Novinky, Správy, Zaujímavosti,

Outdoorový štýl a rodinný charakter – nový Hyundai Santa Fe zo slovenskými cenami

23.5.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@Autoexpress). Úplne nový Hyundai Santa Fe vraj spája rodinný charakter so sklonom k dobrodružstvu. Na palube odvezie až 7 osôb, vyznačuje sa nezvyčajnou siluetou a...

23.5.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@Autoexpress).

Úplne nový Hyundai Santa Fe vraj spája rodinný charakter so sklonom k dobrodružstvu. Na palube odvezie až 7 osôb, vyznačuje sa nezvyčajnou siluetou a poháňa ho výlučne hybridný systém. Koľko za toto auto zaplatíte?

Úplne nový Hyundai Santa Fe vraj spája rodinný charakter so sklonom k dobrodružstvu.
Foto: youtube.com/@Autoexpress

Hyundai Santa Fe piatej generácie je absolútne novým odklonom od svojho predchodcu. Je to zrejmé už z jeho škatuľového exteriéru, ktorý pripomína Land Rover Discovery.

Odteraz bude Hyundai Santa Fe nielen rodinným SUV, schopným odviezť až sedem osôb, ale aj automobilom pre „nadšencov outdoorového životného štýlu“. – uvádza sa v tlačových materiáloch kórejskej značky. Škoda len, že je to v rozpore s trochu priemernou svetlou výškou 17,7 cm.

V porovnaní so svojím predchodcom nový Hyundai Santa Fe narástol. Zatiaľ čo model štvrtej generácie meral na dĺžku 478,5 cm, na šírku 190 cm a na výšku 168,5 cm s rázvorom 276,5 cm, nový je väčší takmer vo všetkých smeroch.

Medzi nárazníkmi meria 483 cm a jeho nápravy sú od seba vzdialené 281,5 cm. Výška karosérie tohto kórejského SUV sa zvýšila na 178 cm, zatiaľ čo šírka 190 cm zostala nezmenená.

Nový Hyundai Santa Fe: čo je pod kapotou?

Nový Hyundai Santa Fe sa u nás ponúka výlučne s hybridným pohonom. Vstupenkou do jeho sveta je 215-koňový motor 1.6 T-GDI HEV 6AT s pohonom prenášaným výlučne na kolesá prednej nápravy.

Tvorí ho 1,6-litrový benzínový agregát s výkonom 160 k (265 Nm) a elektromotor uložený v 6-stupňovej dvojspojkovej prevodovke. Celý balík dopĺňa malá trakčná batéria.

Hyundai Santa Fe so základným motorom zrýchli z 0 na 100 km/h za 9,6 sa rozbehne na 180 km/h. V časti o spotrebe paliva sa uvádza… „nie sú k dispozícii žiadne údaje“.

V ponuke nového SUV sa nachádza aj plug-in hybridná verzia s výkonom 253 koní. Aj tu je srdcom pohonného systému 1,6-litrový motor benzin s výkonom 160 k. PHEV-a je totožný s variantom HEV a má 367 Nm.

Výkon? Z 0 na 100 km/h za 9,1 sekundy a maximálna rýchlosť 180 km/h. Hyundai Santa Fe 1.6 T-GDI PHEV je k dispozícii len s oboma nápravami. Verzia 1.6 T-GDI HEV váži o 125 kg viac – 2035 až 1910 kg (5-miestny variant).

Variant PHEV tiež nebol odhalený. Známe je len to, že nový Hyundai Santa Fe má solídnu nosnosť, ktorá sa pohybuje od 735 kg (1.6 T-GDI HEV 2WD) do 635 kg v 5-miestnej plug-in hybridnej verzii.

Pokiaľ ide o objem batožinového priestoru, Kórejci, bohužiaľ mlčia.

Variant PHEV tiež nebol odhalený.

Nový Hyundai Santa Fe: aká je cena?

Katalógová cena nového Hyundai Santa Fe na Slovensku začína na 46 490,- EUR. Toľko zaplatíte za 5-miestny variant STYLE, ktorý rozhýbe hybridný pohon s výkonom 215 koní. Zaujímavosťou je, že 7-miestne verzie sú k dispozícii len pre vozidlá s oboma nápravami a drahšou výbavou. Momentálne s BONUSom 1500,- EUR

Za 7-miestny Hyundai Santa Fe HEV Premium zaplatíte minimálne 53 490,- EUR. Verzia plug-in je o 5 500,- EUR drahšia. V zálohe je ešte 6-miestna verzia, ktorá sa ponúka len v najdrahšej výbave Calligraphy.

Dostupnosť na našom trhu je plánovaná na Júl/August 2024

Foto: Hyundai

Redakcia Auto trendy.

Súvisiace články:

Autonómny Hyundai úspešne absolvoval skúšku a „získal“ vodičský preukaz

Hyundai potvrdzuje. Lacný elektromobil pre Európu už v roku 2024


Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.



Najčítanejšie

Odporúčame

Masívne horúčavy v Grécku. Prvé obete medzi turistami

15.6.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: shutterstock.com/Olena Znak). Grécko, ktoré je medzi Slovákmi obľúbené na dovolenky, zápasí s obrovskou vlnou horúčav. Od začiatku júna zomreli počas…

Nosíte v lietadle čierne ponožky? Radšej si vyberte iné. Stačí jedna chyba a budete mať nehodu

15.6.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: shutterstock.com/Juemoning). Pri balení na let sa riaďte princípom vrstvenia. Vďaka nemu sa ľahko prispôsobíte teplotným zmenám v lietadle. Čo je…

Takto vyzerá nové BMW X3? Unikla prvá fotografia

15.6.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@AutoNewsAz). Nové BMW X3 sa rýchlo blíži. Má predstavovať prelom v ponuke nemeckej značky, hoci ho bude označovať len elektrický…

Super drift šou v Mureši. Najvýkonnejšie auto v súťaži má 1 000 koní

16.6.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@MonsterEnergy). Nie menej ako 80 jazdcov zo 6 krajín bude tento víkend súťažiť na okruhu Transilvania Motor Ring v Mureši…

Dacia týmto novým veľkým SUV rozbije bank. Bude ešte lepšie ako Duster

15.6.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@DaciaFans). Dacia predstavila svoj koncepčný automobil s názvom Bigster presne pred tri a pol rokom. Auto práve vstúpilo do fázy…

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov