Novinky, Tipy, Zaujímavosti,

Spoločnosť MG Motor sa chystá dobyť indický trh. Prinesie tam svoj športový model Cyberster

25.3.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@MGMotorEurope). MG Motor, ktorý dnes patrí čínskemu gigantovi SAIC, zažíva nielen svoju druhú mladosť v Európe, ale plánuje dobyť aj ďalší trh. V spolupráci s...

25.3.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@MGMotorEurope).

MG Motor, ktorý dnes patrí čínskemu gigantovi SAIC, zažíva nielen svoju druhú mladosť v Európe, ale plánuje dobyť aj ďalší trh. V spolupráci s indickou spoločnosťou JSW Group uvedie na tamojší trh športový model MG Cyberster.

Spoločnosť MG Motor sa chystá dobyť indický trh.
Foto: youtube.com/@MGMotorEurope

Indická spoločnosť JSW Group predstavuje športový Cyberster pre miestny trh

Spoločný podnik čínskej spoločnosti SAIC Motor Corp. a indickej JSW Group plánuje v Indii uviesť na trh špičkový športový elektromobil MG Cyberster, uvádza agentúra Bloomberg. Chce ním získať väčší podiel na jednom z mála veľkých trhov, kde segment elektrických vozidiel naďalej rýchlo rastie.

Spoločnosť JSW MG Motor India Pvt. plánuje uviesť model Cyberster do Indie, povedal dnes novinárom Sajjan Jindal, ktorý stojí na čele skupiny JSW Group. Nezverejnil však žiadne podrobnosti o cene vozidla pre miestny trh ani o predpokladanom dátume uvedenia športového roadstera na trh.

MG Cyberster.

Nie je žiadnym tajomstvom, že v novembri minulého roka podpísala najväčšia čínska automobilka SAIC Motor dohodu o spoločnom podniku so skupinou JSW Group s cieľom urýchliť transformáciu a rast spoločnosti MG Motor v Indii. Teraz je cieľom spoločného podniku predať v Indii do roku 2030 1 milión automobilov.

Skupina JSW bude mať v indickom spoločnom podniku 35 % podiel. SAIC bude spoločný podnik podporovať vyspelými technológiami a produktmi na poskytovanie riešení mobility. Samozrejme, so špeciálnym zameraním na indického spotrebiteľa, ako sa uvádza v dohode.

Skupina tiež zriadi závod na výrobu elektrických vozidiel a komponentov v meste Naraj v okrese Cuttack a taviareň medi a rafinériu lítia v meste Paradip v okrese Jagatsinghpur. India tak získa závod na výrobu batérií pre elektrické vozidlá s kapacitou 50 GWH, elektrické vozidlá, rafinériu lítia, taviarne medi a súvisiace výrobné jednotky na výrobu komponentov.

MG Motor India a JSW Group chcú každé tri mesiace uviesť na trh nový model

Spoločnosť SAIC, ktorá dnes v Bombaji oznámila založenie spoločného podniku so skupinou JSW, sa snaží rozšíriť svoje aktivity v Indii. Oficiálne bol projekt novej JV spoločnosti pomenovaný JSW Motor MG India Private Limited. Podľa JSW MG Motor India spoločnosť plánuje uviesť na trh jeden nový model. Od septembra tohto roku uvedie na trh v priemere jeden model každé tri až šesť mesiacov.

Indická spoločnosť JSW Group predstavuje športový Cyberster pre miestny trh.
Foto: youtube.com/@MGMotorEurope

Prvé dva modely budú mať premiéru v tomto roku. Očakáva sa, že jedným z nich bude elektrický minivan. Spoločnosť okrem toho oznámila, že všetky očakávané modely sa budú vyrábať v Indii a odtiaľ vyvážať na svetové trhy. V dôsledku toho MG Motor India plánuje zvýšiť výrobnú kapacitu na viac ako 300 000 automobilov ročne. Hlavný dôraz bude klásť na zásobovanie zákazníkov elektrifikovanými a elektrickými vozidlami.

Nedá sa poprieť, že nová spoločnosť pomôže čínskemu gigantovi k agresívnym cenám. To teda nie je dobrá správa pre jeho konkurentov. Spolu s oznámením novej spoločnosti bol predstavený aj nový MG Cyberster, ktorý sa bude v Indii ponúkať za prijateľnú cenu. Športový elektromobil, ktorý je synonymom elegancie a štýlu, bude k dispozícii aj v Európe.

Redakcia Auto trendy.

Súvisiace články:

MG ukazuje, čo čínski výrobcovia urobia s Európou. Plánuje predať oveľa viac

Čínske vozidlo má spotrebu 4,4 l/100 km. Okrem toho je oveľa lacnejšie


Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.



Odporúčame

Citroën – Neuveríte, koľko cestujúcich odvezie nový C3 Aircross

9.5.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@PowerTorqueYT). Citroën má nové mestského SUV. Je ťažké uveriť, s akým nápadom prišli Francúzi, aby vynikli v segmente B. Neuveríte,…

Elektromobil zo spaľovacieho motora za 8 hodín. Nemecký startup ohlasuje revolúciu

9.5.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@electricviking). Nemecká spoločnosť e-Revolt má v ponuke prestavby pre 42 populárnych modelov so spaľovacím motorom. Elektromobil zo spaľovacieho motora za…

Audi prejde výlučne na elektrický pohon, ale len pod jednou podmienkou. Existujú dva termíny

8.5.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@EliteVehicles). Generálny riaditeľ Audi Gernot Döllner nedávno poskytol rozhovor, v ktorom vrhol veľa svetla na budúcnosť značky. Smerovanie je jasné,…

Štvorkolka ako žiadna iná.

8.5.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@CarsBySajko). Sezóna je v plnom prúde, čo pravdepodobne znamená ďalší nárast počtu štvorkolkárov na Slovensku. Treba však pripomenúť, že nie…

Superautá. Kúpa ojazdeného auta sa môže stať nočnou morou!

8.5.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@VanInhalin). Ojazdené superautá môžu poskytnúť rovnako veľa vzrušenia ako nové, navyše sú podstatne lacnejšie. Bohužiaľ - okrem očakávanej dávky pozitívneho…

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov