Elektro, Správy,

Nová, lacnejšia Tesla a traktory. Elon Musk o plánoch berlínskej továrne

20.3.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@TobiasLindh). Počas návštevy továrne Tesla neďaleko Berlína sa Elon Musk rozhodol predniesť prejav k zamestnancom továrne. V ňom odhalil niekoľko zaujímavých plánov pre závod v...

20.3.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@TobiasLindh).

Počas návštevy továrne Tesla neďaleko Berlína sa Elon Musk rozhodol predniesť prejav k zamestnancom továrne. V ňom odhalil niekoľko zaujímavých plánov pre závod v Grünheide.

Elon Musk odhalil niekoľko zaujímavých plánov pre závod v Grünheide.
Foto: youtube.com/@TobiasLindh

5. marca 2024 sa továreň Tesla v Grünheide stala terčom útoku, ktorý na niekoľko dní úplne zastavil jej prevádzku. Podpaľačské útoky na stĺp vysokého napätia a zničenie záložnej sieťovej kabeláže odrezali závod od elektrickej energie a falošná správa o výbušninách v blízkosti budov prinútila vedenie evakuovať všetkých zamestnancov.

Po ôsmich dňoch, 13. marca, bola továreň opäť v prevádzke a pri tejto príležitosti sa ju Elon Musk rozhodol navštíviť. Stretol sa so zamestnancami, aby im poďakoval za ich prácu nielen pri riešení nedávnych problémov, ale aj na každodennej báze.

Počas svojho príhovoru majiteľ a generálny riaditeľ spoločnosti Tesla odhalil aj plány na najbližšiu budúcnosť továrne a vyzerajú naozaj zaujímavo. Hoci stretnutie bolo neverejné, nemeckému denníku Handelsblatt sa podarilo zastihnúť zamestnancov, ktorí správy potvrdili nahrávkami.

Dva nové modely Tesla neďaleko Berlína. To je dôvod, prečo Musk presadzuje expanziu

Prvým bodom záujmu je nepochybne plán na výrobu traktorov Semi Electric v blízkosti Berlína. „Myslím si, že výroba nákladných vozidiel Semi v spoločnosti Giga Berlin má zmysel“. – Musk mal povedať na stretnutí so zamestnancami nemeckej továrne. Dodal, že cieľom bude dosiahnuť približne rovnakú cenu, za akú sa predávajú ťahače s dieselovými agregátmi.

Musk presadzuje expanziu – „Plán na výrobu traktorov Semi Electric v blízkosti Berlína“.
Foto: youtube.com/@WSJNews

Z úst miliardára zazneli aj slová o novom aute americkej značky, ktoré by bolo z hľadiska ceny štartovacím stropom. Rozpočtová Tesla by sa najprv vyrábala v továrni v Texase a cieľ, pokiaľ ide o dátum uvedenia na trh, je rok 2025. Musk však ubezpečil, že lacný model „určite príde do Berlína v dlhodobom horizonte“.

Podľa mediálnych únikov by sa uvedené vozidlo malo volať Model 2 a jeho cena by mala začínať pod hranicou 25 000 USD (približne 22 900 eur). Takéto auto by umožnilo Tesle hodiť rukavicu čínskym výrobcom, hoci značka sa v súčasnosti aj tak nemusí sťažovať na dopyt.

Pri pohľade na sľuby a súčasnú situáciu možno preto rýchlo dospieť k záveru, že cieľom spoločnosti Tesla je odbremeniť továreň v Austine v Texase práve pomocou závodu v Grünheide. Koniec koncov, oba závody majú vyrábať nízkorozpočtové vozidlo, ako aj Tesla Semi, a koniec koncov sa už delia o výrobu Modelu Y.

To je dôvod, prečo Elon Musk tak veľmi túži rozšíriť továreň neďaleko Berlína, čo vyvoláva obrovské množstvo kontroverzií a protestov. Tie zasa nadobúdajú čoraz ostrejšiu podobu, ako je dokonale vidieť na udalostiach zo začiatku marca.

Redakcia Auto trendy.

Súvisiace články:

Spoločnosť Tesla odhaduje straty po utorkovom útoku. Páchatelia ľavicoví aktivisti

Podvádzali systém: Keď všetci znižujú CO2, Tesla na tom zarába miliardy


Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.



Najčítanejšie

Odporúčame

Koenigsegg musel stiahnuť výrobu. Nikto nechcel ich malý motor

26.7.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@koenigsegg). Koenigsegg pripravoval revolúciu. Supercar v hodnote takmer 1,7 milióna dolárov mal dostať trojvalcový motor. Motor bol však revolučný. Bol,…

Donald Trump o elektromobiloch. Nazýva ich „podvodom“

26.7.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@fox9). Donald Trump rozhodne nepatrí k zástancom elektrifikácie regulovanej dotáciami a predpismi. Kandidát na prezidenta USA oznamuje, čo sa v…

Nemecké letisko zablokovali klimatickí aktivisti. Vytvorila sa niekoľkokilometrová zápcha

26.7.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: x.com/fl360aero). Ďalšie nemecké letisko má problémy s odletmi. Za všetko môžu klimatickí aktivisti, ktorí nelegálne vstúpili na letisko a nalepili…

BYD láka na nový minivan. Verzia Lux Superior za niečo vyše 24 000 eur

26.7.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@motoringx:). Medzinárodný autosalón v Indonézii je dobrou príležitosťou predstaviť svoju ponuku širšiemu publiku. Čínska spoločnosť BYD sa veľmi intenzívne zapája…

MG sa približuje k továrni v Európe. Ide o tri lokality

26.7.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@debsvault7172). Čínsky konglomerát SAIC, ktorý vlastní okrem iného aj MG, sa snaží postaviť svoju prvú európsku továreň. Zatiaľ sa ako…

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov