Novinky, Suv/Crossover, Tipy, Zaujímavosti,

Málo známe japonské SUV je skvelou voľbou. Za rozumné peniaze sa dostane ďalej ako väčšina konkurentov

23.5.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@AutoInsightHub). Nie je žiadnym tajomstvom, že motorom celého odvetvia sú vozidlá SUV. Predaj vozidiel v tomto segmente neustále rastie. Je tiež známe, že väčšina tých...

23.5.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@AutoInsightHub).

Nie je žiadnym tajomstvom, že motorom celého odvetvia sú vozidlá SUV. Predaj vozidiel v tomto segmente neustále rastie. Je tiež známe, že väčšina tých najnovších je vhodná len do jednoduchého alebo nekomplikovaného terénu. Tí, ktorí potrebujú niečo oveľa lepšie, nájdu v cenníku japonskej značky skvelú možnosť.

Málo známe japonské SUV je skvelou voľbou.
Foto: youtube.com/@AutoInsightHub

Japonské SUV určené na viacero účelov

Automobilový trh zaznamenal v posledných rokoch komerčnú explóziu a vozidlá SUV ho ovládli. Predaj tohto modelového radu neustále rastie a na trhu sa neustále objavujú nové modely. Nie je žiadnym tajomstvom, že sú vhodné predovšetkým do jednoduchého terénu a na nekomplikovanú jazdu.

Preto si tí, ktorí potrebujú niečo lepšie, vyberajú japonské Subaru Crosstrek. Že vám tento názov nič nehovorí? Značka je však určite známa a model je v jej ponuke od roku 2012. Má všetky schopnosti, pokiaľ ide o jazdu v teréne, a nová verzia sa dočkala modernizácie. Aktualizácia prináša estetické zmeny, ako je nový nárazník, nové svetlomety a nová maska. Vizuálne sa teraz viac podobá na najnovšie Subaru Outback. Vyzerá moderne a zároveň veľmi solídne.

Japonskému SUV nemusí závidieť žiadny konkurent. Na dnešné pomery je síce malé, ale pre výkony, ktoré dokáže ponúknuť v zložitom teréne, je ideálne. Cestné testy navyše ukázali, že pohon všetkých kolies zaručuje nielen výborné rozloženie hmotnosti, ale aj vynikajúcu priľnavosť a trakciu. Čo sa skrýva pod kapotou a akú výbavu ponúkajú Japonci v základnej verzii?

Subaru Crosstrek umožňuje pohodlnú a príjemnú jazdu

Pokiaľ ide o interiér, milovníci tisícov obrazoviek sa budú cítiť sklamaní. Subaru Crosstrek pre nich nebol navrhnutý. Značka však v interiéri použila materiály nadpriemernej kvality. Nezneužíva ho, takže vydrží dlhé roky. Subaru, ako vieme, je predovšetkým o spoľahlivosti a odolnosti.

SUV má teraz v interiéri kvalitný 11,6-palcový panel. Do panelu bol integrovaný modul ovládania klimatizácie. Japonci sa navyše postarali o to, aby bol multimediálny systém Starlink prehľadný a ľahko ovládateľný. Človek tu márne hľadá tisíc možností a podmenu. Vládne tu jednoduchosť.

Nová generácia Subaru Crosstrek.

Priestor v kabíne je pre každého cestujúceho pomerne veľkorysý. V druhom rade sedadiel môžu relatívne pohodlne cestovať traja dospelí. Ten prostredný však s tunelom medzi nohami. Objem batožinového priestoru sa pohybuje od 315 do maximálne 1 314 litrov. Nie je to žiadna tragédia, ale konkurenti dokážu v tomto smere podať oveľa lepšie výkony.

Pokiaľ ide o presonalizáciu, Crosstrek sa ponúka v štyroch verziách výbavy: Trend, Active, Comfort a Platinum. Všetky sú poháňané benzínovým motorom 2.0i-S e-BOXER. Produkuje výkon 150 koní a krútiaci moment 182 Nm. Pracuje v duu s malým elektromotorom napájaným z 0,57 kWh batérie a môže sa pochváliť označením ECO. Okrem toho dokáže prejsť určitú vzdialenosť na 100 % na elektrický pohon.

Štandardná výbava je pôsobivá

Treba povedať, že pokiaľ ide o štandardnú výbavu japonského SUV, vyzerá celkom dobre. Subaru Crosstrek sa štandardne dodáva s takými prvkami ako:

  • LED svetlomety,
  • 11,6-palcová obrazovka,
  • bezkľúčový prístup a štartovanie,
  • kamery a parkovacie senzory,
  • dvojzónová klimatizácia,
  • konektivita mobilných zariadení a kompletný bezpečnostný balík.

Vo vyšších verziách môžete navyše získať 18-palcové kolesá, elektricky nastaviteľné sedadlo vodiča, strešné okno a čo najviac jazdných asistentov.

Je známe, že Subaru Crosstrek nie je na európskom trhu veľkým hitom. Oceňujú ho však zákazníci v USA. Ide o model s výbornými vlastnosťami na asfalte. Možno s ním bez obáv najazdiť mnoho kilometrov. Subaru si dalo záležať na odhlučnení interiéru.

Na rozdiel od konkurencie však ide o model určený na viaceré účely. Preto sa dostane aj tam, kam sa väčšina nedostane. Ako sme už spomenuli, jeho silnými stránkami sú výbava a kvalita spracovania. To, že Japonci neponúkajú žiadnu akciu, tu má logické vysvetlenie. NEZABUDNITE: Zbohom poruchy!

Redakcia Auto trendy.

Súvisiace články:

Subaru Forester VS Hyundai Tucson: Ceny, vlastnosti a funkčnosť

Subaru chce do roku 2026 uviesť na trh 3 elektrické SUV.


Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.



Najčítanejšie

Odporúčame

Super drift šou v Mureši. Najvýkonnejšie auto v súťaži má 1 000 koní

16.6.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@MonsterEnergy). Nie menej ako 80 jazdcov zo 6 krajín bude tento víkend súťažiť na okruhu Transilvania Motor Ring v Mureši…

Dacia týmto novým veľkým SUV rozbije bank. Bude ešte lepšie ako Duster

15.6.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@DaciaFans). Dacia predstavila svoj koncepčný automobil s názvom Bigster presne pred tri a pol rokom. Auto práve vstúpilo do fázy…

Lacná Dacia s pokročilou technológiou. Značka bude používať virtuálneho asistenta s umelou inteligenciou

15.6.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@TheWheelNetwork). Rumunský výrobca automobilov Dacia uzavrel dohodu o partnerstve so spoločnosťou DRUID. Projekt, na ktorom obe spoločnosti pracujú, umožní zákazníkom…

Návrat z mŕtvych: spaľovací motor Megane predsa len zostane v ponuke Renaultu

15.6.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@kellergliwice2795). Zvesti o smrti spaľovacieho motoru Renaultu Megane sa ukázali ako značne prehnané. Francúzi udržali v ponuke auto, ktoré sa…

Klimatizácia v aute je čoraz drahšia. Koľko stojí naplnenie

14.6.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: Súkromný archív). Klimatizácia vo vašom aute je z roka na rok drahšia, ale nie kvôli práci mechanikov, ale kvôli freónu.…

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov