Novinky, Tipy, Zaujímavosti,

Facelift BMW radu 2 a M2 – výkonný model teraz ponúka 480 koní

16.6.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@DPCcars). BMW predstavilo aktualizácie modelov radu 2 Coupe a M2. Oba modely dostanú najnovšie technológie a drobné kozmetické zmeny, zatiaľ čo M2 dostane ešte vyšší...

16.6.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@DPCcars).

BMW predstavilo aktualizácie modelov radu 2 Coupe a M2. Oba modely dostanú najnovšie technológie a drobné kozmetické zmeny, zatiaľ čo M2 dostane ešte vyšší výkon.

Facelift BMW radu 2 a M2 – výkonný model teraz ponúka 480 koní.
Foto: youtube.com/@DPCcars

Bavori oficiálne oznámili niekoľko aktualizácií pre rad 2 Coupe, športový kompaktný model v ponuke BMW, ako aj pre M2, výkonnú verziu na jeho základe. Dvojdverový model je teraz ešte atraktívnejší vďaka upraveným dizajnovým detailom, rozšírenej štandardnej výbave a novým technológiám. Všetky modelové varianty nového BMW radu 2 sú štandardne vybavené balíkom M Sport a ďalšími komfortnými prvkami. Vďaka novým farebným prevedeniam, kolesám, volantom a čalúneniu dodáva BMW kompaktnému kupé nový náboj.

Exteriér vozidla zostáva z veľkej časti nezmenený, ale každá verzia teraz štandardne dostáva balík M Sport, ktorý vozidlu dodáva agresívnejší vzhľad. Špecifický dizajn M Sport zahŕňa veľké predné prívody vzduchu, rozšírené bočné prahy a zadný difúzor s vertikálnymi odrazovými sklami. Štandardom sú 18-palcové kolesá a M240i dostane 19-palcové kolesá.

Zmeny v interiéri sa zameriavajú aj na digitalizáciu. Celodigitálny zobrazovací systém zahŕňa 12,3-palcový prístrojový panel a 14,9-palcový centrálny displej. Ten slúži ako platforma pre dodatočne vyvinutý systém BMW iDrive s funkciou QuickSelect, založený na operačnom systéme BMW 8.5. Zmeny sa týkajú aj nového M volantu, ktorý je možné doplniť voliteľnými M sedadlami. Štandardne dostáva rad 2 vyhrievané sedadlá vodiča a spolujazdca, pričom elektricky nastaviteľné sedadlá sú voliteľné.

Aké motory sú k dispozícii pre facelift BMW radu 2?

Základom ponuky je model 218i s 2,0-litrovým štvorvalcovým benzínovým motorom s výkonom 156 k a zrýchlením z 0 na 100 km/h za 8,7 sekundy. Potom nasleduje nové BMW 220i s motorom s výkonom 184 k a časom zrýchlenia z 0 na 100 za 7,5 sekundy a nové BMW 230i, ktorého maximálny výkon 245 k umožňuje štandardný šprint za 5,9 sekundy.

Nové BMW M2.

K dispozícii je aj 2-litrový naftový motor s mild-hybridnou technológiou. Vyvíja výkon 190 k a dokáže poháňať vozidlo z 0 na 100 km/h za 6,9 sekundy, čo z neho robí najúspornejší motor.

Na vrchole ponuky je model M240i xDrive, ktorý využíva 3-litrový šesťvalcový motor s maximálnym výkonom 374 k. Vďaka systému pohonu všetkých kolies dokáže zrýchliť z 0 na 100 km/h za 4,3 sekundy. Všetky motory radu 2 sú spojené s 8-stupňovou automatickou prevodovkou.

BMW M2 má teraz vyšší výkon

Veľké zmeny sa v prípade modelu M2 odohrávajú pod kapotou. Podobne ako rad 2, aj toto vozidlo dostalo nový operačný systém, nový volant a niekoľko ďalších jemných zmien, ako napríklad nový dizajn a farby kolies. Skutočné zmeny však nastali v pohonnom ústrojenstve.

Ak by vám teda 460 koní nestačilo, BMW M2 teraz produkuje 480 koní. Vozidlá vybavené 8-stupňovou automatickou prevodovkou produkujú 600 Nm, zatiaľ čo exempláre so 6-stupňovou manuálnou prevodovkou sú obmedzené na 550 Nm. To znamená, že M2 s automatickou prevodovkou dokáže zrýchliť z 0 na 100 km/h za 4 sekundy v porovnaní so 4,1 sekundy v prípade modelu pred faceliftom. Ak si vyberiete manuálnu prevodovku, potom vozidlo dokáže zrýchliť z 0 na 100 za 4,2 sekundy.

Nové BMW radu 2 Coupe sa začne predávať v auguste 2024. Vyrábať sa bude v závode BMW Group v mexickom meste San Luis Potosi. Tam sa bude vyrábať aj model BMW M2.

Redakcia Auto trendy.

Súvisiace články:

BMW predstavuje facelift radu 1. Najvýkonnejšia verzia má 300 koní a pohon všetkých kolies

BMW uvádza na trh nový model M4 CS. Ľahší a výkonnejší ako M4 Competition


Ďakujeme, že ste si prečítali náš článok. Odporúčame vám sledovať nás v službe Google News.


Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.



Najčítanejšie

Odporúčame

Spoločnosť BYD zaujala schopnosťami svojho nového oceľového dela. Otriasa Seal 06 GT trhom?

21.10.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@BYDFAN). Spoločnosť BYD sa na európskom trhu preslávila tým, že svojimi technológiami a výkonom vozidiel zo svojho sortimentu zahanbila aj…

Zamrznuté okno ráno a meškáte do práce. Čo teraz?

21.10.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@smartfoxofficial). Zamrznuté okno ráno je jedna z najnepríjemnejších situácií na jeseň a v zime. Vy sa ponáhľate a teraz toto.…

Porsche 911 GT3 (2025) odhalené: Prvý facelift bez prídavného výkonu

21.10.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@YouCarTV). Napriek tomu je na motore veľa noviniek, po prvý raz aj balík Weissach, nové super sedadlo a výrazné zvýšenie…

Apple tajne spolupracoval so spoločnosťou BYD na vývoji batérií pre svoj elektromobil

21.10.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@carsbyml). Hoci spoločnosť Apple zrušila plány na svoj elektromobil, údajne spolupracuje so spoločnosťou BYD na vývoji novej technológie batérií. Hoci…

Kontrolky v aute. Čo znamenajú červené symboly?

21.10.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@NissanOwnerChannel). Zvyčajne sú zelené, oranžové alebo červené. Hovoríme o kontrolkách na prístrojovej doske vozidla. Dnes sa pozrieme na to, čo…

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov