Novinky, Tipy, Zaujímavosti,

Facelift modelu Nissan Qashqai bol oficiálne predstavený. Hlavné zmeny v dizajne

19.4.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@AutoYaINTERIOR). Nissan Qashqai sa dočkal estetického faceliftu, ale aj niekoľkých technologických aktualizácií, ktoré ho lepšie začleňujú do nového japonského modelového radu. V automobilovom priemysle nikdy...

19.4.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@AutoYaINTERIOR).

Nissan Qashqai sa dočkal estetického faceliftu, ale aj niekoľkých technologických aktualizácií, ktoré ho lepšie začleňujú do nového japonského modelového radu.

Facelift modelu Nissan Qashqai bol oficiálne predstavený.
Foto: youtube.com/@AutoYaINTERIOR

V automobilovom priemysle nikdy nič nestojí na mieste, najmä v takom konkurenčnom segmente, akým sú kompaktné SUV, do ktorého patrí aj Qashqai. Po 3,5 roku a viac ako 350 000 predaných kusoch v Európe tak Nissan Qashqai súčasnej generácie dostáva facelift, aby si udržal atraktívnosť v boji s modelmi Hyundai Tucson a Volkswagen Tiguan.

Qashqai prešiel niekoľkými kozmetickými zmenami, vďaka ktorým sa viac podobá elektrickej Arii. Napríklad predná časť bola kompletne prepracovaná s väčšou mriežkou chladiča a novými skupinami svetlometov. V závislosti od úrovne výbavy môže byť SUV vybavené zliatinovými kolesami s priemerom až 20 palcov.

V zadnej časti nie sú zmeny také radikálne. Zadné svetlá si zachovali pôvodný tvar, ale majú nový svetelný podpis a šošovky zadných svetiel sú biele namiesto červených, ako to bolo na verzii pred faceliftom. Prepracovaný bol aj zadný nárazník a nový stupeň výbavy N-Design dodáva vozidlu športovejší vzhľad.

Dôležité zmeny aj vo vnútri

Nový facelift modelu Qashqai je prvým modelom výrobcu predávaným v Európe, ktorý je vybavený integrovaným systémom Google. Vďaka tomu sa centrálna obrazovka infotainmentu viac podobá telefónu so systémom Android vrátane obchodu Play, kde si môžete stiahnuť aplikácie ako Waze, Spotify atď.

Nový facelift modelu Qashqai.

Nissan uvádza, že kamerový systém vozidla 360 bol vylepšený a má teraz lepšie rozlíšenie, ako aj funkciu 3D zobrazenia vozidla. Okrem 3D pohľadu na vozidlo systém zahŕňa aj „pohľad na kapotu“, čo je podľa Nissanu funkcia užitočná pri manévrovaní v stiesnených priestoroch.

Celkový dizajn kabíny Nissanu Qashqai zostáva v podstate nezmenený, pričom výrobca sľubuje kvalitnejšie materiály, ako je koža a alcantara, v závislosti od vybranej úrovne výbavy.

Nissan sa zameriava na hybridné pohonné jednotky

Pred dvoma rokmi Nissan predstavil nové hybridné pohonné ústrojenstvo v modeloch Qashqai a X-Trail. Toto hnacie ústrojenstvo e-POWER zostáva v ponuke a nezmenilo sa. Pohonné ústrojenstvo e-POWER kombinuje 1,5-litrový trojvalcový benzínový motor s elektromotorom. Celkový výkon hybridného systému je 190 k a 330 Nm. K dispozícii je aj 1,3-litrový mild-hybridný motor, ktorý si zákazníci môžu na želanie objednať aj s pohonom všetkých kolies.

Už teraz vieme, že Qashqai dostane od roku 2026 plne elektrickú verziu. Pridajú sa k nemu modely Juke a X-Trail, čo znamená, že Nissan chce do roku 2030 prejsť na elektrický pohon.

Redakcia Auto trendy.

Súvisiace články:

Nissan chce do roku 2027 uviesť na trh 30 nových modelov

Honda a Nissan sa spojili, aby spoločne vyvíjali elektromobily


Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.



Najčítanejšie

Odporúčame

Štrajk na obľúbenom letisku. Turisti môžu mať počas prvomájového sviatku problém

1.5.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: shutterstock.com/Travers Lewis). Pre Slovákov je máj obdobím zvýšeného cestovania, návštev blízkych alebo relaxačných ciest. Tí, ktorí sa rozhodli cestovať do…

Musí sa upchatý filter pevných častíc vymeniť alebo sa dá opraviť? Ako dlho vydrží DPF filter

1.5.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@LubrizolAdditives360). Jednou z najhorších správ pre vodičov je zistenie, že majú upchatý filter pevných častíc. Keď sa vyskytne takýto problém,…

Nová Cupra Leon a Formentor – čo sa zmenilo v najpredávanejších vozidlách v Španielsku

1.5.2024 Redakcia Auto trendy Foto: youtube.com/@TheWheelNetwork). Nové modely Cupra Leon a Formentor prinášajú vylepšený vzhľad, multimédiá a materiály v kabíne. Zmeny sú rozsiahle a zahŕňajú…

Príznaky chybného alternátora. Poradíme vám, čo naznačuje pokazený alternátor

1.5.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@EngineeringMindset). Alternátor je typ generátora, ktorý mení energiu generovanú motorom na prúd potrebný na napájanie elektroniky vozidla. Prúd z alternátora…

Nový Fiat Panda! Elektrický a údajne cenovo dostupný. Takto by mal vyzerať… Aký bude v skutočnosti?

1.5.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@recanything). Fiat rozvíja svoju ponuku v oblasti elektromobilov. Ako vyzerá najnovšia Panda? Nový Fiat Panda! Elektrický a údajne cenovo dostupný.Foto:…

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov