Tipy, Zaujímavosti,

Renault 5 v špeciálnej edícii. Tenisoví fanúšikovia budú v siedmom nebi

28.4.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@PlanetCarNews). Hoci sa nový Renault 5 ešte nedostal k zákazníkom a ani do predajní, francúzska značka sa už rozhodla ukázať špeciálnu edíciu elektrického hatchbacku. Dôvodom...

28.4.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@PlanetCarNews).

Hoci sa nový Renault 5 ešte nedostal k zákazníkom a ani do predajní, francúzska značka sa už rozhodla ukázať špeciálnu edíciu elektrického hatchbacku. Dôvodom je blížiaci sa turnaj Roland Garros, s ktorým je Renault úzko spätý.

Francúzska značka sa už rozhodla ukázať špeciálnu edíciu elektrického hatchbacku.
Foto: youtube.com/@PlanetCarNews

French Open, známejší pod názvom Roland Garros, je jedným zo štyroch súčastí tenisového Grand Slamu. Podujatie, ktoré sa koná na prelome mája a júna, priťahuje do Paríža najlepších tenistov a tenistky a je zároveň vyvrcholením sezóny na tráve.

Od roku 2022 je Renault partnerom parížskeho podujatia a dodáva organizátorovi vozový park. Bude tomu tak aj tentoraz, pričom spoločnosť oznámila, že pre turnajový vozový park bude k dispozícii až 180 vozidiel s charakteristickým diamantom na kapote. To však nebola najdôležitejšia časť oznámenia.

Francúzi sa pokúšajú odhaliť zaujímavú informáciu o svojom najnovšom modeli. Renault 5 dostal špeciálnu edíciu spojenú s grandslamovým turnajom. Séria Roland-Garros sa dostane na trh v roku 2025 a prvýkrát bude vystavená od 20. mája do 9. júna 2024, keďže Renault 5 bude mať vlastný stánok v areáli kurtov.

Štylizovaný vizuál

Vizuálne výrobca odviedol dobrú prácu. Na prvý pohľad zaujme reliéf na dverách, ktorý je štylizovaný ako kríž svätého Ondreja a odkazuje na vzhľad hlavného štadióna. V strede dizajnu je logo turnaja. Pozornosť upútajú aj krásne 18-palcové kolesá a saténový povrch strechy.

Od roku 2022 je Renault partnerom parížskeho podujatia a dodáva organizátorovi vozový park.

Čalúnenie a jeho väzba boli inšpirované športovým oblečením. Plast je úplne recyklovaný a povrchová úprava vychádza z písmena H. Farebné akcenty sú veľmi jemné a dôraz na modrú, bielu a červenú je zjavným odkazom na vlajku Francúzska. A celok dotvára podsvietený nápis „Roland Garros Paris“ na prístrojovej doske.

Pri tejto príležitosti Renault pripomenul svoju iniciatívu „Give Me 5“ alebo „high-five“. Ide o nadáciu, ktorej cieľom je v spolupráci so združením „Fête le Mur“ rozšíriť dostupnosť tenisu pre mladých ľudí z chudobných rodín a štvrtí. Okrem rekonštrukcie kurtov vo Francúzsku, Brazílii alebo Argentíne sa snaží uľahčiť prístup k samotným kurzom.

Značka tiež oznámila, že kampaň „Give Me 5“ získala aj päť nových ambasádorov, ktorí budú kampaň propagovať na nadchádzajúcom turnaji. Sú nimi Diane Parryová, Félix Auger-Aliassime, Diede de Groot, Luca Van Assche a finalisti z rokov 2022 a 2023. – Casper Ruud.

Redakcia Auto trendy.

Súvisiace články:

Francúzi predviedli elektrický zásah. 50 000 ľudí na čakacej listine

Nové auto, staré ceny. Renault Captur vo svojej najnovšej podobe zavítal do showroomov


Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.



Najčítanejšie

Odporúčame

BMW a Mercedes-Benz sú proti dovozným clám na autá vyrobené v Číne

13.5.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@SDADanCars). Európska únia by mohla zaviesť clá na elektromobily dovážané z Číny, ale spoločnosti BMW a Mercedes-Benz sú proti tomuto…

Transportér rýchlejší ako Cayenne. Tu je Claer T4 993

13.5.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@INDASCABLWF). Montáž hnacieho ústrojenstva z Porsche 911 do vozidla T3 s motorom vzadu už nie je pôsobivá. Iné je, keď…

Ďalším problémom je zmena stratégie. Elektrika je odsunutá do úzadia

12.5.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@Biturbomedia). Volkswagen oznámil, že plánuje zachovať flexibilnú ponuku pohonných jednotiek pre prípad, že by dopyt po elektromobiloch naďalej klesal. Podobne…

Robotický pes, ktorý skenuje výrobu v závode BMW

12.5.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@Gomme). V závode BMW Group v Hams Hall (Spojené kráľovstvo) pribudol do tímu robotický robot s názvom SpOTTO. Robotický pes,…

BYD postaví druhú továreň v Európe. Na tento trh bude zameraný lacný model

12.5.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: shutterstock.com/Robert Way). Spoločnosť BYD zváži výstavbu druhého montážneho závodu v Európe v roku 2025, povedal vo štvrtok jej európsky riaditeľ…

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov