Novinky, Zaujímavosti,

Nová Kia K4 2025: kompaktný sedan, ktorý nahradí model Ceed

3.4.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@TFLnow). Kia predstavila model K4 na medzinárodnom autosalóne v New Yorku. Nová Kia K4 2025 S dĺžkou 4,71 m a šírkou 1,85 m je K4...

3.4.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@TFLnow).

Kia predstavila model K4 na medzinárodnom autosalóne v New Yorku.

Kompaktný sedan, ktorý nahradí model Ceed.
Foto: youtube.com/@TFLnow

Nová Kia K4 2025

S dĺžkou 4,71 m a šírkou 1,85 m je K4 najširší a má najväčšiu plochu v kompaktnom segmente. Tieto rozmery sa premietajú do väčšieho priestoru pre cestujúcich na zadných sedadlách, tí si budú môcť vychutnať viac miesta na nohy a hlavu.

Štandardne ponúkané vertikálne orientované LED predné a zadné svetlá čerpajú inšpiráciu z dizajnu vlajkového modelu EV9 a vytvárajú výrazné hrany s charakteristickým predným a zadným svetlom. Skryté kľučky zadných dverí v C-stĺpiku zdôrazňujú proporcie vozidla typu fastback. Všestranný, konvenčný kufor ponúka 4,13 metra objemu batožinového priestoru.

Rovnako ako ostatné modely z ponuky Kia, aj K4 GT-Line sa dodáva s lesklými čiernymi akcentmi, saténovo chrómovanou stredovou líniou, 18-palcovými zliatinovými diskami a lesklými čiernymi krytmi zrkadiel, okennými lištami a bočnými prahmi. Exteriér modelu K4 GT-Line Turbo dopĺňajú malé LED svetlomety, LED hmlové svetlá a 45,7 cm (18-palcové) zliatinové disky.

Kia K4 – štýl EV9 v podobe kompaktného sedanu

Ústredným prvkom interiéru je prístrojová doska. Operačný systém Connected Car Navigation Cockpit (ccNC) s možnosťou aktualizácií cez vzduch (OTA), ktorý mal premiéru v modeli EV9, sa premieta na kombinovanú plochu s dĺžkou takmer 76 cm (30 palcov) z digitálneho ovládacieho centra displeja.

KIA K4 2025.

Systém ccNC spracúva údaje rýchlejšie a vernejšie, pričom často používané tlačidlá rýchleho ovládania sú k dispozícii jednoduchým posunutím obrazovky. Bezdrôtové pripojenie Apple CarPlay a Android Auto je štandardom pre všetky modely K4.

K4 s pohonom predných kolies bude mať dve možnosti pohonu. Štandardný 2,0-litrový motor dosahuje výkon 147 k a krútiaci moment 179 Nm a je spojený s inteligentnou variabilnou prevodovkou (IVT).

Voliteľný 1,6-litrový preplňovaný motor dosahuje výkon 190 k a krútiaci moment 264 Nm prostredníctvom 8-stupňovej automatickej prevodovky. Športovejší balík dopĺňajú pádla na volante a športové pedále. K4 GT-Line Turbo poskytuje výkon pri nízkych rýchlostiach, rýchlo reaguje a ponúka vzrušujúci zážitok z jazdy.

Exkluzívne pre modely K4 GT-Line a GT-Line Turbo je viacprvkové nezávislé zavesenie zadných kolies, ktoré zvyšuje bočnú tuhosť a pružnosť pre športovejší zážitok z jazdy.

Ceny, konkrétne termíny uvedenia na európsky trh, podrobnosti o výbave a ďalšie detaily modelu K4 budú oznámené v budúcnosti.

Redakcia Auto trendy.

Súvisiace články:

Nová Kia EV9 je svetovým autom roka 2024

Japonské SUV preberá späť trh od modelu Kia Sportage. Teraz je nesporne najlepšou ponukou


Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.



Najčítanejšie

Odporúčame

Toyota s novým rekordom v Európe. Corolla zosadená z trónu

26.7.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@carshowtv9197). Toyota má za sebou mimoriadne úspešný polrok na starom kontinente. Síce nepreskočila na pozíciu lídra, ale udržala si druhé…

Koenigsegg musel stiahnuť výrobu. Nikto nechcel ich malý motor

26.7.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@koenigsegg). Koenigsegg pripravoval revolúciu. Supercar v hodnote takmer 1,7 milióna dolárov mal dostať trojvalcový motor. Motor bol však revolučný. Bol,…

Donald Trump o elektromobiloch. Nazýva ich „podvodom“

26.7.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@fox9). Donald Trump rozhodne nepatrí k zástancom elektrifikácie regulovanej dotáciami a predpismi. Kandidát na prezidenta USA oznamuje, čo sa v…

Je to skvelá alternatíva k Toyote Yaris Cross. Hybridné, lacnejšie kompaktné SUV sa ničoho nevzdáva

26.7.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@carshowtv9197). Konkurenčný trh SUV si vyžaduje, aby výrobcovia ponúkali atraktívny sortiment, aby sa presadili v konkurencii mnohých konkurentov. Jednou z…

Nemecké letisko zablokovali klimatickí aktivisti. Vytvorila sa niekoľkokilometrová zápcha

26.7.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: x.com/fl360aero). Ďalšie nemecké letisko má problémy s odletmi. Za všetko môžu klimatickí aktivisti, ktorí nelegálne vstúpili na letisko a nalepili…

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov