Elektro, Správy,

Čínske autá sú lacné a dobre vybavené. Je tu však ďalší problém

22.3.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@Auto_4K). Britské médiá informujú o vážnych problémoch zákazníkov, ktorí majú záujem o kúpu čínskych automobilov. Ukazuje sa, že kvôli nedostatočnej dostupnosti náhradných dielov sú tieto...

22.3.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@Auto_4K).

Britské médiá informujú o vážnych problémoch zákazníkov, ktorí majú záujem o kúpu čínskych automobilov. Ukazuje sa, že kvôli nedostatočnej dostupnosti náhradných dielov sú tieto vozidlá v podstate nepoistiteľné. Aj keď nejaká spoločnosť vyjde majiteľovi v ústrety – poistné je spravidla nadštandardné.

Čínske autá už nejaký čas dobývajú európsky trh.
Foto: youtube.com/@Auto_4K

Čínske autá už nejaký čas dobývajú európsky trh. Nielenže sú cenovo dostupnejšie ako konkurenčné značky, ale snažia sa s nimi držať krok aj z hľadiska výbavy a technológií. Sú však naozaj tou správnou voľbou na kúpu? Ak sa dá veriť signálom prichádzajúcim z Veľkej Británie – nie nevyhnutne.

Poisťovne sú voči čínskym autám opatrné

Britská webová stránka Autoexpress uvádza, že už nejaký čas majú zákazníci čínskych automobilov problémy s kúpou potrebného poistenia pre ne. Dôvodom sú vraj rozdiely týkajúce sa pravidiel európskeho a čínskeho trhu s opravami. V skratke, východní výrobcovia majú trochu odlišný prístup k otázke garantovaného servisu, čo má za následok nedostatok náhradných dielov pre čínske autá.

To zasa znamená, že akákoľvek kolízia alebo poškodenie má spravidla za následok nákladnú operáciu dovozu komponentov. Zároveň európski pracovníci nemajú presné inštrukcie o postupoch opravy, čo často znamená prekročenie zákonom stanoveného času opravy. To všetko sa premieta do nákladov poisťovne.

V dôsledku toho sa očakáva, že britské spoločnosti hromadne odmietnu poistiť čínske vozidlá. Aj keď spoločnosť majiteľovi vozidla vyhovie, poistné sa zvyčajne ukáže ako strašne vysoké. Okrem toho je takáto zmluva niekedy plná právnych medzier, ktoré obmedzujú zodpovednosť poisťovne.

Cieľom tejto akcie bolo uistiť poisťovateľov a dokázať, že situácia s dostupnosťou náhradných dielov sa čoskoro zmení. K tejto otázke sa vyjadrila aj spoločnosť MG, ktorá získava na popularite.
Foto: shutterstock.com/Sue Thatcher

Čínske značky si uvedomujú problémy

Ako informovali britskí novinári, niektorí čínski výrobcovia si už uvedené problémy uvedomujú a snažia sa ich v blízkej budúcnosti zmierniť. Napríklad značka BYD sa rozhodla zorganizovať špeciálne podujatie pre poisťovne, počas ktorého predstavila svoju stratégiu týkajúcu sa náhradných dielov a možných servisných akcií.

Cieľom tejto akcie bolo uistiť poisťovateľov a dokázať, že situácia s dostupnosťou náhradných dielov sa čoskoro zmení. K tejto otázke sa vyjadrila aj spoločnosť MG, ktorá získava na popularite. Tento bývalý britský výrobca zdôraznil, že v súčasnosti má dostatočné zásoby náhradných dielov, pričom takmer 90 % z nich je dostupných na britskom trhu.

Redakcia Auto trendy.

Súvisiace články:

MG ukazuje, čo čínski výrobcovia urobia s Európou. Plánuje predať oveľa viac

Čínsky gigant sa ponáhľa. BYD sa snaží dobyť Európu


Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.



Najčítanejšie

Odporúčame

Spoločnosť Porsche prehodnocuje svoje plány. Jeho modely so spaľovacím motorom budú „žiť“ dlhšie

27.7.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@ORGCars). Porsche je ďalšou značkou, ktorá spomaľuje svoje plány na prechod na elektromobily. Podľa nemeckých novín Automobilwoche a Suddeutsche Zeitung…

Toto vozidlo má motor z vozidla F1. Potrebuje špeciálnu starostlivosť

26.7.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@Mercedes-AMG). Mercedes-AMG One je najrýchlejšie sériové vozidlo na Nürburgringu. Je poháňané motorom priamo z vozidla F1, čo so sebou prináša…

Palivový gigant investuje do výroby spaľovacích motorov. Vynaloží viac ako 7,4 miliárd eur

26.7.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@CNNBusiness). Saudi Aramco, jedna z najväčších svetových ropných spoločností, investuje do vývoja spaľovacích motorov. Petrochemický gigant kúpil 10-percentný podiel v…

Koenigsegg musel stiahnuť výrobu. Nikto nechcel ich malý motor

26.7.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@koenigsegg). Koenigsegg pripravoval revolúciu. Supercar v hodnote takmer 1,7 milióna dolárov mal dostať trojvalcový motor. Motor bol však revolučný. Bol,…

Donald Trump o elektromobiloch. Nazýva ich „podvodom“

26.7.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@fox9). Donald Trump rozhodne nepatrí k zástancom elektrifikácie regulovanej dotáciami a predpismi. Kandidát na prezidenta USA oznamuje, čo sa v…

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov