Novinky, Suv/Crossover, Tipy, Zaujímavosti,

Bude to prvé takéto SUV v histórii Toyoty. Bude sa predávať ako teplé rožky

25.5.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@AutoYaINFO). Toyota dosahuje v posledných mesiacoch vynikajúce predajné výsledky, ale Japonci nemienia zaspať na vavrínoch. Výrobca si uvedomuje, že SUV sú hlavným jadrom predaja, preto...

25.5.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@AutoYaINFO).

Toyota dosahuje v posledných mesiacoch vynikajúce predajné výsledky, ale Japonci nemienia zaspať na vavrínoch. Výrobca si uvedomuje, že SUV sú hlavným jadrom predaja, preto bude pripravovať úplne novú rodinu týchto vozidiel. Rodina GR. Už čoskoro sa teda dočkáme prvého výkonovo orientovaného SUV japonského výrobcu.

Bude to prvé takéto SUV v histórii Toyoty. Bude sa predávať ako teplé rožky.
Foto: youtube.com/@AutoYaINFO

Toyota pripravuje prvé športové SUV

Divízia Toyota Gazoo Racing zažíva v posledných rokoch rozmach. Ponúka sériu trhom a fanúšikmi veľmi dobre prijatých športových vozidiel, ako sú GR86 a SUpra. Okrem toho tu máme skvelé hot hatche v podobe modelov GR Yaris a GR Corolla. Šéf sa však domnieva, že v dnešnej dobe by mal tento sortiment doplniť o vysokovýkonné SUV.

Prezident Gazoo Racing Tomoya Takahaski sa domnieva, že spoločnosť by mala uspokojiť zákazníkov, ktorí hľadajú priestranné a praktické vozidlo bez toho, aby obetovali výkon. Pri pohľade na predajné čísla, ktoré dosahujú modely SUV aj GR, sa zdá, že takéto vozidlo by sa okamžite stalo predajným hitom.

Toyota potrebuje vozidlo s vyšším výkonom GR SUV a oveľa agresívnejším štýlom.
Foto: youtube.com/@AutoYaINFO

Na niektorých trhoch už Toyota ponúka verzie GR Sport pre väčšinu svojich SUV. Tie však obsahujú vylepšenia štýlu a mierne športovejšie odpruženie. V porovnaní s plnohodnotnými vozidlami GR sú však oveľa miernejšie. Tie sa vyznačujú vyšším výkonom a oveľa agresívnejším štýlom.

Tomoya Takahashi: – Podľa môjho názoru potrebujeme v budúcnosti GR SUV. Niektorí ľudia môžu používať vozidlá SUV len preto, že majú rodinu alebo potrebujú veľa priestoru. Možno je SUV potrebné na rozšírenie našej značky.

Vysoká konkurencia a vysoký dopyt

Šéf Gazoo Racing tiež dodal, že spoločnosť má obmedzené zdroje, pokiaľ ide o vývoj nových produktov, takže si musí určiť priority. V súčasnosti spoločnosť nešpecifikovala, ktorý model príde na rad ako prvý. Toyota má však na výber z množstva SUV v závislosti od trhu. Najvhodnejšími kandidátmi budú napr: Yaris Cross, C-HR, Corolla Cross, RAV4.

Športové GR SUV by potom ponúkalo výkon 300 koní.
Foto: youtube.com/@AutoYaINFO

Zdá sa, že Japonci budú môcť na tento účel využiť pohonné ústrojenstvo, ktoré sa už nachádza v modeloch GR Yaris a GR Corolla. Športové SUV by potom ponúkalo výkon 300 koní. Určite by malo aj pohon všetkých štyroch kolies, znížené odpruženie, nové kolesá, vylepšené brzdy či športovejší body kit. Ešte pred niekoľkými rokmi Toyota odmietala fámy o možnom GR Yaris Cross. To sa však môže čoskoro zmeniť.

Japonci by však mali na trhu pomerne veľkú konkurenciu. V súčasnosti si už môžeme kúpiť Volkswagen T-Roc R, Cupra Formentor VZ5 alebo Mini Countryman JCW. Prémioví výrobcovia ako BMW M, Mercedes-AMG alebo Audi Sport majú vo svojich ponukách množstvo výkonovo orientovaných SUV.

Redakcia Auto trendy.

Súvisiace články:

Najkrajšie hybridné SUV je teraz za dobrú cenu. Je to skvelá alternatíva k modelu Toyota

Toyota s dvoma úplne novými modelmi. V ponuke nie je nič podobné


Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.



Najčítanejšie

Odporúčame

Koenigsegg musel stiahnuť výrobu. Nikto nechcel ich malý motor

26.7.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@koenigsegg). Koenigsegg pripravoval revolúciu. Supercar v hodnote takmer 1,7 milióna dolárov mal dostať trojvalcový motor. Motor bol však revolučný. Bol,…

Donald Trump o elektromobiloch. Nazýva ich „podvodom“

26.7.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@fox9). Donald Trump rozhodne nepatrí k zástancom elektrifikácie regulovanej dotáciami a predpismi. Kandidát na prezidenta USA oznamuje, čo sa v…

Je to skvelá alternatíva k Toyote Yaris Cross. Hybridné, lacnejšie kompaktné SUV sa ničoho nevzdáva

26.7.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@carshowtv9197). Konkurenčný trh SUV si vyžaduje, aby výrobcovia ponúkali atraktívny sortiment, aby sa presadili v konkurencii mnohých konkurentov. Jednou z…

Nemecké letisko zablokovali klimatickí aktivisti. Vytvorila sa niekoľkokilometrová zápcha

26.7.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: x.com/fl360aero). Ďalšie nemecké letisko má problémy s odletmi. Za všetko môžu klimatickí aktivisti, ktorí nelegálne vstúpili na letisko a nalepili…

BYD láka na nový minivan. Verzia Lux Superior za niečo vyše 24 000 eur

26.7.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@motoringx:). Medzinárodný autosalón v Indonézii je dobrou príležitosťou predstaviť svoju ponuku širšiemu publiku. Čínska spoločnosť BYD sa veľmi intenzívne zapája…

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov