Správy, Zaujímavosti,

Aukcia hodiniek Schumacher. Jedny mu daroval priateľ, teraz majú hodnotu 2 miliónov EUR.

21.4.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@YoungBrando). Aukčný dom Christie’s organizuje v máji tohto roku aukciu vzácnych a cenných hodiniek. Medzi nimi je aj niekoľko hodiniek, ktoré patria jednému z najlepších...

21.4.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@YoungBrando).

Aukčný dom Christie’s organizuje v máji tohto roku aukciu vzácnych a cenných hodiniek. Medzi nimi je aj niekoľko hodiniek, ktoré patria jednému z najlepších jazdcov Formuly 1 v histórii: Michaelovi Schumacherovi.

Aukčný dom Christie’s organizuje v máji tohto roku aukciu vzácnych a cenných hodiniek.
Foto: youtube.com/@YoungBrando

Aukcia, ktorú 17. mája tohto roku usporiada slávny aukčný dom Christie’s, je pre fanúšikov formuly 1 veľkou lahôdkou, hoci okolnosti, ktoré k nej viedli, sú smutné. Nemecký pretekár, sedemnásobný majster sveta F1, ukončil svoju kariéru v roku 2012. O rok neskôr, 29. decembra 2013, sa stal účastníkom nehody na lyžiach, ktorá mu spôsobila život ohrozujúce zranenia hlavy. Schumacher sa napriek prebiehajúcej rehabilitácii stále nezotavil. Jazdec je doma v starostlivosti svojej rodiny, ktorá si veľmi chráni jeho súkromie. Zbierku unikátnych hodiniek, ktoré mu patria, teraz dala na predaj, hoci dôvod tohto rozhodnutia nie je známy.

Každé hodinky F.P. Journe sú majstrovským dielom. Tieto Michaela Schumachera sú jedinečné.

Spomedzi hodiniek patriacich Michaelovi Schumacherovi sú jedny najpôsobivejšie. Ich hodnota sa odhaduje na jeden až dva milióny švajčiarskych frankov, teda do2 miliónov EUR. K takejto vysokej cene prispieva mnoho vecí: jedinečnosť, história, ktorá sa k nim viaže, vynikajúce spracovanie a spoločnosť, ktorá ich skonštruovala. Hovoríme o jediných hodinkách na svete, ktoré si vo švajčiarskej manufaktúre F.P. Journe objednal ako darček pre Michaela Schumachera jeho priateľ Jean Todt.

Zakladateľ tejto malej spoločnosti je jedným z najtalentovanejších hodinárov na svete: Francois-Paul Journe. Jeho malé výtvory si cenia zberatelia výnimočných hodiniek na celom svete, ale aj na ich pozadí sú hodinky Michaela Schumachera jedinečné. Špeciálny exemplár modelu F.P. Journe Vagabondage 1 bol s najväčšou pravdepodobnosťou vyrobený v roku 2004. Na svete existuje len jeden exemplár tohto druhu, čo podčiarkuje nápis „Piece Unique“ vyrytý na jeho presklenom zadnom kryte.

Dvoje z hodiniek, ktoré sú v dražbe, daroval Schumacherovi Jean Todt

Hodinky F.P. Journe majú sudovité (francúzsky: tonneau) puzdro vyrobené z platiny. Na ciferníku s červenými číslicami je zobrazená miniatúra loga Ferrari, prilba Michaela Schumachera a sedem symbolov pripomínajúcich všetky tituly majstra sveta, ktoré získal. Hodiny sa odčítavajú v okienku, ktoré sa pomaly otáča na ciferníku, a tak ukazuje správnu minútu. Hodinári to nazývajú „skákajúca hodina„, pretože digitálny údaj o čase sa mení s pribúdajúcimi hodinami, podobne ako deň v mesiaci v iných hodinkách.

Na zadnej strane môžete obdivovať klenotnícky mechanizmus vyrobený prevažne zo zlata. Na jeho skelete bol vyrytý nápis: „X-MAS 2004 – Jean Todt pre môjho priateľa Michaela Schumachera“, čo samozrejme znamená, že sedemnásobný šampión formuly 1 ich dostal ako vianočný darček v roku 2004 od riaditeľa tímu Ferrari v rokoch 1993 až 2009. Todt bol predtým šéfom Peugeot Sport a neskôr prezidentom FIA (Medzinárodnej automobilovej federácie) a osobitným vyslancom generálneho tajomníka OSN pre bezpečnosť cestnej premávky.

Kolekcia jazdca formuly 1 zahŕňa aj klasické modely: Roleks Daytona a Audemars Piguet Royal Oak.

Dielo F.P. Journe korunuje remienok z exotickej kože so sponou z bieleho zlata. Hodinky Michaela Schumachera sú jedinečným kúskom s obrovskou zberateľskou hodnotou. Okrem hodiniek Michaela Schumachera sa v aukčnej sieni Christie’s bude dražiť aj niekoľko ďalších hodiniek jazdca formuly 1vrátane hodiniek Roleks Daytona z roku 1971 v najcennejšej verzii s čiernobielym ciferníkom (tzv. Paul Newman) „panda“. Približná cena sa pohybuje v rozmedzí 200 000 až 400 000 švajčiarskych frankov (približne 1,78 milióna Sk), čo je síce pôsobivé, ale predsa len bledne v porovnaní s hodnotou Schumacherových predchádzajúcich hodiniek.

Okrem neho bude možné kúpiť aj ďalšie Roleks Daytona slávneho jazdca, tentoraz však v zlatom obale (250 000 – 500 000 frankov ) a unikátny kus hodiniek Audemars Piguet Royal Oak Chronograph. Aj tie objednal Jean Todt pre svojho priateľa pri príležitosti Vianoc, ale v roku 2003, ako uvádza príslušný nápis na ciferníku. Na ciferníku je opäť logo Ferrari, Schumacherova prilba a šesť hviezd, keďže nemecký jazdec mal v tom čase na svojom konte práve toľko titulov majstra sveta Formuly 1. Približná hodnota týchto jedinečných hodiniek vo svete je 150 – 250 000 švajčiarskych frankov. Akú hodnotu má v skutočnosti zbierka Michaela Schumachera pre bohatých fanúšikov formuly 1, sa dozvieme až 13. mája 2024.

Redakcia Auto trendy.

Súvisiace články:

Ukáže sa Michael Schumacher na verejnosti? Ide o dôležitý obrad

Bývalý šéf formuly 1 Bernie Ecclestone odsúdený na trest odňatia slobody. Má obrovský dlh


Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.



Najčítanejšie

Odporúčame

Subaru chce do roku 2026 uviesť na trh 3 elektrické SUV.

17.5.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@toyotatimesglobal6935). Subaru bude spolupracovať s Toyotou na vývoji troch nových SUV, ktoré budú uvedené na trh do roku 2026. Subaru…

Bude to najdlhšia podmorská rýchlostná cesta na svete za 3 miliardy dolárov

17.5.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@TheB1M). Je potrebné povedať, že Nóri poznajú svoju infraštruktúru. Veď osobitý reliéf terénu si vyžaduje, aby stavali mimoriadne náročné stavby.…

Autá sú čoraz drahšie a tie najlacnejšie by mohli zmiznúť z trhu. Alarmujúce správy

17.5.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@NHKWORLDJAPAN). Už v roku 2025 vstúpia do platnosti nové, prísnejšie emisné limity CO2, ktorým sa budú musieť prispôsobiť všetci výrobcovia…

Tisíce nepredaných vozidiel Tesla stoja na bývalom vojenskom letisku

17.5.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@derspiegel). Tesla vo svojej nemeckej továrni v Grünheide vyrába približne 6 000 áut týždenne, o ktoré v súčasnosti nie je…

IM L6 so senzačnou batériou oficiálne prichádza na čínsky trh. Koľko stojí tento hrozivý konkurent modelov BMW a Audi?

17.5.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@UltiumTech). Ako sme informovali pred dvoma mesiacmi, spoločný podnik technologického gigantu SAIC a čínskych technologických spoločností IM vyvinul ultrarýchlu batériu.…

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov