Motorky, Novinky, Zaujímavosti,

Triumph Rocket 3 Storm má dve nové verzie. Táto šelma oplýva spracovaním a šokuje svojím výkonom

26.3.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@motobob). Triumph Rocket 3 je motocykel, ktorý pred dvadsiatimi rokmi spôsobil revolúciu na trhu motocyklov. Teraz je čas na ďalšiu kapitolu v histórii špičkového roadstera....

26.3.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@motobob).

Triumph Rocket 3 je motocykel, ktorý pred dvadsiatimi rokmi spôsobil revolúciu na trhu motocyklov. Teraz je čas na ďalšiu kapitolu v histórii špičkového roadstera. Britská značka predstavuje model Rocket 3 Storm v dvoch nových variantoch – R a GT. Tie zaujmú ešte lepším výkonom a ovládateľnosťou, zabalené do elegantných tmavých farieb. Motocykel dorazí do slovenských showroomov každú chvíľu, veríme. Poznáme ceny oboch variantov.

Táto šelma oplýva výkonom a šokuje svojím výkonom.
Foto: youtube.com/@motobob

Triumph Rocket 3 je motocykel s najväčším sériovo vyrábaným motorom na svete. Už niekoľko mesiacov bol opäť na tapete, keď sa objavili prvé chýry o jeho novom dizajne a zvýšenom výkone. Triumph teraz oficiálne odhalil podrobnosti o svojej najnovšej ponuke, čím rozptýlil všetky pochybnosti. Teraz už vieme, čo prinesie legendárny stroj v roku 2024.

Triumph Rocket 3 Storm R a GT s výkonným motorom. Koľko koní a Nm ponúka?

Triumph Rocket 3 Storm vstupuje do showroomov v dvoch nových verziách označených písmenami R a GT je stále vybavený najväčším sériovo vyrábaným motocyklovým motorom na trhu so zdvihovým objemom 2458 cm3. Výkonný agregát ponúka ešte vyšší výkon – až 182 k pri 7 000 ot/min, čo je o 15 k viac ako v predchádzajúcom vydaní. Maximálny krútiaci moment sa zvýšil na pôsobivých 225 Nm pri 4 000 ot/min, čo zabezpečuje bleskovú akceleráciu a plynulú odozvu na plyn v širokom rozsahu otáčok.

Koľko váži Triumph Rocket 3 Storm R a GT?

Triumph Rocket 3 Storm R váži 320 kg s kvapalinami a palivom, zatiaľ čo verzia GT je o 3 kg ľahšia. Palivová nádrž má objem 18 litrov. Motocykel spĺňa normu Euro 5b, ktorá zaručuje účinné kvapalinové chladenie, nízke emisie a zníženú spotrebu paliva.

Nový vzhľad modelu Triumph Rocket 3 Storm je vybavený 16-palcovými kolesami vzadu a 17-palcovými kolesami vpredu. Boli prepracované pre športový vzhľad a ich desaťlúčové hliníkové ráfiky znižujú neodpruženú hmotnosť pre lepšiu ovládateľnosť a smerovú odozvu. Vďaka použitiu ľahkých a pevných materiálov v hliníkovom ráme, ktorý bol zavedený na rok 2019, ponúka motocykel výnimočný pomer výkonu a hmotnosti.

Aké je odpruženie a výška sedadla na modeli Triumph Rocket Storm R a GT?

Odpruženie motocykla pozostáva z tlmiča Showa, ktorý ponúka nastaviteľné tlmenie odskoku a kompresie, ako aj nastaviteľné predpätie pružiny. Dopĺňa ho vidlica Showa s priemerom 47 mm, ktorá takisto umožňuje nastavenie tlmenia odskoku a kompresie. Na prednej náprave sú namontované brzdové strmene Brembo Stylema, ktoré sú spojené s 320 mm kotúčmi.

Po predchádzajúcich dobre prijatých špeciálnych edíciách Rocket, ktoré sa vyznačovali tmavým povrchom, sa nové verzie odlišujú od konkurencie jedinečnou tmavou paletou farieb a detailov. Dvojfarebné lakovanie, ktoré je k dispozícii, odlišuje každý model a robí ho jedinečným.

Triumph Rocket 3 Storm. Aký je rozdiel medzi verziami R a GT?

Každá z dvoch nových verzií modelu Rocket ponúka jedinečný jazdný štýl a charakter vďaka špecifickým ergonomickým rozdielom. Rocket R je navrhnutý na dynamickú, športovú jazdu, zatiaľ čo model GT poskytuje pohodlnú, vzpriamenú polohu za volantom, ideálnu na dlhé cesty.

Obe verzie majú špeciálne navrhnuté sedadlá s povrchovou úpravou z vysokokvalitných materiálov a čierneho liateho hliníka. Model Rocket 3 Storm R ponúka lavicové sedadlo typu roadster pre vodiča a spolujazdca, zatiaľ čo model GT je vybavený cestovným sedadlom s prídavným operadlom, ktoré zabezpečuje optimálne pohodlie počas jazdy. Výška sedadla verzie R je 773 mm, zatiaľ čo variant GT ponúka 750 mm. Verzia R je vybavená možnosťou nastavenia polohy opierky nôh v dvoch vertikálnych polohách. A verzia GT ponúka tri možnosti horizontálneho nastavenia.

Výbava Triumph Rocket 3 Storm – verzie R a GT

Bezpečnostné systémy a technológie na palube modelu Rocket 3 Storm vrátane systému ABS citlivého na uhol, kontroly trakcie a voliteľných máp plynu zabezpečujú, že motocykel je plne pod kontrolou a využíva svoj potenciál. Ďalšie vybavenie, ako napríklad elektronický tempomat a interaktívny TFT displej s joystickom a osvetlenými tlačidlami, zvyšuje komfort a bezpečnosť jazdy.

Súčasťou štandardnej výbavy je aj elektronický tempomat. Aktivuje sa stlačením tlačidla a umožňuje nastaviť a upraviť rýchlosť jazdy smerom nahor alebo nadol a obnoviť funkciu stlačením tlačidla.

Oba modely disponujú funkčným farebným displejom TFT a podsvietenými tlačidlami.

Alternatíva:

Modely obsahujú funkčný farebný displej TFT a podsvietené tlačidlá. Displej má minimalistický, štýlový dizajn s možnosťou výberu z dvoch tém rozloženia informácií a nastaviteľný uhol obrazovky poskytuje optimálnu viditeľnosť pre vodičov rôznej výšky. Vodič má možnosť personalizovať správu na úvodnej obrazovke svojím menom.

Triumph Rocket 3 Storm so zdvihovým objemom 2458 cm3.
Foto: youtube.com/@OfficialTriumph

Bez kľúča sa dá naštartovať a odomknúť volant na oboch modeloch. Diaľkové ovládanie sa taktiež dá deaktivovať, čím sa predĺži životnosť batérie a zvýši sa bezpečnosť. Pod sedadlom sa nachádza aj nabíjacia zásuvka USB, takže počas jazdy možno nabíjať rôzne zariadenia.

Originálne príslušenstvo Triumph. Viac ako 50 produktov

Výrobca pripravil viac ako 50 originálnych doplnkov s logom Triumph, ktoré zvyšujú komfort, praktickosť, štýl a bezpečnosť. Motocyklisti si môžu svoj Rocket personalizovať a urobiť ho skutočne jedinečným. Na všetko príslušenstvo značky Triumph sa vzťahuje dvojročná záruka bez obmedzenia počtu najazdených kilometrov.

Koľko stojí nový Triumph Rocket 3 Storm R a GT?

Nový model Triumph Rocket 3 Storm R stojí od 24 400,-EUR, zatiaľ čo Rocket 3 Storm GT je k dispozícii od 27 100,-EUR. Prvé motocykle budú u predajcov k dispozícii od apríla tohto roka.

Redakcia Auto trendy.

Súvisiace články:

Oplatí sa kúpiť drahú prilbu? To je vysvetlené vo videu, ktoré trvá 10 sekúnd

Aký je minimálny vek spolujazdca na motocykli. Môžete na „motorke“ prevážať deti?


Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.



Najčítanejšie

Odporúčame

„Lídri v oblasti spoľahlivosti“ sa vyznačujú kvalitou. Dobré meno sa v určitom momente končí

8.5.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@BoschCarService). Otázka bezpečnosti je jedným z hlavných faktorov pri výbere nového vozidla. Pri kúpe vozidla v autosalóne teoreticky nemusíte nič…

Starý trik taxikárov. Jednoduchý spôsob chladenia bez klimatizácie

8.5.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: Súkromný archív). Klimatizácia sa pre nás stala každodennou záležitosťou, ktorej sa nechceme vzdať. Vzhľadom na rastúce ceny pohonných hmôt je…

Pilotovaná vesmírna loď Starliner nedokázala odštartovať. Prelomová misia NASA zrušená

8.5.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@NASA). Bohužiaľ, tentoraz to nevyšlo. Prelomová pilotovaná misia NASA Starliner včera v noci neodštartovala. Problém - ako to v takýchto…

Viskózna spojka: ako je skonštruovaná, ako funguje, aké sú príznaky jej poruchy?

8.5.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@InnovationDiscoveries). Viskózne spojky sa používajú ako komponent, ktorý spája ventilátor chladiča s vodným čerpadlom, a ako súčasť hnacieho ústrojenstva vozidiel…

Všetko o motorovej brzde. Kedy a ako by ste ju mali používať?

7.5.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: shutterstock.com/Motortion Films). Kto chce vedieť všetko o motorovej brzde, mal by si najprv vyskúšať, ako vozidlo pri jej používaní reaguje…

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov