Elektro, Novinky, Suv/Crossover, Zaujímavosti,

Európa dostane nové smart SUV. Módny, dobre vybavený bude hrozbou pre modely vyššej triedy

21.4.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@MGMotorEurope). Trh s vozidlami SUV je stále silný. O záujemcov o kúpu nie je núdza. Európska ponuka SUV sa čoskoro rozšíri o ďalší model. Jeho...

21.4.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@MGMotorEurope).

Trh s vozidlami SUV je stále silný. O záujemcov o kúpu nie je núdza. Európska ponuka SUV sa čoskoro rozšíri o ďalší model. Jeho výrobca už oznámil dátum uvedenia na trh. To, že spĺňa očakávania mnohých zákazníkov a má konkurencieschopnú cenu, nie je dobrou správou pre modely v tomto segmente vyžadujúce tučnejšiu peňaženku.

Európa dostane nové smart SUV.
Foto: youtube.com/@MGMotorEurope

Nové SUV bude mať v Európe premiéru v septembri

Značka MG Motor oznámila príchod nového SUV na trh. Je ním elektrický MG Marvel R Electric. V Európe sa objaví v septembri spolu s plne elektrickým kombi MG5. Značka tak ponúkne zákazníkom ešte viac esteticky príťažlivých a výkonných modelov s vysokou úrovňou technológií.

MG Marvel R je elektrické SUV vybavené batériami novej generácie. Ako zdôrazňuje Matt Lei, generálny riaditeľ spoločnosti MG Motor Europe, nový model v Európe v najvyššom segmente je dôkazom odhodlania značky sprístupniť európskym vodičom elektromobilitu na vysokej úrovni.

Je známe, že modely MG sú praktické, inteligentné a technologicky vyspelé, pokiaľ ide o rýchle nabíjanie a dojazd. Okrem toho sa napriek konkurenčnej cene vyznačujú moderným a atraktívnym dizajnom. Tesla Model Y a Hyundai Ioniq 5 preto získajú silného konkurenta. Čím MG Marvel R Electric očarí zákazníkov?

MG Marvel R Electric.

Elektrické vozidlo novej generácie s dojazdom viac ako 400 kilometrov

Nová generácia MG Marvel R Electric bude stelesňovať vývoj MG smerom k novej generácii elektrických vozidiel.

V súčasnosti je SUV moderným modelom, ktorý komunikuje so svojimi používateľmi. Zároveň ide o vozidlo segmentu C, ktoré upúta pozornosť atraktívnymi proporciami a minimalistickými dizajnovými prvkami. Interiér je priestranný a pôsobivo vybavený. Okrem iného má veľký 19,4-palcový dotykový displej a 12,3-palcový digitálny prístrojový panel.

Elektrický Marvel R ponúka dojazd viac ako 400 kilometrov (WLTP), čo mnohým vodičom poskytne pokoj na cestách. MG Motor tiež zabezpečil, aby sa dal rýchlo dobiť na verejných nabíjacích miestach vďaka zabudovanej trojfázovej nabíjačke s výkonom 11 kW. Okrem toho technológia V2L (vehicle-to-load) modelu MG Marvel R Electric umožňuje batérii dodávať energiu externým systémom. Ide o dnes veľmi očakávanú inováciu vzhľadom na prechod na čistú energiu.

MG Marvel R Electric výkonné pohonné ústrojenstvo s tromi elektromotormi.
Foto: youtube.com/@MGMotorEurope

Z hľadiska pohonu dostal MG Marvel R Electric výkonné pohonné ústrojenstvo s tromi elektromotormi. Ponúka maximálny výkon 212 kW (288 k) a maximálny krútiaci moment 665 Nm. To sa zase v kombinácii s pohonom všetkých kolies premieta do pôsobivého zrýchlenia na stovku, ktoré trvá len 4,9 sekundy. Nabitie batérie na 80 % trvá len 30 minút.

Oficiálne uvedenie novej generácie MG Marvel R Electric na trh je plánované na jeseň a vtedy sa o ňom dozvieme viac podrobností. Nie je však žiadnym tajomstvom, že si nájde mnoho kupcov. V rebríčku najpredávanejších čínskych vozidiel v Európe na začiatku roka 2024 patria prvé tri miesta značke MG Motors. Na prvom mieste je model MG ZS, tesne za ním nasledujú MG4 a MG HS.

Redakcia Auto trendy.

Súvisiace články:

Nový Citroën C3 sa dostal do Európy. Svojou cenou poráža konkurenciu

Nová Škoda Kodiaq. Zabudnite na 1.5 – iba diesel alebo elektrina


Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.



Najčítanejšie

Odporúčame

Nemecké letisko zablokovali klimatickí aktivisti. Vytvorila sa niekoľkokilometrová zápcha

26.7.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: x.com/fl360aero). Ďalšie nemecké letisko má problémy s odletmi. Za všetko môžu klimatickí aktivisti, ktorí nelegálne vstúpili na letisko a nalepili…

MG sa približuje k továrni v Európe. Ide o tri lokality

26.7.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@debsvault7172). Čínsky konglomerát SAIC, ktorý vlastní okrem iného aj MG, sa snaží postaviť svoju prvú európsku továreň. Zatiaľ sa ako…

Najspoľahlivejšie motory: „Pravdepodobne sa nikdy nepokazia“

26.7.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@carhelpcorner). Zdá sa, že éra automobilov, ktoré boli navrhnuté tak, aby vydržali celý život, je už dávno preč. To však…

TOP 3 najlacnejšie nové SUV s automatickou prevodovkou. Cenovo dostupné, ľahko ovládateľné autá

26.7.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@PowerTorqueYT). Na trhu v súčasnosti dominujú vozidlá SUV a zákazníci neustále hľadajú tie najlepšie ponuky. Vybrali sme pre vás tri…

Menšia uhlíková stopa a úspory? Únia prišla s novým riešením. Ide o výmenu pneumatík

25.7.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@CNET). Do platnosti vstúpilo nové nariadenie EÚ, ktoré má vodičov povzbudiť, aby v záujme ochrany životného prostredia menej často menili…

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov