Správy, Zaujímavosti,

Aston Martin bude vyrábať autá na spaľovacie motory „tak dlho, ako to bude možné“

25.4.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@CNBCtelevision). Na rozdiel od oznámenia z roku 2022. Aston Martin vôbec nemá v úmysle upustiť od spaľovacích motorov. Elektrické nadšenie už nie je v radoch...

25.4.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@CNBCtelevision).

Na rozdiel od oznámenia z roku 2022. Aston Martin vôbec nemá v úmysle upustiť od spaľovacích motorov. Elektrické nadšenie už nie je v radoch britskej značky také silné a pozornosť sa presunula na iný sektor ponuky motorov.

Aston Martin vôbec nemá v úmysle upustiť od spaľovacích motorov.
Foto: youtube.com/@CNBCtelevision

Dnešný trh s automobilmi sa mení neuveriteľným tempom, pričom prostredie a nálady sa môžu radikálne zmeniť v priebehu niekoľkých niekoľkých mesiacov. Za zmienku tu stojí napríklad prístup k elektromobilom a budúcnosť spaľovacích jednotiek, ktorá v poslednom čase prešla značným hodnotením.

Koncerny vynaložili gigantické investície s cieľom zaviesť vysokú mieru výroby elektromobilov. Zároveň sa však čoraz tichšie ozývajú hlasy, ktoré žiadajú radikálne ukončenie výroby spaľovacích automobilov a úplný prechod na elektrickú energiu. Prerážajú nielen populárne značky, ale aj výrobcovia z vyššej triedy.

Veľmi dobrým príkladom je Aston Martin. Generálny riaditeľ spoločnosti Lawrence Stroll v nedávnom rozhovore s médiami priznal, že na rozdiel od oznámenia z roku 2022 sa značka klasických motorov nevzdá. Kanadský miliardár oznámil, že pokiaľ to predpisy umožnia, Aston Martin bude chcieť vytvárať automobily so spaľovacími agregátmi.

„Pokiaľ budeme môcť vyrábať autá so spaľovacími motormi, budeme to robiť. Myslím si, že po nich bude vždy dopyt, aj keď bude malý. Naši zákazníci chcú zvuky a vône“.

– Lawrence Stroll, Generálny riaditeľ spoločnosti Aston Martin Lagonda

Lawrence Stroll sa domnieva, že „humbuk“ okolo elektrických vozidiel prevyšuje dopyt

Na tomto mieste treba pripomenúť, že pôvodne Aston Martin plánoval úplne prejsť na výrobu elektromobilov už v roku 2030. Po dvoch rokoch sa tento prístup veľmi zmenil. Svedčí o tom napríklad fakt, že uvedenie prvého elektromobilu britskej značky na trh sa posunulo minimálne o dva roky, teda na rok 2027. Na druhej strane spaľovacie motory sa nemajú čoho obávať ani po roku 2030.

Svetlomety Aston
Lawrence Stroll – „Pokiaľ budeme môcť vyrábať autá so spaľovacími motormi, budeme to robiť“.
Foto: youtube.com/@RemoveBeforeRace

„Plánovali sme, že ho [elektrický] uvedieme na trh koncom roka 2025, a skutočne sme na to boli pripravení. Zdá sa však, že humbuk okolo elektromobilov – či už politicky motivovaný alebo nie – je väčší ako skutočný dopyt zákazníkov, najmä pri cenovom strope Aston Martin“.

– Lawrence Stroll, Generálny riaditeľ spoločnosti Aston Martin Lagonda

V súčasnosti sa značka najviac zameriava na plug-in hybridnú technológiu a práve táto oblasť sa bude najviac rozvíjať. Prvým sériovým vozidlom PHEV je netrpezlivo očakávaný Aston Martin Valhalla, ktorého srdcom je výkonný motor 4,0 V8 twin turbo vyvinutý spoločnosťou AMG. Práve z hybridných agregátov V8 a V12 od Mercedesu a AMG má podľa webovej stránky „Autocar“ vychádzať ponuka motorov Aston Martin.

Redakcia Auto trendy.

Súvisiace články:

Auto za takmer štvrť milióna mal zbytočne. Takto sa parkuje v Paríži

Nový Aston Martin Vantage. Výkon 665 koní, a to je len začiatok. Nový bestseller?


Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.



Najčítanejšie

Odporúčame

Nóri stavajú podmorskú diaľnicu. Má nahradiť trajekty

4.5.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@Vegvesenet). Na známej európskej trase E39, ktorá vedie pozdĺž pobrežia Dánska a Nórska, sa vybuduje najväčšie infraštruktúrne zariadenie v histórii…

Postaví sa najväčšie letisko na svete. Až 260 miliónov cestujúcich

4.5.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: twitter.com/HHShkMohd). V Dubaji sa bude nachádzať najväčšie letisko na svete. Dubajský emir oznámil tento projekt a zároveň poskytol niekoľko informácií…

Zavedie Srbsko lietajúce taxíky? „Kto sa chce smiať, nech sa smeje.“

4.5.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@SouthChinaMorningPost). Srbsko plánuje zaviesť na svojom území lietajúce taxíky a v tejto súvislosti spolupracuje s piatimi spoločnosťami, oznámil prezident krajiny…

„Apokalyptické scény“ v Chorvátsku. „Zem biela od ľadu“, „auto plávajúce vo vode“.

4.5.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: twitter.com/jutarnjihr). Silný dážď zaplavil pivnice a ochromil dopravu v Chorvátsku. Na jednej z ulíc uviazol vodič, ktorého auto bolo takmer…

Koľko zarobí výrobca na predaji auta? Sumy sú šokujúce

4.5.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@CarsAroundTV). Podľa najnovších odborných analýz zarábajú niektorí výrobcovia automobilov na svojich výrobkoch úctyhodné sumy. Rekordéri dokážu z jedného kusu "vyžmýkať"…

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov