Elektro, Novinky, Suv/Crossover,

Po 4 rokoch Dacia oznamuje facelift svojej vlajkovej lode SUV. V interiéri sa všetko zmení

21.2.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: pexels.com/Matheus Bertelli). Nie je žiadnym tajomstvom, že mnohí zákazníci čakajú na okamih, keď sa nová Dacia Duster objaví v showroomoch. Vďaka novému populárnemu pohonu a...

21.2.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: pexels.com/Matheus Bertelli).

Nie je žiadnym tajomstvom, že mnohí zákazníci čakajú na okamih, keď sa nová Dacia Duster objaví v showroomoch. Vďaka novému populárnemu pohonu a použitým technológiám sa rumunské SUV pravdepodobne stane bestsellerom. Teraz nízkorozpočtová značka oznámila, že vylepší aj ďalší model Daciu Spring.

Vďaka novému populárnemu pohonu a použitým technológiám sa rumunské SUV pravdepodobne stane bestsellerom.
Foto: pexels.com/Matheus Bertelli

Elektrické SUV značky Dacia prejde zmenou

Prvý elektromobil značky Dacia, ktorý bol uvedený na trh pred takmer štyrmi rokmi a ktorý sa stal jedným z najobľúbenejších vozidiel svojho druhu v Európe, prejde tento rok faceliftom.

Ako oznámil výrobca, elektrické SUV získa množstvo užitočných funkcií, trochu získa na atraktívnosti exteriéru a čo je najdôležitejšie, zmeny budú zahŕňať zlepšenie výkonu batérie. Nie je tajomstvom, že zákazníci sa sťažovali na dojazd. Teraz, keď čelí silnej konkurencii zo strany MG Motor, musela Dacia tento problém riešiť.

Keďže Dacia zverejnila prvú fotografiu nadchádzajúceho jari, vidíme len nenápadné zmeny exteriéru vozidla. SUV má rovnakú siluetu s niekoľkými zmenami v oblasti predného a zadného nárazníka. To by mohlo naznačovať mierne zväčšenie rozmerov elektrického SUV.

Tu bude všetko vyzerať úplne inak ako v súčasnom modeli.

Najväčšie zmeny sa odohrajú v interiéri vozidla. Podľa prvých neoficiálnych informácií získajú zákazníci viac komfortu v porovnaní so súčasným modelom. Zmeny budú viditeľné aj na úrovni multimediálnej navigácie. Tu bude všetko vyzerať úplne inak ako v súčasnom modeli.

Na všetkých trhoch sa Dacia usiluje o generalizáciu verzie Essential. Podľa informácií portálu Profit.ro, ktoré zatiaľ neboli oficiálne potvrdené, už nebude používať displej Media.

Aké technické inovácie prinesie modernizácia Dacia Spring?

Modernizovaná Dacia Spring dostane nový softvér, ktorý zlepší výkon SUV a nenápadne zvýši jeho autonómiu. Hovorilo sa aj o možnosti predaja modelu s menším akumulátorom, ktorý by bol dostupný menej majetným zákazníkom za atraktívnu cenu. Nie je žiadnym tajomstvom, že konkurencia má v tomto segmente pomerne veľa nových modelov s cenou 20 000 EUR alebo nižšou.

Nie je žiadnym tajomstvom, že konkurencia má v tomto segmente pomerne veľa nových modelov s cenou 20 000 EUR alebo nižšou.
Foto: pexels.com/Abdulvahap Demir

Pripravuje sa veľmi lacná verzia modelu Dacia Spring, ktorá by mala kompenzovať stratu dotácií nemeckých a francúzskych zákazníkov značky. Elektrický model Spring bude k dispozícii s možnosťou výberu z dvoch výkonových verzií: 45 a 65 koní so slušnou autonómiou.

Je však márne očakávať veľké technické zmeny. Výrobca totiž chce uviesť novú generáciu modelu Dacia Spring na trh už v roku 2026. Veľké investície do faceliftu modelu nemajú v tejto situácii zmysel. Predstavenie nového modelu Dacia Spring sa očakáva už čoskoro. Nevylučujeme premiéru obnoveného modelu na nadchádzajúcom autosalóne v Ženeve. To by znamenalo, že by stál hneď vedľa očakávaného nového Dustera. Či sa tak stane, sa dozvieme 26. februára tohto roku.

Redakcia Auto trendy.

Súvisiace články:


Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.



Najčítanejšie

Odporúčame

Budú elektromobily rovnako lacné ako spaľovacie autá? Nové modely Volkswagen o 40 % lacnejšie

8.5.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@electricviking). Spoločnosti Volkswagen a XPENG uzavreli rámcovú dohodu o spolupráci v oblasti platforiem a softvéru, ktorá predstavuje míľnik v ich…

Drobné poškodenie a elektomobil na zošrotovanie. Majiteľ je rozzúrený

7.5.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@consumerreports). Okolo začínajúceho podniku s tendenciou na bankrot, ktorý vzkriesil značku Fisker, sa objavuje čoraz viac absurdných situácií. Jeden zákazník…

Vodiči si Waze obľúbili. Teraz má aplikácia problém. Chcú z nej odstrániť niektoré trasy

7.5.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@HowToDoItTech). Vodiči milujú Waze. Obyvatelia malých miest naopak túto aplikáciu nenávidia. Pretože riadi dopravu v malých mestách. Preto žiadajú vymazanie…

Ďalší výrobca odstupuje od plánov na výrobu elektrických vozidiel.

7.5.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@Cadillac). Nezmyselné a vymyslené plány sa musia skôr či neskôr konfrontovať s realitou. Dnes iný výrobca oznámil, že odstupuje od…

Prvý kontakt s Ferrari 12Cilindri: Taliani hovoria otvorene o tom, čo je v motorizme dôležité

6.5.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@Ferrari). Priamy nástupca legiend ako 250 GTO, 365 GTB/4 Daytona a 599 GTB Fiorano je teraz výnimočnejší ako kedykoľvek predtým.…

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov