Správy, Zaujímavosti,

Štvrtina prémiových nemeckých značiek v USA. Prečo Audi dosahuje veľmi slabé výsledky v porovnaní so svojimi konkurentmi?

7.4.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: pexels.com/Torsten Dettlaff ). Apríl je obdobím bilancovania, pokiaľ ide o celosvetový predaj automobilov. Nemecké značky BMW, Volkswagen a Audi zverejnili výsledky predaja za prvý štvrťrok...

7.4.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: pexels.com/Torsten Dettlaff ).

Apríl je obdobím bilancovania, pokiaľ ide o celosvetový predaj automobilov. Nemecké značky BMW, Volkswagen a Audi zverejnili výsledky predaja za prvý štvrťrok v USA. Výsledok poslednej z nich však nie je dôvodom na radosť.

Prečo Audi dosahuje veľmi slabé výsledky.
Foto: pexels.com/Torsten Dettlaff

Prečo má Audi v zahraničí slabé výsledky?

Zatiaľ čo sesterská značka Audi koncernu Volkswagen sa môže pochváliť prvenstvom nemeckého výrobcu v USA, značka so sídlom v Ingolstadte zaznamenala v prvom štvrťroku najslabší výsledok.

Volkswagen zaznamenal nárast predaja už na začiatku roka a tento trend si udržal aj počas prvých troch mesiacov tohto roka. Gigant so sídlom vo Wolfsburgu, zvýšil svoje o 21 percent. BMW tiež zaznamenalo nárast predaja, síce malý, o 2,4 percenta, ale napriek tomu vždy plus pre značku z Bavorska. Prečo teda Audi dosahuje v porovnaní s veľkou trojkou v Nemecku také slabé výsledky?

Prémiová značka zaznamenala 16 % pokles predaja v porovnaní s rovnakým obdobím roku 2023. Trochu prekvapivý pokles predaja Audi v USA je však okrem iného spôsobený problémami v továrni dcérskej spoločnosti v USA.

Značka čelí prvému štrajku v mexickej továrni

Pokles predaja Audi má korene v problémoch, ktorým čelí po prvýkrát od existencie svojej továrne v Mexiku.

Značka, ktorá od roku 2016 vyrába SUV Q5 v San José Chiapa, čelila prvýkrát vo svojej histórii štrajku zamestnancov. Tí v januári a februári tohto roka na niekoľko týždňov prerušili prácu a požadovali výrazné zvýšenie miezd. Výrobca na ne odmietol pristúpiť. V dôsledku toho značka od januára do marca tohto roka predala v USA len 44 000 automobilov.

Značka Audi, čelila prvýkrát vo svojej histórii štrajku zamestnancov.
Foto: youtube.com/@CarManufacturing

Problémy so štrajkami zamestnancov však nie sú jediným zdrojom poklesu predaja Audi v USA. Ako uviedla hovorkyňa výrobcu v komentári pre Automobilwoche, pokles predaja ovplyvnili aj „problémy súvisiace s clami„. Je známe, že ťažkosti s dodávkami automobilov Audi a luxusných značiek, t. j. Bentley a Porsche, súviseli s komponentom od čínskeho dodávateľa. V USA išlo o porušenie zákonov o nútenej práci. Vozidlá bolo potrebné v prístavoch prestavať, aby mohli byť preclené.

Ak to zhrnieme, prvý štvrťrok nebol pre Audi v USA šťastný. Dnes je však továreň opäť v prevádzke a zamestnancom sa zvýšili mzdy o 10,2 %. Na druhej strane má značka čas dohnať stratu na nemeckých výrobcov BMW a VW.

Redakcia Auto trendy.

Súvisiace články:

18 rokov a viac! Audi R8 opúšťa scénu. Posledný kus opustil továreň

Už nebude 35 TFSI ani 30 TDI. Audi opäť mení označenia


Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.



Najčítanejšie

Odporúčame

Nemecké letisko zablokovali klimatickí aktivisti. Vytvorila sa niekoľkokilometrová zápcha

26.7.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: x.com/fl360aero). Ďalšie nemecké letisko má problémy s odletmi. Za všetko môžu klimatickí aktivisti, ktorí nelegálne vstúpili na letisko a nalepili…

MG sa približuje k továrni v Európe. Ide o tri lokality

26.7.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@debsvault7172). Čínsky konglomerát SAIC, ktorý vlastní okrem iného aj MG, sa snaží postaviť svoju prvú európsku továreň. Zatiaľ sa ako…

Najspoľahlivejšie motory: „Pravdepodobne sa nikdy nepokazia“

26.7.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@carhelpcorner). Zdá sa, že éra automobilov, ktoré boli navrhnuté tak, aby vydržali celý život, je už dávno preč. To však…

TOP 3 najlacnejšie nové SUV s automatickou prevodovkou. Cenovo dostupné, ľahko ovládateľné autá

26.7.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@PowerTorqueYT). Na trhu v súčasnosti dominujú vozidlá SUV a zákazníci neustále hľadajú tie najlepšie ponuky. Vybrali sme pre vás tri…

Menšia uhlíková stopa a úspory? Únia prišla s novým riešením. Ide o výmenu pneumatík

25.7.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@CNET). Do platnosti vstúpilo nové nariadenie EÚ, ktoré má vodičov povzbudiť, aby v záujme ochrany životného prostredia menej často menili…

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov