Správy, Tipy, Zaujímavosti,

Luxusné Airbnb uprostred lietadla

29.4.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@CountingCountries). Ak hľadáte jedinečné miesto na pobyt, mám pre vás niečo naozaj nezvyčajné. V Anglicku nájdete nezvyčajné Airbnb, ktoré vám umožní spať v lietadle. Interiér...

29.4.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@CountingCountries).

Ak hľadáte jedinečné miesto na pobyt, mám pre vás niečo naozaj nezvyčajné. V Anglicku nájdete nezvyčajné Airbnb, ktoré vám umožní spať v lietadle. Interiér tohto Boeingu je kolosálne pôsobivý.

Na akom najneobvyklejšom mieste ste spali? Môže to byť domček na strome, luxusná komnata…
Foto: youtube.com/@CountingCountries

Jedinečné Airbnb z oblohy

Na akom najneobvyklejšom mieste ste spali? Môže to byť domček na strome, luxusná komnata na hrade alebo chata v lese – všetko to znie ako veľké dobrodružstvo. S jedlom však rastie chuť do jedla, a tak často vyhľadávame niečo ešte nezvyčajnejšie. Ako to už býva, v Anglicku vzniklo skutočne nezvyčajné Airbnb. Naše ubytovanie sa nenachádza v žiadnom paneláku, chate alebo vile – v skutočnosti je luxusný byt pripravený vo vnútri lietadla.

Lietadlo však nelieta – len aby som predišiel niektorým otázkam. Stroj má však za sebou dlhú službu, počas ktorej lietal okrem iného vo farbách spoločnosti Japan Airlines. V prevádzke je od druhej polovice 60. rokov minulého storočia a za ten čas si ho prenajali rôzni VIP klienti. Istý čas ním dokonca lietala istá kráľovská rodina z Blízkeho východu. Po rokoch bol stroj v roku 2012 vyradený z prevádzky.

Myšlienka nezvyčajného prenocovania

Po skončení svojej komerčnej „kariéry“ lietadlo pristálo v Anglicku, presnejšie v Bristole. Stroj bol zbavený mnohých komponentov, ktoré sa použili ako náhradné diely pre iné vozidlá. V jednom momente už nemalo ani motory, ani krídla. Takéto rozobrané lietadlo by sa napriek tomu dalo ešte na niečo použiť – alebo aspoň tak o ňom uvažoval Johnny Palmer, zakladateľ spoločnosti PYTCH.

Svoj nezvyčajný nápad konzultoval s mestskými úradmi. Išlo o to, aby sa z lietadla stala bristolská atrakcia, ktorá by bola umiestnená v Skyline Parku. Po prestavbe mal stroj prevziať úplne novú úlohu – tentoraz na zemi, hoci vôbec nie takú všednú.

V roku 2021 sa začala rozsiahla rekonštrukcia Boeingu 727, ktorej výsledky sú už viditeľné. Stroj sa stal neobvyklým a luxusným Airbnb. Na palube nájdete interiér vo vintage štýle pozostávajúci z dvoch spální, troch kúpeľní, kuchyne a autentického schodiska, ktoré je pôvodné pre iné lietadlá.

Hoci Boeing 727 fungoval ako osobné lietadlo, do špeciálneho apartmánu sa toľko hostí nezmestí.

Atrakcia pre malú rodinu

Hoci Boeing 727 fungoval ako osobné lietadlo, do špeciálneho apartmánu sa toľko hostí nezmestí. Palmer hovorí, že luxusné ubytovanie je určené pre štyroch hostí, napríklad rodinu alebo páry, ktoré by chceli stráviť čas na takomto výnimočnom mieste. Na mieste ich čaká nielen elegantný interiér, ale okrem iného aj pilotná kabína – atrakcia sama o sebe. Veď len málokto mal možnosť vidieť takéto miesto naživo.

Potom je tu otázka ceny – a tá nepatrí medzi najnižšie. Jedna noc tu stojí približne 300 libier (pri rezervácii na minimálne 2 noci). To je približne 350€, ktoré sa dajú rozdeliť medzi štyri osoby. Niekedy sú tu aj lacnejšie noci – ale aj drahšie, ktoré vôbec nie sú také výnimočné.

Redakcia Auto trendy.

Súvisiace články:

USA postavia nové „lietadlo súdneho dňa“. Očakáva sa, že bude stáť celý majetok

Najdlhší let na svete je späť. Viac ako 25 hodín na palube


Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.



Najčítanejšie

Odporúčame

Volkswagen priznal, že elektrické vozidlá sú príliš drahé. Šéfove slová vyvolali vlnu zdesenia

15.5.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@volkswagen). Nie je to žiadny objav Ameriky, pretože my ako zákazníci sme si toho vedomí už dlho. Určite je to…

Mercedes si uvedomil svoju chybu. CLE 63 pravdepodobne dostane vidlicovú jednotku

15.5.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@carnewz). Po imidžovom nešťastí s dvojlitrovým motorom M139l v modeli C63 sa Mercedes vracia k jasnej a veľkoobjemovej strane výkonu.…

Audi A3 je atraktívnejšie. Najmä vo verzii S3, ktorá dokáže oveľa viac

15.5.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@Audiautomotive). Audi A3 generácie 8Y, ktoré je na trhu od roku 2020, prešlo faceliftom. Kompaktný automobil nadobudol športovejší charakter, má…

Najdlhšia cesta na motorke trvala 10 rokov. Emilio za ten čas najazdil 735 000 km

15.5.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@BladeRunner707). Ako dlho môžete jazdiť na motorke bez návratu domov? Argentínsky cestovateľ Emilio Scotto vytvoril svetový rekord, keď prešiel neuveriteľných…

Krivka nabíjania – čo je dobré o nej vedieť

15.5.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@BestElectricVehicle). Ako rýchlo sa dá nabíjať elektromobil? Zdá sa, že odpoveď spočíva v maximálnom výkone, ktorý môže vozidlo prijať. Ešte…

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov