Správy, Zaujímavosti,

Popredný nemecký výrobca ocele plánuje prepúšťanie. „Ťažké podmienky na trhu“

14.4.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@thyssenkruppsteel). Najväčší nemecký výrobca ocele plánuje znížiť počet zamestnancov a výrobu vo svojom kľúčovom závode v Duisburgu na západe Nemecka. Spoločnosť Thyssenkrupp Steel vysvetľuje toto...

14.4.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@thyssenkruppsteel).

Najväčší nemecký výrobca ocele plánuje znížiť počet zamestnancov a výrobu vo svojom kľúčovom závode v Duisburgu na západe Nemecka. Spoločnosť Thyssenkrupp Steel vysvetľuje toto rozhodnutie zložitými trhovými podmienkami.

Najväčší nemecký výrobca ocele plánuje znížiť počet zamestnancov
Foto: youtube.com/@thyssenkruppsteel

Po štvrtkovom zasadnutí predstavenstvo spoločnosti Thyssenkrupp Steel oznámilo, že výroba ocele klesne z 11,5 milióna ton ročne na 9 až 9,5 tony vo všetkých závodoch, čo si vyžiada zvýšenie ziskovosti a prepúšťanie vo výrobe.

Popredný výrobca ocele pripravuje prepúšťanie

Spoločnosť zatiaľ nerozhodla o počte pracovných miest, ktoré budú zrušené. Poukazuje však na hlavné dôvody prepúšťania vo výrobe. Je to predovšetkým „slabosť nemeckej ekonomiky, rastúce náklady na energie a zvyšujúci sa dovoz ocele z Ázie, ktoré si vynútili reštrukturalizáciu„, vysvetľuje vedenie spoločnosti, ktoré citovala agentúra AFP.

Spoločnosť Thyssenkrupp Steel v súčasnosti zamestnáva približne 27 000 ľudí, z toho 13 000 v samotnom závode v Duisburgu. Práve tohto závodu sa má dotknúť znižovanie počtu pracovných miest, hoci spoločnosť už predtým dosiahla dohodu s odbormi, ktorá garantovala úroveň zamestnanosti do marca 2026.

Spoločnosť tvrdí, že jej hlavným cieľom je „naďalej predchádzať prepúšťaniu z ekonomických dôvodov“.

Nemecká spoločnosť bojuje o ziskovosť

Spoločnosť tvrdí, že jej hlavným cieľom je „naďalej predchádzať prepúšťaniu z ekonomických dôvodov“. Zároveň je potrebné zvýšiť ziskovosť a zaručiť budúcnosť prevádzky závodu v západnom Nemecku.

Spoločnosť Thyssenkrupp v Duisburgu chce predovšetkým zvýšiť výrobu ocele s nižšími emisiami uhlíka, a tak splniť prísnejšie environmentálne požiadavky v regióne. Len v roku 2023 dostal závod štátnu pomoc vo výške 1,45 miliardy eur na prechod na „čistú“ oceľ.

Redakcia Auto trendy.

Súvisiace články:

Hrdzavé kybernetické vozidlá. Pickup Tesla nie je vhodný do dažďa?

Ako si môžem vybrať správne disky pre svoje vozidlo?


Ďakujeme, že ste si prečítali náš článok. Odporúčame vám sledovať nás v službe Google News a na Facebooku.


Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.



Najčítanejšie

Odporúčame
Pre tých, ktorí hľadajú viac než len správy

Krása

Mrkvový kúpeľ na nohy: 15 minút a máte efekt ako z pedikúry

20.11.2025, Monika I. | Mäkké, hladké a upravené chodidlá nemusia byť výsledkom drahej pedikúry ani návštevy salónu. Stačí jedna obyčajná zelenina, z ktorej si doma pripravíte jednoduchý ...

Kuchyňa

NY Times píše o tomto chlebe bez masla a kvasníc. Tajomstvo bielkovinovej bomby je šokujúco jednoduché

20.11.2025, Adriana R. | Domáci chlieb, ktorý je jemný, nadýchanejší než klasika a pritom bez masla a plný bielkovín? Autorka receptu pre New York Times ukázala trik, ...

Záhrada

Nevyhadzujte bublinkovú fóliu. V záhrade má prekvapivo užitočné využitie

20.11.2025, Adriana R. | Jeseň je obdobím, keď sa záhrada pripravuje na zimu a my riešime všetko od posledného rezu až po ochranu rastlín pred mrazom. A ...

Kuchyňa

Nikdy ich neskladujte na tomto mieste. Paradajky prídu o chuť aj vitamíny

20.11.2025, Monika I. | Paradajky sú jednou z tých potravín, ktoré nakupujeme celoročne a často ich berieme „do zásoby“. Málokto však vie, že pri nesprávnom skladovaní strácajú ...

Tipy

Zabudnite na rýchlo špinavú podlahu. Tento jednoduchý trik ju udrží čistú omnoho dlhšie

20.11.2025, Monika I. | Umývate podlahu, chvíľu sa leskne… a o pár hodín je zasa zašpinená? Nie je to náhoda. Vo väčšine domácností sa opakuje tá istá ...

Zaujímavosti

Pes alebo mačka: kto je inteligentnejší? Vedci majú odpoveď

19.11.2025, Ronald R. | Ktoré zviera je múdrejšie – pes alebo mačka? Táto večná debata rozdeľuje milovníkov domácich miláčikov celé roky. Kým psy poslúchajú na povel a ...

Vzťahy

Ghosting bolí ako zrada. Týchto 6 krokov ti pomôže postaviť sa na nohy

19.11.2025, Adriana R. | Ghosting – teda náhle zmiznutie človeka bez jediného slova – je jedným z najtvrdších úderov, aké môže moderné randenie priniesť. Necháva za sebou ...

Kuchyňa

Tento krém k mrkvovému koláču chutí ako z cukrárne. Lepší nenájdete

19.11.2025, Adriana R. | Mrkvový koláč patrí medzi najobľúbenejšie jesenné dezerty – voňavý, šťavnatý a jemne korenistý. No tajomstvo, prečo chutí ako z dobrej cukrárne, sa neskrýva ...

Zdravie

Najhorší tuk nie je ten, ktorý vidno. Na bruchu sa môže ukrývať oveľa väčší problém

19.11.2025, Ronald R. | Tuk v oblasti brucha nie je len estetická otázka. Odborníci upozorňujú, že to, čo vidíme v zrkadle, nemusí byť najväčší problém. Najnebezpečnejší tuk ...

Kuchyňa

Tá najlepšia kuracia polievka? Kedysi sa robila úplne inak – a práve preto bola taká chutná

19.11.2025, Adriana R. | Kuracia polievka bola kedysi základom nedeľného obeda a vôňou, ktorá zaplnila celý dom. Dnes ju síce varíme rýchlo a bez rozmýšľania, no tradičný ...

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov