Elektro, Novinky, Suv/Crossover, Tipy, Zaujímavosti,

Ford vracia legendárny model. Poznáme dátum uvedenia nového Capri na trh

10.6.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@recanything). V prvých júlových dňoch tohto roka. Ford predstaví svetu nový model. Všetko nasvedčuje tomu, že druhým elektrickým modelom značky v znamení modrého oválu bude...

10.6.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@recanything).

V prvých júlových dňoch tohto roka. Ford predstaví svetu nový model. Všetko nasvedčuje tomu, že druhým elektrickým modelom značky v znamení modrého oválu bude SUV kupé. Podľa medializovaných informácií sa novinka s nulovými emisiami bude volať Capri. Čo v tejto chvíli vieme?

Ford vracia legendárny model. Poznáme dátum uvedenia nového Capri na trh.
Foto: youtube.com/@recanything

Ford čoskoro rozšíri svoje elektrické portfólio. Ako výrobca oznámil, v stredu 10. júla značka predstaví svetu nové SUV, silne príbuzné novému Exploreru, ktoré je založené na podvozku MEB koncernu Volkswagen pre batériové elektrické vozidlá (BEV). Aké bude toto vozidlo?

Ford predstaví nový model. Ako sa bude volať?

Mnohé nasvedčuje tomu, že podobne ako v prípade modelov ID.4 a ID.5 pôjde o elegantnejšie a svojím spôsobom športovejšie SUV s nízko položenou strechou. Už niekoľko mesiacov kolujú na internete informácie, že dvojča elektrického Explorera sa bude volať Capri. Výrobca túto informáciu zatiaľ nepotvrdil a s odhalením podrobností určite počká do júla.

Nový elektrický Ford. Čo o ňom vieme?

Elektrická novinka z modrého oválu sa bude rovnako ako nový Explorer vyrábať v Kolíne nad Rýnom (Nemecko) v 90 rokov starom závode. Ide o tú istú továreň, z ktorej dlhé roky z výrobnej linky schádzal model Fiesta. Po modernizácii nemeckého závodu bude ďalším krokom rozšírenie továrne v španielskej Valencii.

Nový Ford Capri.

Dá sa predpokladať, že údajné Capri bude využívať rovnaké riešenia ako dvojička Explorer. Hovoríme napríklad o motoroch (286 k alebo 340 k) a batériách (77 kWh alebo 79 kWh) a v závislosti od verzie ho bude poháňať jeden alebo dva elektromotory.

Verzia Fordu Explorer s pohonom zadných kolies má 286 k a 545 Nm, pričom prvá stovka sa dosiahne za 6,4 sekundy. Použitá 77 kWh batéria tu umožňuje prejsť až 602 km a dá sa nabiť z 10 na 80 % za približne 30 minút (max. 135 kW).

V stredu 10. júla značka predstaví svetu nové SUV.
Foto: youtube.com/@recanything

Druhý variant s pohonom všetkých kolies má výkon 340 koní. V tomto vydaní elektromotor na prednej náprave generuje krútiaci moment 134 Nm a na zadnej náprave 545 Nm. Väčšia batéria s kapacitou 79 kWh poskytuje dojazd až 556 km a dokáže sa nabíjať maximálnym výkonom 185 kW. V tomto prípade trvá nabíjanie z 10 na 80 % 26 minút. Neskôr Ford Explorer dostane verziu s pohonom zadných kolies (170 k) a menšou 52 kWh batériou. Zatiaľ nevieme, aký bude mať dojazd ani koľko bude stáť.

Legendárny model sa vyrábal od roku 1968 – 1986 a celkovo existovali tri generácie modelu Capri.
Foto: youtube.com/@TheExStig

Historický Ford Capri

Ford Capri bol kultovým športovým kupé segmentu C, ktoré sa vyrábalo od roku 1968. Model sa vyrábal až do roku 1986 a celkovo existovali tri generácie modelu Capri, pričom všetky boli založené na rovnakej platforme. Vozidlo malo pohon zadných kolies a štvorstupňovú manuálnu alebo trojstupňovú automatickú prevodovku. Capri sa montovalo s rôznymi pohonnými jednotkami, radovými a V6, len s benzínovým motorom s objemom od 1,3 do 3,0.

Redakcia Auto trendy.

Súvisiace články:

Elektrická výroba modelu Ford Explorer debutuje v nemeckom závode

Ford Tourneo Courier – kombi, ktoré si zamilujete!


Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.



Najčítanejšie

Odporúčame

Koenigsegg musel stiahnuť výrobu. Nikto nechcel ich malý motor

26.7.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@koenigsegg). Koenigsegg pripravoval revolúciu. Supercar v hodnote takmer 1,7 milióna dolárov mal dostať trojvalcový motor. Motor bol však revolučný. Bol,…

Donald Trump o elektromobiloch. Nazýva ich „podvodom“

26.7.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@fox9). Donald Trump rozhodne nepatrí k zástancom elektrifikácie regulovanej dotáciami a predpismi. Kandidát na prezidenta USA oznamuje, čo sa v…

Je to skvelá alternatíva k Toyote Yaris Cross. Hybridné, lacnejšie kompaktné SUV sa ničoho nevzdáva

26.7.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@carshowtv9197). Konkurenčný trh SUV si vyžaduje, aby výrobcovia ponúkali atraktívny sortiment, aby sa presadili v konkurencii mnohých konkurentov. Jednou z…

Nemecké letisko zablokovali klimatickí aktivisti. Vytvorila sa niekoľkokilometrová zápcha

26.7.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: x.com/fl360aero). Ďalšie nemecké letisko má problémy s odletmi. Za všetko môžu klimatickí aktivisti, ktorí nelegálne vstúpili na letisko a nalepili…

BYD láka na nový minivan. Verzia Lux Superior za niečo vyše 24 000 eur

26.7.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@motoringx:). Medzinárodný autosalón v Indonézii je dobrou príležitosťou predstaviť svoju ponuku širšiemu publiku. Čínska spoločnosť BYD sa veľmi intenzívne zapája…

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov