Elektro, Zaujímavosti,

Hrdzavé kybernetické vozidlá. Pickup Tesla nie je vhodný do dažďa?

28.2.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@TopGear). Je to len niekoľko mesiacov, čo Tesla začala dodávať prvé kybernetické vozidlá zákazníkom, a už sa vyskytli problémy. Zdá sa, že panely z nehrdzavejúcej...

28.2.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@TopGear).

Je to len niekoľko mesiacov, čo Tesla začala dodávať prvé kybernetické vozidlá zákazníkom, a už sa vyskytli problémy. Zdá sa, že panely z nehrdzavejúcej ocele, ktorými je pokrytý pickup Tesla, predsa len nie sú také nehrdzavejúce. Ako uviedli majitelia vozidiel v internetových skupinách, na vozidlách sa začali objavovať škvrny od hrdze.

Tesla Cybertruck
Na vozidlách sa začali objavovať škvrny od hrdze.
Foto: youtube.com/@TopGear

V decembri minulého roka spoločnosť Elona Muska po mnohých rokoch odkladov konečne začala predávať svoj prvý elektrický pickup. Bohužiaľ, len niekoľko dní po tom, ako boli prvé kusy dodané majiteľom, začali vychádzať na povrch vážne problémy. Tie sa týkajú najmä exteriéru vozidla, konkrétne panelov z nehrdzavejúcej ocele, ktoré sú v ňom použité.

Nerezová oceľ, nie taká nerezová?

Všetko totiž nasvedčuje tomu, že spomínaná nehrdzavejúca oceľ, ktorou je snímač potiahnutý, nie je až taká nehrdzavejúca. Ako prvý na tento problém upozornil člen fóra „Cybertruck Owners Club„. Na internete zverejnil fotografie, na ktorých je vidieť značnú hnedú škvrnu, ktorá sa na karosérii vozidla objavila už po dvoch dňoch jazdy v daždi. Muž zdôraznil, že v súvislosti s týmto problémom kontaktoval servisné oddelenie spoločnosti Tesla, kde mu poradili, aby vozidlo umyl a vyleštil. Žiaľ, nepomohlo to a následné zverejnené fotografie ukázali, že karoséria je stále pokrytá odštiepkami a hnedými škvrnami.

Čoskoro sa k nahnevanému mužovi pridali ďalší používatelia. Jeden z nich napísal, že podobné hnedé škvrny sa na aute objavili krátko po lejaku, ktorý zasiahol Los Angeles. Aj on nahlásil túto záležitosť zástupcom spoločnosti Tesla. Ako si môžete prečítať v príspevku znepokojeného vodiča:

Servisný technik Tesly zdokumentoval koróziu a povedal, že mi zavolá budúci mesiac, pretože nemá žiadne nástroje na odstránenie škvŕn. Vozidlo zatiaľ najazdilo len 1 000 km a väčšinu času strávilo zaparkované pred mojím domom.

cyber
Návode na obsluhu Tesla Cybertruck sa jasne uvádza, že vozidlo by sa malo často umývať.
Foto: youtube.com/@AutoK_News

V príručke k vozidlu Cybertruck je jasne uvedené, že je potrebné dbať na to, aby…

Vo vyššie uvedenom fóre sa rýchlo rozprúdila diskusia. K téme sa prihlásili ďalší majitelia pickupov, ktorí si tiež všimli znepokojujúce zmeny farby na karosérii. Niektorí však tvrdili, že spomínané stopy mohol spôsobiť železničný prach, piliny alebo jednoducho iné nečistoty. Poukázali pritom na to, že v návode na obsluhu Tesla Cybertruck sa jasne uvádza, že vozidlo by sa malo často umývať a nemalo by obsahovať napríklad mastné škvrny, mŕtvy hmyz alebo živicu zo stromov.
Nerezová oceľ, hoci je prirodzene odolná voči korózii, nie je sama o sebe odolná voči korózii. Áno, tento materiál je menej náchylný na výskyt tohto javu ako bežná oceľ, ale ak je vystavený škodlivým chemikáliám, soli, mastnote alebo dokonca vlhkosti, stále sa môže vyskytnúť. Pre majiteľov Tesla Cybertruck to v podstate znamená jediné – údržba vozidla pokrytého panelmi z nehrdzavejúcej ocele si bude vyžadovať dôkladnú a častú starostlivosť.

Našťastie sa na skupinách majiteľov elektrických pickupov už objavujú tipy, ako udržiavať karosériu vozidla v dobrom stave. Rady sa odvolávajú na osvedčené metódy, ktoré kedysi používali majitelia iného modelu, ktorého karoséria bola vyrobená z nehrdzavejúcej ocele. Reč je o legendárnom DeLoreane DMC-12.

Redakcia Auto trendy.

Súvisiace články:

Tesla s obrovskou servisnou akciou. Dôvod je skutočne prozaický

Na každom elektromobile strácajú tisíce. Musia zmeniť svoju stratégiu


Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.



Najčítanejšie

Odporúčame

Nemecké letisko zablokovali klimatickí aktivisti. Vytvorila sa niekoľkokilometrová zápcha

26.7.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: x.com/fl360aero). Ďalšie nemecké letisko má problémy s odletmi. Za všetko môžu klimatickí aktivisti, ktorí nelegálne vstúpili na letisko a nalepili…

Audi vsádza na plug-in hybridy. Pred elektromobilitou však nevidí cestu späť

26.7.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@AutoTraderTV). Audi stále plánuje prejsť na čisto elektrické vozidlá od roku 2033. Predstavitelia nemeckej značky však pripúšťajú, že spaľovací motor…

MG sa približuje k továrni v Európe. Ide o tri lokality

26.7.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@debsvault7172). Čínsky konglomerát SAIC, ktorý vlastní okrem iného aj MG, sa snaží postaviť svoju prvú európsku továreň. Zatiaľ sa ako…

Najspoľahlivejšie motory: „Pravdepodobne sa nikdy nepokazia“

26.7.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@carhelpcorner). Zdá sa, že éra automobilov, ktoré boli navrhnuté tak, aby vydržali celý život, je už dávno preč. To však…

TOP 3 najlacnejšie nové SUV s automatickou prevodovkou. Cenovo dostupné, ľahko ovládateľné autá

26.7.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@PowerTorqueYT). Na trhu v súčasnosti dominujú vozidlá SUV a zákazníci neustále hľadajú tie najlepšie ponuky. Vybrali sme pre vás tri…

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov