Novinky, Zaujímavosti,

Obľúbené európske SUV dostáva facelift. Hyundai Tucson 2024 oficiálne predstavený

31.3.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: shutterstock.com/CAYANA ). Hyundai predstavil facelift modelu Tucson, jedného z najobľúbenejších SUV na európskom trhu. Vozidlo dostalo úplne prepracovanú palubnú dosku. Hyundai Tucson, uvedený na trh...

31.3.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: shutterstock.com/CAYANA ).

Hyundai predstavil facelift modelu Tucson, jedného z najobľúbenejších SUV na európskom trhu. Vozidlo dostalo úplne prepracovanú palubnú dosku.

Hyundai predstavil facelift modelu Tucson, jedného z najobľúbenejších SUV na európskom trhu.
Foto: shutterstock.com/CAYANA

Hyundai Tucson, uvedený na trh v roku 2004, si rýchlo získal popularitu medzi zákazníkmi v Európe a stal sa jedným z najpredávanejších SUV segmentu C. Len v roku 2023 bolo v Európe zaregistrovaných 158 056 kusov tohto kompaktného SUV. Aj od marca tohto roku bolo v českom závode Hyundai pre Európu vyrobených 746 836 kusov aktuálnej štvrtej generácie modelu Tucson.

Teraz prišiel čas na osvieženie obľúbeného SUV kórejského výrobcu, aktualizáciu, ktorá vylepšuje dizajn exteriéru a interiéru, ale prináša aj nové technológie.

Zmeny exteriéru pre Hyundai Tucson 2024

Facelift Hyundai Tucson dostal prepracované predné a zadné nárazníky Tucson s novými protišmykovými doskami. Vpredu bol prepracovaný známy dizajn mriežky chladiča s väčšími dennými svetlami a prvky, ktoré tvoria mriežku chladiča, už nie sú trojuholníkové, ale stali sa horizontálnymi pre modernejší a agresívnejší vzhľad. Hlavné optické bloky zostali ako predtým, zapustené do spodnej časti nárazníka.

Vozidlo dostalo s touto aktualizáciou nové dizajny kolies a mierne prepracovaná je aj zadná časť s robustnejším nárazníkom, ktorá si však zachovala už známu lištu LED svetiel.

Hyundai Tucson má úplne nový prístrojový panel

Automobilka uvádza, že okrem sedadiel a stredového obloženia dverí bol interiér kompletne prepracovaný vrátane prístrojovej dosky, stredovej konzoly, volantu a stredovej lakťovej opierky. Vidíme volant podobný tomu na novej generácii modelu Kona, za ktorým sa ukrýva nový 12,3-palcový digitálny displej. Ďalšia takáto obrazovka sa používa pre centrálny informačno-zábavný systém.

Prístrojová doska sa viac spolieha na horizontálne línie a vidíme, že Hyundai sa na rozdiel od iných výrobcov vracia k tradičnému ovládaniu. Je to zrejmé v oblasti ovládania klimatizácie, kde vidíme tlačidlá a otočné ovládače na nastavenie požadovanej teploty.

Aj volič prevodovky sa presunul na stĺpik riadenia, ako to vidíme na mnohých nových modeloch Hyundai, a sedadlá dostali nové kombinácie materiálov, ako je koža a textil.

Len v roku 2023 bolo v Európe zaregistrovaných 158 056 kusov tohto kompaktného SUV
Foto: shutterstock.com/Nick N A

SUV dostalo nové technológie a prepracovaný rad motorov

Ako sme už spomenuli, nový Hyundai Tucson používa dve 12,3-palcové obrazovky. Tie môžu byť doplnené o head-up displej s uhlopriečkou 12 palcov. Hyundai uvádza, že nový Tucson bude neskôr integrovať systém Hyundai Digital Key 2.0, ktorý využíva technológiu Ultra-Wide Band.

Počnúc faceliftovou verziou bude Tucson podporovať aktualizácie OTA (Over-The-Air), ktoré umožnia prijímať aktualizácie softvéru na diaľku. Okrem toho kórejské SUV teraz ponúka aj Matrix LED svetlomety.

Nový Hyundai Tucson facelift sa bude dať objednať spolu s termálnym, mild-hybridným, samonabíjacím hybridným a plug-in hybridným pohonom. Neskôr v roku 2024 bude mať premiéru aj plug-in hybrid s pohonom predných kolies. Verzie PHEV budú obsahovať technológiu Green Zone Driving Mode. Systém automaticky prepne na čisto elektrický režim, keď vozidlo zistí, že vchádza do emisnej zóny.

Redakcia Auto trendy.

Súvisiace články:

Hyundai predstavil nový modelový rad i30

Hyundai potvrdzuje. Lacný elektromobil pre Európu už v roku 2024


Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.



Najčítanejšie

Odporúčame

Koenigsegg musel stiahnuť výrobu. Nikto nechcel ich malý motor

26.7.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@koenigsegg). Koenigsegg pripravoval revolúciu. Supercar v hodnote takmer 1,7 milióna dolárov mal dostať trojvalcový motor. Motor bol však revolučný. Bol,…

Donald Trump o elektromobiloch. Nazýva ich „podvodom“

26.7.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@fox9). Donald Trump rozhodne nepatrí k zástancom elektrifikácie regulovanej dotáciami a predpismi. Kandidát na prezidenta USA oznamuje, čo sa v…

Je to skvelá alternatíva k Toyote Yaris Cross. Hybridné, lacnejšie kompaktné SUV sa ničoho nevzdáva

26.7.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@carshowtv9197). Konkurenčný trh SUV si vyžaduje, aby výrobcovia ponúkali atraktívny sortiment, aby sa presadili v konkurencii mnohých konkurentov. Jednou z…

Nemecké letisko zablokovali klimatickí aktivisti. Vytvorila sa niekoľkokilometrová zápcha

26.7.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: x.com/fl360aero). Ďalšie nemecké letisko má problémy s odletmi. Za všetko môžu klimatickí aktivisti, ktorí nelegálne vstúpili na letisko a nalepili…

BYD láka na nový minivan. Verzia Lux Superior za niečo vyše 24 000 eur

26.7.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@motoringx:). Medzinárodný autosalón v Indonézii je dobrou príležitosťou predstaviť svoju ponuku širšiemu publiku. Čínska spoločnosť BYD sa veľmi intenzívne zapája…

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov