Správy, Zaujímavosti,

Obavy v Nemecku. Kontroly sa vrátia na všetky hranice

27.3.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: shutterstock.com/Heide Pinkall). Ministerka vnútra Nancy Fraserová oznámila, že Nemecko zavedie dočasné hraničné kontroly pred majstrovstvami Európy vo futbale. Rozhodnutie súvisí so sprísnením bezpečnostných opatrení po...

27.3.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: shutterstock.com/Heide Pinkall).

Ministerka vnútra Nancy Fraserová oznámila, že Nemecko zavedie dočasné hraničné kontroly pred majstrovstvami Európy vo futbale. Rozhodnutie súvisí so sprísnením bezpečnostných opatrení po útoku v koncertnej hale pri Moskve. Futbalový turnaj by mohol do krajiny prilákať niekoľko miliónov ľudí.

Počas turnaja budeme vykonávať dočasné kontroly na celej nemeckej hranici
Foto: shutterstock.com/Heide Pinkall

Počas turnaja budeme vykonávať dočasné kontroly na celej nemeckej hranici, aby sme zabránili vstupu potenciálnych násilníkov.

– uviedla nemecká ministerka zahraničných vecí Nancy Fraserová.

Nemecko. Návrat hraničných kontrol

Šéfka rezortu zdôraznila, že krajina „mobilizuje úsilie všetkých bezpečnostných orgánov a pripravuje sa na možné hrozby“. Uvádza aj agentúra Reuters.

Majstrovstvá Európy vo futbale sa začnú 14. júna. Podľa prognóz sa očakáva, že turnaj priláka na štadióny 2,7 milióna fanúšikov a do hľadísk v rôznych častiach krajiny až 12 miliónov.

Nemecko už zaviedlo dočasné kontroly na svojich hraniciach s Poľskom, Českou republikou, Rakúskom a Švajčiarskom v rámci boja proti gangom prevádzačov migrantov.

Nemecko už zaviedlo dočasné kontroly na svojich hraniciach s Poľskom, Českou republikou, Rakúskom a Švajčiarskom v rámci boja proti gangom prevádzačov migrantov.
Foto: pexels.com/Markus Spiske

Nemecko. Obavy o bezpečnosť

V piatok 23. marca došlo v koncertnej sále Crocus City Hall v Krasnodarsku pri Moskve k teroristickému útoku, pri ktorom zahynulo najmenej 139 ľudí. K útoku sa prihlásila militantná skupina z takzvaného Islamského štátu.
Francúzsko po tomto útoku zvýšilo svoj stupeň teroristického ohrozenia na najvyšší. Prezident krajiny Emmanuel Macron uviedol, že teroristická skupina, ktorá sa prihlásila k zodpovednosti za útok v Moskve, plánuje aj niekoľko útokov vo Francúzsku.

Redakcia Auto trendy.

Súvisiace články:

Smrteľná nehoda na automobilovej rallye. Došlo k úmrtiam (VIDEO)

Strašná nehoda zaznamenaná kamerovým systémom. Ako sa to mohlo stať?


Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.



Najčítanejšie

Odporúčame

Koenigsegg musel stiahnuť výrobu. Nikto nechcel ich malý motor

26.7.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@koenigsegg). Koenigsegg pripravoval revolúciu. Supercar v hodnote takmer 1,7 milióna dolárov mal dostať trojvalcový motor. Motor bol však revolučný. Bol,…

Donald Trump o elektromobiloch. Nazýva ich „podvodom“

26.7.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@fox9). Donald Trump rozhodne nepatrí k zástancom elektrifikácie regulovanej dotáciami a predpismi. Kandidát na prezidenta USA oznamuje, čo sa v…

Je to skvelá alternatíva k Toyote Yaris Cross. Hybridné, lacnejšie kompaktné SUV sa ničoho nevzdáva

26.7.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@carshowtv9197). Konkurenčný trh SUV si vyžaduje, aby výrobcovia ponúkali atraktívny sortiment, aby sa presadili v konkurencii mnohých konkurentov. Jednou z…

Nemecké letisko zablokovali klimatickí aktivisti. Vytvorila sa niekoľkokilometrová zápcha

26.7.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: x.com/fl360aero). Ďalšie nemecké letisko má problémy s odletmi. Za všetko môžu klimatickí aktivisti, ktorí nelegálne vstúpili na letisko a nalepili…

BYD láka na nový minivan. Verzia Lux Superior za niečo vyše 24 000 eur

26.7.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@motoringx:). Medzinárodný autosalón v Indonézii je dobrou príležitosťou predstaviť svoju ponuku širšiemu publiku. Čínska spoločnosť BYD sa veľmi intenzívne zapája…

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov