Novinky, Tipy, Zaujímavosti,

MG drahšie ako Porsche? Takýto model existuje, a čo viac

28.4.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@AUTOTVO). Toto bude najneobvyklejšie vozidlo v ponuke MG. Zatiaľ sa však budeme musieť zaobísť bez neho. Briti však už cenu MG Cyberster zistili. Stojí viac...

28.4.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@AUTOTVO).

Toto bude najneobvyklejšie vozidlo v ponuke MG. Zatiaľ sa však budeme musieť zaobísť bez neho. Briti však už cenu MG Cyberster zistili. Stojí viac ako… Porsche!

Toto bude najneobvyklejšie vozidlo v ponuke MG.
Foto: youtube.com/@AUTOTVO

MG Cyberster je úžasný roadster s elektrickým pohonom. Vozidlo malo premiéru minulý rok, ale do Európy sa dostáva až teraz. Zatiaľ sa objavilo vo Veľkej Británii.

MG Cyberster: veľký a ťažký

Veľmi atraktívne tvarovaná karoséria modelu MG Cyberster meria na dĺžku 453,5 cm, na šírku 191,3 cm a na výšku 132,9 cm. Jej najväčším poznávacím znakom sú okrem zadných smeroviek v tvare šípky zdvíhacie dvere.

V interiéri nájdete prepych, decentné materiály a dve veľké obrazovky v hornej časti kokpitu. Typicky pre tohto výrobcu je väčšina funkcií vozidla sústredená na centrálnom displeji informačno-zábavného systému.

MG Cyberster 2024.

MG Cyberster sa ponúka v dvoch variantoch – s pohonom zadných alebo štyroch kolies. Základný, označovaný ako Trophy, dosahuje výkon 340 k (475 Nm) a zrýchľuje z 0 na 100 km/h za 5,0 s. Váži neuveriteľných 2110 kg a energiu čerpá z lítium-iónovej batérie s využiteľnou kapacitou 74,4 kWh.

To postačuje na prejdenie 507 km (podľa cyklu WLTP). Batériu možno nabíjať výkonom až 144 kW. To znamená, že využíva klasickú 400-voltovú architektúru.

MG Cyberster Trophy stojí vo Veľkej Británii od 54 995 libier, teda približne 64 200 eur. O 5000 libier (cca 5 800 eur) drahší je variant GT, kde už máme do činenia s dvoma elektromotormi.

Spoločne dosahujú výkon 503 koní a maximálny krútiaci moment 725 Nm. Výkon? 0-100 km/h za 3,2 sekundy, ale dojazd sa už znížil na 444 km (podľa WLPT). Trakčná batéria bude prijímať energiu s rovnakým maximálnym výkonom ako slabší model, pričom britský roadster GT váži o 100 kg viac – 2210 kg.

Porsche 718 Boxster.
Foto: youtube.com/@poloto5638

MG Cyberster alebo Porsche 718 Boxster?

Spoločnosť MG zvykne ponúkať vozidlá s mimoriadne konkurencieschopnými cenami. Cyberster je však úplne iný model ako ZS, HS alebo 4. Výrobca si totiž toto auto vo Veľkej Británii cení na vyššej úrovni, ako si Porsche „účtuje“ za 718 Boxster. Stojí totiž od 53 800 libier (približne 62 800 eur). Základný variant Porsche 718 Boxster medzi nárazníkmi meria o 15,6 cm menej ako MG Cyberster a vyvinie o 40 k menej výkonu.

Štvorvalcový motor typu boxer s objemom 2,0 litra tak dosahuje výkon 300 k a 380 Nm, ktorý sa prenáša na zadné kolesá. V priemere spotrebuje 9,4 litra benzínu na 100 km, čo pri 54-litrovej nádrži znamená dojazd 570 km (podľa WLTP).

Najlacnejšie Porsche 718 Boxster váži 1 335 kg, čo je výrazne menej ako MG Cyberster. Napriek svojmu pokročilému veku – táto generácia debutovala v roku 2012 – je to stále auto, ktoré je kvintesenciou zábavy z jazdy. Aj keď nie nevyhnutne s motorom 2.0.

MG Cyberster alebo Porsche 718 Boxster? Skutočný fanúšik motorizmu nebude váhať ani chvíľu a vyberie si nemecké auto. Najmä preto, že jeho nástupca, model 718 Boxster, by už mal byť čisto elektrický.

Redakcia Auto trendy.

Súvisiace články:

Nové Porsche Cayenne GTS s motorom 4.0 V8.

Európa dostane nové smart SUV. Módny, dobre vybavený bude hrozbou pre modely vyššej triedy


Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.



Najčítanejšie

Odporúčame

Rimac má elektromobilov dosť. „Vnucujú nám veci, ktoré nechceme.“

12.5.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@RimacAutomobiliOfficial). Mate Rimac vybudoval svoje impérium na elektromobiloch a model Nevera sa môže pochváliť neskutočným výkonom, ktorý poteší automobilových nadšencov.…

Mala tam byť len elektrina. Nemci si to teraz rozmysleli

12.5.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@genuinecarparts2196). "Transformácia môže trvať dlhšie, ako sa očakávalo," - uvádza vedúci značky Ola Källenius. Nemecký gigant ustupuje od odvážnych plánov,…

Niektorí vodiči preháňajú s úsporou paliva

12.5.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@BoschCarService). Je prirodzené, že chceme, aby naše autá spotrebovali čo najmenej paliva. Bohužiaľ, niektoré snahy sú spojené s rizikom a…

Nemecký ADAC vybral autá, ktoré najviac potrebovali asistenčnú službu v 2023

12.5.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@ADAC). Nová správa ADAC má na oficiálnej webovej stránke v názve číslo 2024, ale zjavne sa vzťahuje na predchádzajúci rok.…

Toyota zaznamenala rekordný zisk a prijala nezvyčajné rozhodnutie o zvýšení platov zamestnancov a investíciách

11.5.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@NHKWORLDJAPAN). Toyota v stredu zverejnila informácie o dosiahnutých ziskoch. Japonský výrobca na tlačovej konferencii radostne oznámil, že dosiahol svoje najlepšie…

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov