batožinový priestor s objemom až 1971 litrov, ale aj na tretí rad sedadiel zasúvateľný do podlahy vozidla.

Klasicky zariadený interiér má svetlé drevo, jemné látky, mäkkú kožu a charakteristické ozdobné prešívanie. Na palube je všetko, čo potrebujú fanúšikovia novej generácie iPhonu, ale nielen oni. K dispozícii sú výkonné digitálne prístroje, head-up displej a voľne stojaca obrazovka Cinemascope.

Nová Mazda CX-80.

Japonské SUV poskytne zákazníkom veľa radosti z jazdy

Ako sa na Mazdu patrí, pod kapotou nájdete pýchu a radosť japonského výrobcu – nové naftové motory. K dispozícii je aj radový šesťvalec. Produkuje 250 koní (550 Nm) a dosahuje maximálnu rýchlosť 219 km/h. Vďaka tomu dokáže prejsť viac ako 1 200 kilometrov s normovanou spotrebou paliva 5,7 litra.

Pre zákazníkov, ktorí idú s dobou, pripravila Mazda alternatívu – plug-in hybrid. Ten kombinuje 2,5-litrový benzínový štvorvalec s výkonom 191 k s elektromotorom s výkonom 175 k a 17,8 kWh batériou.

Takéto SUV je skvelou ponukou. Nielenže má systémový výkon 327 koní, ale je to jedno z najvýkonnejších cestných vozidiel z Hirošimy, aké doteraz vzniklo. Na stovku sa dostane za 6,8 sekundy a má všetko, čo potrebujete na to, aby ste mohli ísť oveľa ďalej ako 195 km/h. Len na elektrický pohon zrýchľuje úplne nové SUV značky Mazda na 140 km/h a podľa WLTP má dojazd 60 km. Okrem toho sa na testovacej stolici uspokojilo so spotrebou paliva na úrovni 1,6 litra.

Úplne nová Mazda má všetko, čo potrebujete, za relatívne málo peňazí. Nemecké prémiové značky už môžu byť nervózne. Japonská CX-80, ktorá je ešte väčšia, vyzerá ešte lepšie a stojí menej, je skvelou alternatívou k ich modelom.

Redakcia Auto trendy.

Súvisiace články:

Mazda MX-30 R-EV už na Slovensku. Poznáme cenu tohto neobvyklého hybridu

Aké sú najspoľahlivejšie vozidlá SUV? Najlepšie hodnotené modely v roku 2024


Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.



Najčítanejšie

Odporúčame

Nóri stavajú podmorskú diaľnicu. Má nahradiť trajekty

4.5.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@Vegvesenet). Na známej európskej trase E39, ktorá vedie pozdĺž pobrežia Dánska a Nórska, sa vybuduje najväčšie infraštruktúrne zariadenie v histórii…

Postaví sa najväčšie letisko na svete. Až 260 miliónov cestujúcich

4.5.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: twitter.com/HHShkMohd). V Dubaji sa bude nachádzať najväčšie letisko na svete. Dubajský emir oznámil tento projekt a zároveň poskytol niekoľko informácií…

Zavedie Srbsko lietajúce taxíky? „Kto sa chce smiať, nech sa smeje.“

4.5.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@SouthChinaMorningPost). Srbsko plánuje zaviesť na svojom území lietajúce taxíky a v tejto súvislosti spolupracuje s piatimi spoločnosťami, oznámil prezident krajiny…

„Apokalyptické scény“ v Chorvátsku. „Zem biela od ľadu“, „auto plávajúce vo vode“.

4.5.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: twitter.com/jutarnjihr). Silný dážď zaplavil pivnice a ochromil dopravu v Chorvátsku. Na jednej z ulíc uviazol vodič, ktorého auto bolo takmer…

Koľko zarobí výrobca na predaji auta? Sumy sú šokujúce

4.5.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@CarsAroundTV). Podľa najnovších odborných analýz zarábajú niektorí výrobcovia automobilov na svojich výrobkoch úctyhodné sumy. Rekordéri dokážu z jedného kusu "vyžmýkať"…

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov