Novinky, Tipy, Zaujímavosti,

Tesla neukázala celú pravdu? Súboj s Porsche 911 sa končí inak

23.5.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@tesla). Marketing vytvoril situáciu, na ktorej výrobcovi záleží. Tesla sa chválila, že jej auto dokáže ťahať Porsche na prívese a stále je rýchlejšie ako Porsche...

23.5.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@tesla).

Marketing vytvoril situáciu, na ktorej výrobcovi záleží. Tesla sa chválila, že jej auto dokáže ťahať Porsche na prívese a stále je rýchlejšie ako Porsche na kolesách. Ukázalo sa, že to bola polopravda.

Tesla neukázala celú pravdu? Súboj s Porsche 911 sa končí inak.
Foto: youtube.com/@tesla

V automobilovom svete bola natočená veľmi pôsobivá reklama, v ktorej cybertruck poráža Porsche 911 Carrera T v paralelných pretekoch. Ukázalo sa, že výsledok nie je v každom prípade v prospech amerického výrobcu. Časopis MotorTrend uskutočnil experiment. Jeho cieľom bolo otestovať tvrdenia spoločnosti Tesla o ťažnej kapacite jej najnovšieho vozidla Cybertruck Beast. Ako dopadol elektrický gigant v porovnaní s Porsche 911 Carrera T?

Najdôležitejšie sú detaily

Na test bola vybraná najpomalšia verzia Porsche 911 Carrera T z roku 2023. Je vybavená automatickou prevodovkou. V testoch MotorTrend dosiahla Carrera T rýchlosť 60 míľ za hodinu (96,56 km/h) za 3,9 sekundy a štvrť míle (402 metrov) za 12,2 sekundy pri rýchlosti 187,35 km/h. Porsche vážilo 1 493 kg a malo plnú nádrž paliva.

Cybertruck vs Porsche 911 Carrera T.

Cybertruck Beast bol vybavený ultraľahkým hliníkovým prívesom Futura Club Sport s hmotnosťou 440 kg, ktorý dokáže prepraviť užitočné zaťaženie 1179 kg. Na príves bol naložený druhý automobil Porsche 911 Carrera T s automatickou prevodovkou s hmotnosťou 1493 kg, z čoho 104 kg bolo znížených odstránením nepotrebných komponentov. Cybertruck s hmotnosťou 3123 kg riadil Fenske zo spoločnosti Engineering Explained. Vodič Tesly vážil 71 kg a Porsche s hmotnosťou 89 kg riadil Eric Tingwall.

Porovnanie výkonu Tesla a Porsche

Preteky sa konali na pretekárskej dráhe Famoso Dragstrip, kde sa obe vozidlá stretli na štvrť míle dlhej trati. Cybertruck mal batériu nabitú na 94 %. Tu sú technické údaje vozidiel:

Tesla Cybertruck Beast:

  • Hmotnosť: 3123 kg
  • Príves: 440 kg
  • Náklad: 1477 kg
  • Vodič: 71 kg
  • Celkovo: 5111 kg
  • Výkon: 845 k

Porsche 911 Carrera T:

  • Hmotnosť: 1493 kg
  • Vodič: 89 kg
  • Celkovo: 1582 kg
  • Výkon: 379 k

Spoločnosť Porsche má dôvod na radosť

Počas šiestich pretekov na štvrť míle Porsche 911 Carrera T vždy zvíťazilo nad vozidlom Cybertruck. Najlepší výsledok Porsche bol 12,2 sekundy pri rýchlosti 187,35 km/h, zatiaľ čo najlepší výsledok Cybertrucku bol 12,7 sekundy pri rýchlosti 169,4 km/h. V každých pretekoch bolo Porsche pred Teslou v priemere o 0,229 sekundy.

V pretekoch na 201 metrov dosiahlo Porsche čas 7,9 sekundy pri rýchlosti 147,2 km/h, zatiaľ čo Cybertruck potreboval 8,1 sekundy na dosiahnutie 139,5 km/h.

Tesla nebude podvádzať fyzikálne zákony

Hoci Tesla Cybertruck Beast zaujme svojím výkonom, v pretekoch na štvrť míle nedokáže poraziť Porsche 911 Carrera T. Kľúčovú úlohu zohráva aerodynamika a hmotnosť. Cybertruck napriek svojmu pokročilému elektrickému pohonu nemôže konkurovať ľahšiemu a aerodynamickejšiemu Porsche. Tieto výsledky ukazujú, že tradičné športové automobily majú za týchto špecifických podmienok stále výhodu pred elektrickými nákladnými vozidlami v pretekoch na krátke vzdialenosti.

Redakcia Auto trendy.

Súvisiace články:

Tesla Cybertruck pri Pekelnej bráne: Ako dobre dokáže nové elektrické nákladné vozidlo zdolať útesy?

Tesla Cybertruck má osudovú chybu. Keď zošliapnete pedál až na doraz, neprestane zrýchľovať


Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.



Najčítanejšie

Odporúčame

Super drift šou v Mureši. Najvýkonnejšie auto v súťaži má 1 000 koní

16.6.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@MonsterEnergy). Nie menej ako 80 jazdcov zo 6 krajín bude tento víkend súťažiť na okruhu Transilvania Motor Ring v Mureši…

Dacia týmto novým veľkým SUV rozbije bank. Bude ešte lepšie ako Duster

15.6.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@DaciaFans). Dacia predstavila svoj koncepčný automobil s názvom Bigster presne pred tri a pol rokom. Auto práve vstúpilo do fázy…

Lacná Dacia s pokročilou technológiou. Značka bude používať virtuálneho asistenta s umelou inteligenciou

15.6.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@TheWheelNetwork). Rumunský výrobca automobilov Dacia uzavrel dohodu o partnerstve so spoločnosťou DRUID. Projekt, na ktorom obe spoločnosti pracujú, umožní zákazníkom…

Návrat z mŕtvych: spaľovací motor Megane predsa len zostane v ponuke Renaultu

15.6.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@kellergliwice2795). Zvesti o smrti spaľovacieho motoru Renaultu Megane sa ukázali ako značne prehnané. Francúzi udržali v ponuke auto, ktoré sa…

Klimatizácia v aute je čoraz drahšia. Koľko stojí naplnenie

14.6.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: Súkromný archív). Klimatizácia vo vašom aute je z roka na rok drahšia, ale nie kvôli práci mechanikov, ale kvôli freónu.…

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov