Novinky, Suv/Crossover, Tipy, Zaujímavosti,

Mazda uvádza na európsky trh svoju novú 7-miestnu vlajkovú loď SUV CX-80

20.4.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@PowerTorqueYT). Mazda uvádza na európsky trh nové SUV. Model CX-80 sa stáva japonskou vlajkovou loďou, ktorá ponúka až 7 miest na sedenie. Mazda CX-80 má...

20.4.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@PowerTorqueYT).

Mazda uvádza na európsky trh nové SUV. Model CX-80 sa stáva japonskou vlajkovou loďou, ktorá ponúka až 7 miest na sedenie.

Mazda uvádza na európsky trh nové SUV.
Foto: youtube.com/@PowerTorqueYT

Mazda CX-80 má európsku premiéru a stáva sa novou vlajkovou loďou japonského výrobcu pre európsky trh.

Po uvedení SUV CX-60 je nová Mazda CX-80 druhým modelom pre európsky trh v rámci veľkej produktovej skupiny spoločnosti. Je to najpriestrannejší automobil v európskej ponuke Mazdy a stane sa vrcholom ponuky japonskej spoločnosti v Európe.

Najpriestrannejší automobil v európskej ponuke Mazdy.
Foto: youtube.com/@PowerTorqueYT

S dĺžkou takmer päť metrov a rázvorom viac ako tri metre je nová Mazda CX-80 dlhšia, vyššia a má výrazne dlhší rázvor ako CX-60.

Dĺžka takmer päť metrov.
Foto: youtube.com/@PowerTorqueYT

Spolu s obojsmerne sklopnými sedadlami v treťom rade bude CX-80 k dispozícii s tromi konfiguráciami druhého radu vrátane možnosti výberu dvoch samostatných sedadiel (kapitánskych sedadiel) v kombinácii so stredovou konzolou alebo s uličkou v treťom rade.

Obojsmerné sklopné sedadlá v treťom rade.
Foto: youtube.com/@PowerTorqueYT

Mazda CX-80 bude konkurovať vozidlám ako BMW X5 alebo Volvo XC90

Nová Mazda CX-80 pri uvedení na trh ponúka dve pohonné jednotky: PHEV kombinujúcu 2,5-litrový benzínový štvorvalec a elektromotor a 3,3-litrový vznetový motor e-Skyactiv D s mild-hybridným pohonom.

Nová Mazda CX-80.

Celkový výkon modelu e-Skyactiv PHEV je 327 koní a krútiaci moment 500 Nm. Z 0 na 100 km/h zrýchli za 6,8 sekundy, dosiahne maximálnu rýchlosť 195 km/h a ponúka 60 km jazdy len na elektrický pohon.

Motor e-Skyactiv D dosahuje výkon 254 k, zrýchľuje z 0-100 km/h za 8,4 sekundy a dosahuje maximálnu rýchlosť 219 km/h. Aj z našich testov vyplýva, že ide o úsporný motor a je to pohonná jednotka, ktorou chce Mazda mieriť bližšie k prémiovému segmentu.

Oba motory spája osemstupňová automatická prevodovka a pohon všetkých kolies je v modeli CX-80 štandardný bez ohľadu na výbavu alebo motor.

Redakcia Auto trendy.

Súvisiace články:

Mazda MX-30 R-EV už na Slovensku. Poznáme cenu tohto neobvyklého hybridu

Nová Kia Sorento. Má 7 miest na sedenie a pod kapotou skutočný poklad


Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.



Najčítanejšie

Odporúčame

Škoda chce vyrábať to, čo chce zákazník. Preto zostane verná spaľovacím motorom aj po roku 2035

2.5.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@SDADanCars). Predaj elektromobilov sa spomalil. V USA aj v Európe. Mnohí výrobcovia upozorňujú, že bude ťažké splniť environmentálny cieľ EÚ.…

Čína testuje svoju prvú takúto výkonnú lietadlovú loď na mori

2.5.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: twitter.com/CCTV_Plus). Čína v stredu začala prvé námorné skúšky svojej tretej, ale technologicky najmodernejšej lietadlovej lode. Takmer dva roky po jej…

Elon Musk uzavrel dohodu s Číňanmi

2.5.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@markets). Čínsky gigant, vlastník najväčšieho internetového vyhľadávača Baidu, uzavrel úzku spoluprácu so spoločnosťou Tesla. Podľa zdrojov agentúry Reuters spoločnosť Baidu…

Hodí Kia EV9 rukavicu Tesle Model X? Variant GT je už na ceste

2.5.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@CarsAroundTV). Značka Kia predstavila svoje plány na konferencii pre investorov. Medzi nimi aj „extrémne výkonnú“ verziu veľkého elektrického SUV EV9.…

Akú vzdialenosť smiete prejsť s prázdnou pneumatikou?

2.5.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@chrisfix). Ak pneumatika praskne alebo je prázdna, musíte ísť do pneuservisu alebo pneumatiku vymeniť na mieste. Tu nájdete informácie o…

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov