Elektro, Novinky, Zaujímavosti,

Ford E-Transit dostáva aktualizácie: väčší dojazd a rýchlejšie nabíjanie

24.4.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@FordNewsEurope). Spoločnosť Ford Pro predstavila novú verziu modelu E-Transit s predĺženým dojazdom. To znamená využiteľnú kapacitu batérie 89 kWh – dojazd až 402 km, ako...

24.4.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@FordNewsEurope).

Spoločnosť Ford Pro predstavila novú verziu modelu E-Transit s predĺženým dojazdom. To znamená využiteľnú kapacitu batérie 89 kWh – dojazd až 402 km, ako aj rýchlejší výkon pri nabíjaní striedavým a jednosmerným prúdom.

E-Transit 2 s predĺženým dojazdom je plne integrovaný s platformou Ford Pro
Foto: youtube.com/@FordNewsEurope

E-Transit 2 s predĺženým dojazdom plne integrujeme s platformou Ford Pro, ktorá pomáha zákazníkom optimalizovať správu batérie, zefektívňovať servisné práce a minimalizovať prestoje vozidla a náklady na jeho vlastníctvo.
Verzia E-Transit s predĺženým dojazdom cieli na zákazníkov pôsobiacich vo vidieckych oblastiach, v chladnejších klimatických podmienkach alebo na diaľničných trasách.Zákazníci si budú môcť nový model objednať ešte tento rok, pričom prvé dodávky sa očakávajú v roku 2025.

Ford E-Transit má dojazd až 402 km

Možnosť predĺženého dojazdu pre E-Transit zvyšuje využiteľnú kapacitu batérie na 89 kWh, čo umožňuje dojazd až 402 km – o 28 % viac ako pri štandardnom modeli.

Tepelné čerpadlo so vstrekovaním pary je sériovou výbavou verzie s predĺženým dojazdom a účinne vykuruje kabínu pri nízkych teplotách. Systém je podobný systému v modeli E-Transit Custom – prvom elektromobile s touto technológiou – a je navrhnutý na zlepšenie energetickej účinnosti a optimalizáciu dojazdu v chladnom počasí.

Nabíjanie striedavým prúdom je teraz rýchlejšie

Maximálny výkon nabíjania striedavým prúdom sa zvýšil z 11 kW na 22 kW, takže plné nočné nabitie trvá menej ako šesť hodín.

Výkon nabíjania jednosmerným prúdom sa zvýšil zo 115 kW na 180 kW, takže 10-minútové nabíjanie môže zvýšiť dojazd až na 116 km a nabíjanie na 10 až 80 % trvá približne 28 minút.

Ford E-Transit sa ponúka v 19 variantoch vrátane dĺžok L3 a L4
Foto: youtube.com/@FordNewsEurope

Ford E-Transit je k dispozícii v komplexnom sortimente

Ford E-Transit sa ponúka v 19 variantoch vrátane dĺžok L3 a L4, dodávok, dvojkabíny v dodávke a verzií s jednoduchou karosériou s celkovou hmotnosťou od 3 500 kg do 4 250 kg.

Maximálne užitočné zaťaženie dosahuje 1 460 kg pre dodávky a 1 814 kg pre varianty s kabínou na podvozku. Modely s celkovou hmotnosťou vozidla 3 500 kg zvládajú prípojnú hmotnosť až 750 kg. Systém Pro Power Onboard dodáva 2,3 kW výkonu z batérie vozidla, čím umožňuje napájanie rôznych nástrojov, zariadení a prestavieb.

Od svojho uvedenia na trh v júni 2022 je E-Transit najpredávanejšou dvojtonovou elektrickou dodávkou v Európe a v roku 2023 dosiahol trhový podiel viac ako 55 %.

Redakcia Auto trendy.

Súvisiace články:

Je to najrýchlejšia dodávka na svete. Spoločnosť Ford vytvorila skutočné monštrum

Oslavy 60. výročia Fordu Mustang a pohľad späť na jeho zrod


Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.



Najčítanejšie

Odporúčame

Belgická vláda rieši problém krádeží bicyklov. V celej krajine bol spustený špeciálny systém

5.5.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@FietsberaadVL). Belgické orgány sa už dlhší čas snažia riešiť narastajúci problém krádeží bicyklov. Čísla sú alarmujúce. Hoci zo štúdie inštitútu…

Šikovná funkcia v Mapách Google. Užitočné na máj

5.5.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: Súkromný archív). Mapy Google sa neustále vyvíjajú a do tejto obľúbenej aplikácie sa neustále pridávajú nové funkcie. Niektoré z nich…

Európa v oblasti infraštruktúry pre elektrické vozidlá výrazne zaostáva

5.5.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@cgtn). Zatiaľ čo vládnuci predstavitelia horlivo povzbudzujú vodičov, aby prešli na elektromobily, európske krajiny zaostávajú v rozširovaní nabíjacej infraštruktúry. Najnovšie…

Vodičom sa teraz bude hodiť nová funkcia Google Maps. Pozrite sa do rohu obrazovky

5.5.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@KevinStratvert). Mapy Google sú veľmi obľúbenou aplikáciou, ktorú používajú vodiči. Už nejaký čas má novú funkciu, ktorá pomáha vodičom vyhnúť…

Tu je bicykel Bugatti. Navrhol ho sám Ettore – zakladateľ značky

4.5.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@thecyclingdaneEXTRA). Logo Bugatti je v posledných rokoch na výslní. Pre tých, ktorí si nemôžu dovoliť klasický model vozidla značky, máme…

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov