Správy, Tipy, Zaujímavosti,

Subaru Forester VS Hyundai Tucson: Ceny, vlastnosti a funkčnosť

1.5.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: shutterstock.com/VanderWolf Images/CAYANA). Hyundai Tucson a Subaru Forester sú známe značky v segmente kompaktných SUV, ale ktorý z nich je lepšou voľbou? Oba ponúkajú priestor, praktickosť...

1.5.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: shutterstock.com/VanderWolf Images/CAYANA).

Hyundai Tucson a Subaru Forester sú známe značky v segmente kompaktných SUV, ale ktorý z nich je lepšou voľbou? Oba ponúkajú priestor, praktickosť a bezpečnosť, ale my sa pozrieme na to, aké sú presne najdôležitejšie rozdiely medzi týmito dvoma konkurenčnými modelmi.

Hyundai Tucson a Subaru Forester sú známe značky v segmente kompaktných SUV
Foto: shutterstock.com/VanderWolf Images/CAYANA

Segment kompaktných SUV je jedným z najhorúcejších na trhu s novými automobilmi, pričom mnohé modely ponúkajú rôzne filozofie, rozmanité pohonné jednotky a praktické riešenia, ktoré oslovia rodiny. Dva z najzaujímavejších modelov dostupných na rumunskom trhu sú Hyundai Tucson a Subaru Forester, preto sme sa rozhodli pozrieť sa na tieto vozidlá a zistiť, aké výhody alebo nevýhody má každý z nich.

Dizajn je jedným z dôležitých kritérií pre zákazníkov, ktorí hľadajú SUV, a v tomto ohľade môže mať Hyundai Tucson výhodu, najmä preto, že nedávno dostal facelift. Tí, ktorí hľadajú moderný dizajn, ho v modeli Tucson nájdu v hojnej miere. Ak chcete niečo jednoduché s robustnejším vzhľadom, bezpečnou voľbou je Forester.

Subaru Forester je na Slovensku k dispozícii len s jedným motorom.
Foto: shutterstock.com/VanderWolf Images

Hyundai Tucson má širšiu ponuku motorov

Subaru Forester je na Slovensku k dispozícii len s jedným motorom. Pod kapotou sa nachádza motor typu boxer, v súlade s tradíciou Subaru, s objemom 2,0 litra a s mild-hybridnou technológiou. Motor je spojený s automatickou prevodovkou CVT. Výkon 150 k sa prenáša na všetky kolesá aj prostredníctvom symetrického pohonu všetkých kolies.

Na druhej strane Tucson ponúka širšiu škálu pohonných jednotiek a prevodoviek. Základný model je vybavený 1,6-litrovým motorom s mild-hybridným systémom alebo bez neho. Bez ohľadu na to, či mu pomáha elektromotor alebo nie, motor je spojený so 6-stupňovou manuálnou prevodovkou. Ten istý 1,6-litrový mild-hybridný motor sa dá kúpiť aj so 7-stupňovou automatickou prevodovkou.

Potom je tu plne hybridná verzia s výkonom 215 koní, ktorá sa ponúka s pohonom predných alebo všetkých kolies. A napokon, Tucson sa dá kúpiť aj ako plug-in hybrid s výkonom 252 koní. Je to najvýkonnejšia verzia kórejského SUV a ponúka čisto elektrickú jazdu na plne nabitú batériu na vzdialenosť približne 50 km.

Tucson teda ponúka oveľa širší výber motorov, ale pohon všetkých kolies, ktorým je vybavený Forester, sa môže ukázať ako užitočnejší, najmä pre zákazníkov, ktorí hľadajú SUV schopnejšie v náročnom teréne.

Na Slovensku sa cena najlacnejšieho faceliftovaného modelu Hyudai Tucson začína na 26 790 € s DPH
Foto: shutterstock.com/CAYANA

Aké je porovnanie cien?

Na Slovensku sa cena najlacnejšieho faceliftovaného modelu Hyudai Tucson začína na 26 790 € s DPH. Najdrahší variant, najvyššia výbava Premium s motorom MHEV, má cenníkovú cenu 40 390 € vrátane DPH.

Subaru Forester má vyššiu štartovaciu cenu 38 090 € vrátane DPH. Ide o úroveň výbavy Pure, ktorá sa štandardne dodáva s full LED svetlometmi vpredu aj vzadu, 17-palcovými zliatinovými diskami, 8-palcovou obrazovkou multimediálneho systému a systémom Eyesight. Ten zahŕňa celý rad senzorov a uľahčuje adaptívny tempomat s udržiavaním v jazdnom pruhu a núdzovým brzdením.

Najdrahším stupňom výbavy modelu Forester je Prémium, ktorého cenníková cena je 46 090 EUR vrátane DPH. Jedinou voliteľnou výbavou, ktorú je možné pridať nad rámec preddefinovaných balíkov výbavy, je metalický lak, ktorý stojí 590 EUR s DPH.

Redakcia Auto trendy.

Súvisiace články:

Obľúbené európske SUV dostáva facelift. Hyundai Tucson 2024 oficiálne predstavený

Aké sú najspoľahlivejšie vozidlá SUV? Najlepšie hodnotené modely v roku 2024


Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.



Najčítanejšie

Odporúčame

Nemecké letisko zablokovali klimatickí aktivisti. Vytvorila sa niekoľkokilometrová zápcha

26.7.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: x.com/fl360aero). Ďalšie nemecké letisko má problémy s odletmi. Za všetko môžu klimatickí aktivisti, ktorí nelegálne vstúpili na letisko a nalepili…

MG sa približuje k továrni v Európe. Ide o tri lokality

26.7.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@debsvault7172). Čínsky konglomerát SAIC, ktorý vlastní okrem iného aj MG, sa snaží postaviť svoju prvú európsku továreň. Zatiaľ sa ako…

Najspoľahlivejšie motory: „Pravdepodobne sa nikdy nepokazia“

26.7.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@carhelpcorner). Zdá sa, že éra automobilov, ktoré boli navrhnuté tak, aby vydržali celý život, je už dávno preč. To však…

TOP 3 najlacnejšie nové SUV s automatickou prevodovkou. Cenovo dostupné, ľahko ovládateľné autá

26.7.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@PowerTorqueYT). Na trhu v súčasnosti dominujú vozidlá SUV a zákazníci neustále hľadajú tie najlepšie ponuky. Vybrali sme pre vás tri…

Menšia uhlíková stopa a úspory? Únia prišla s novým riešením. Ide o výmenu pneumatík

25.7.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@CNET). Do platnosti vstúpilo nové nariadenie EÚ, ktoré má vodičov povzbudiť, aby v záujme ochrany životného prostredia menej často menili…

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov