Novinky, Suv/Crossover, Zaujímavosti,

Takto vyzerá vypredané auto v priebehu niekoľkých sekúnd. Je výkonné, inteligentné a má vynikajúci výkon

23.3.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@autogefuehl). Môže sa v dobe elektrickej transformácie dobre predávať výkonný benzínový terénny automobil? Vzhľadom na to, že Tank 330 debutoval pred necelým týždňom a dostal...

23.3.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@autogefuehl).

Môže sa v dobe elektrickej transformácie dobre predávať výkonný benzínový terénny automobil? Vzhľadom na to, že Tank 330 debutoval pred necelým týždňom a dostal viac ako 35 000 objednávok, je odpoveď jasná.

Tank 330 debutoval pred necelým týždňom a dostal viac ako 35 000 objednávok.
Foto: youtube.com/@autogefuehl

Svalnatý tank 330 poháňa 3-litrový benzínový motor

Dnes uplynul necelý týždeň od uvedenia terénneho vozidla Tank 330 na trh v Číne. Za 72 hodín od uvedenia na trh presiahol zoznam ľudí, ktorí si ho objednali, počet 35 000. Vozidlo poháňané 3-litrovým motorom V6 s dvojitým preplňovaním stojí 330 000 juanov, teda približne 42 000 eur.

Terénny Tank 330 vychádza z limitovanej edície Tank 300 a jeho aktuálna edícia je tiež obmedzená na 1 000 kusov. Súdiac podľa počtu objednávok môže výrobca vlastnený spoločnosťou Great Wall Motor očakávať, že ďalšiu sériu vozidla predá expresným tempom. Čím to je, že tak zaujalo zákazníkov?

Nie je žiadnym tajomstvom, že kľúčom k úspechu nie je len jeho svalnatý vzhľad. Tank 330 je silný nielen svojím vzhľadom, ale aj hranatou a mohutnou prednou časťou a úplne novou kapotou motora.

Tank 330 je silný nielen svojím vzhľadom.
Foto: youtube.com/@autogefuehl

Jeho vypuklé svalové línie dávajú plný pocit sily motora. Je vybavený dvakrát preplňovaným benzínovým motorom 3,0T V6 s maximálnym výkonom 260 kW a odhadovaným maximálnym krútiacim momentom 500 Nm. Pohonná jednotka je spojená s deväťstupňovou automatickou prevodovkou. Spotreba paliva v cykle WLTC je na úrovni 11,9 l/100 km, keďže Tank 330 je navyše vybavený motorom s napätím 48 V.

Okrem toho je Tank 330 vybavený inteligentným systémom pohonu všetkých štyroch kolies s funkciou mechanického blokovania MLOCK. Môže jazdiť s pohonom dvoch kolies, inteligentným pohonom všetkých kolies (AWD), rýchlym pohonom všetkých kolies (4H) a pomalým pohonom všetkých kolies. Prepínaním medzi štyrmi režimami pomalého pohonu všetkých štyroch kolies (4L) možno zvýšiť krútiaci moment 2,64-krát. Ťažná hmotnosť vozidla je 2 500 kg.

Tank 330.

Terénny automobil Smart s limitovaným počtom 1 000 kusov je už vypredaný

Zvonku vyzerá Tank 330 so zaoblenou obdĺžnikovou mriežkou, ktorú zvnútra zdobia okrúhle svetlomety a priebežné svetelné lišty, trochu ako retro dizajn. V interiéri však vidíme odvážnu bordovú a čiernu farebnú schému, centrálnu kontrolnú obrazovku a plnohodnotný 12,3-palcový LCD prístrojový panel.

Ako sa na moderné vozidlo patrí, Tank 330 je vybavený 50W bezdrôtovým nabíjaním. Je dostatočne inteligentný na to, aby sa dal ovládať hlasom, aktualizovať bezdrôtovo alebo ovládať na diaľku prostredníctvom mobilnej aplikácie. Okrem toho ponúka funkcie, t. j. asistent udržiavania v jazdnom pruhu, varovanie pred čelnou a zadnou kolíziou, automatické núdzové brzdenie.

O pohodlie vodiča a spolujazdca vpredu sa starajú sedadlá s funkciami vetrania a vyhrievania.
Foto: youtube.com/@autogefuehl

O pohodlie vodiča a spolujazdca vpredu sa starajú sedadlá s funkciami vetrania a vyhrievania. Sedadlo vodiča má navyše masážnu funkciu. Pokiaľ ide o zadné sedadlá, výrobca umožnil cestujúcim nastaviť aj sklon operadla.

Terénna nádrž 330 bola z výroby vybavená kovovými bočnými, hornými a dolnými ochrannými krytmi vahadiel. Boky karosérie sú vybavené širokými podbehmi kolies a veľkými kolesami s pneumatikami 265/70 R18. Tank 330, nastavený ako terénne vozidlo, má nájazdový uhol 36° a výjazdový uhol 33°. Minimálna svetlá výška je 242 mm a brodivosť 750 mm.

V zadnej časti je štvorcová karoséria vybavená vonkajším rezervným kolesom a na streche sa nachádzajú koľajnice. Zadné veko so zvislou rukoväťou sa otvára horizontálne. To podčiarkuje jeho terénny charakter. O tom, že ide o úspešný projekt, svedčí obrovský počet záujemcov.

Redakcia Auto trendy.

Súvisiace články:

Audi ukázalo svetu model Q6 e-tron. Výkonné SUV stanovuje nové štandardy v automobilovom priemysle

Aké sú najspoľahlivejšie vozidlá SUV? Najlepšie hodnotené modely v roku 2024


Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.



Najčítanejšie

Odporúčame

Mercedes si uvedomil svoju chybu. CLE 63 pravdepodobne dostane vidlicovú jednotku

15.5.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@carnewz). Po imidžovom nešťastí s dvojlitrovým motorom M139l v modeli C63 sa Mercedes vracia k jasnej a veľkoobjemovej strane výkonu.…

Audi A3 je atraktívnejšie. Najmä vo verzii S3, ktorá dokáže oveľa viac

15.5.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@Audiautomotive). Audi A3 generácie 8Y, ktoré je na trhu od roku 2020, prešlo faceliftom. Kompaktný automobil nadobudol športovejší charakter, má…

Najdlhšia cesta na motorke trvala 10 rokov. Emilio za ten čas najazdil 735 000 km

15.5.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@BladeRunner707). Ako dlho môžete jazdiť na motorke bez návratu domov? Argentínsky cestovateľ Emilio Scotto vytvoril svetový rekord, keď prešiel neuveriteľných…

Krivka nabíjania – čo je dobré o nej vedieť

15.5.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@BestElectricVehicle). Ako rýchlo sa dá nabíjať elektromobil? Zdá sa, že odpoveď spočíva v maximálnom výkone, ktorý môže vozidlo prijať. Ešte…

Európska únia schválila nové právne predpisy na zníženie emisií z nákladných vozidiel

15.5.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@recanything). Krajiny Európskej únie sa dohodli na právnych predpisoch na zníženie emisií CO2 z nákladných vozidiel. Európska únia schválila nové…

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov