Elektro, Novinky, Zaujímavosti,

Nový model MG3 vyrovná konkurenciu. Ceny v zahraničí boli práve zverejnené

24.3.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@Carcollery). Nový model MG3, ktorý nedávno debutoval, práve dostal svoj prvý zahraničný cenník. Hybridný model, ktorý sa ponúka v dvoch konfiguráciách, ponúka dobrú výbavu už...

24.3.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@Carcollery).

Nový model MG3, ktorý nedávno debutoval, práve dostal svoj prvý zahraničný cenník. Hybridný model, ktorý sa ponúka v dvoch konfiguráciách, ponúka dobrú výbavu už v štandardnej verzii.

Ceny v zahraničí boli práve zverejnené.
Foto: youtube.com/@Carcollery

MG3 hybrid je v roku 2024 skutočne výhodnou kúpou

Nie je žiadnym tajomstvom, že nový hybridný model MG3 bol jednou z najočakávanejších premiér ženevského autosalónu. Čínsky gigant SAIC až do konca tajil, ako bude nový model jeho značky vyzerať, a neprezradil ani podrobnosti o pohonnej jednotke.

Prvý pohľad na to, ako by mohol vyzerať exteriér a interiér modelu MG3, bol verejnosti sprístupnený v prvom februárovom týždni. Vtedy sme sa tiež dozvedeli, že jeho motor ponúka „veľmi dobrý výkon, nízku spotrebu paliva a možnosť jazdy výlučne na elektrický pohon„. Pre Toyotu to bol jasný signál, že získa silného konkurenta pre svoj model Yaris.

Po ženevskej premiére bolo jasné, že nový MG3 si na európskom trhu nájde veľa kupcov. Ponúka nielen žiadaný hybridný pohon, ale aj dobrú kvalitu a výbavu. Okrem toho je jeho dizajn pútavý a jednoducho príťažlivý. Vďaka tomu má potenciál posunúť predaj značky MG v segmente nových kompaktných mestských vozidiel.

Zahraničné ceny vysvetľujú, prečo sa model lídra hybridného pohonu prepadne

Nedávno boli oficiálne oznámené ceny nového MG 3 v zahraničí a vieme, že model v dvoch konfiguráciách bude stáť 18 495 libier (21 580 eur), resp. 20 495 libier (23 920 eur). Je to preto, že MG3 sa v blízkej budúcnosti dostane na britský trh, kde sa očakáva ročný predaj 10 000 kusov.

Nový model MG3

Štandardne sa hybridný kompaktný automobil dodáva s: MG Pilot, zadné parkovacie senzory, 10,25-palcový farebný dotykový displej so satelitnou navigáciou, Apple CarPlay™ a Android Auto™. Alternatívne je k dispozícii verzia Trophy. Tá okrem iného navyše ponúka vyhrievané predné sedadlá, vyhrievaný volant, 360° kameru, kožené čalúnenie, upozornenie na krížovú premávku vzadu, senzor mŕtveho uhla s asistentom zmeny jazdného pruhu a bezkľúčový vstupný systém.

Je známe, že slovenský cenník sa bude líšiť od britského, ale pri pohľade na modely, ktoré sa dnes ponúkajú na Slovensku a vo Veľkej Británii, nemožno očakávať, že by bol drahší. Zákazníci, ktorí hľadajú model rodinného typu na každodenné používanie, tak získajú novú alternatívu kúpy nového vozidla.

Model v dvoch konfiguráciách bude stáť 18 495 libier (21 580 eur), resp. 20 495 libier (23 920 eur).
Foto: youtube.com/@Carcollery

Nový MG3 výkonnejší ako Yaris a Clio

Dĺžka, šírka a výška karosérie modelu MG3 sú 4113/1797/1502 mm. Rázvor náprav je 2570 mm a kolesá sú 16-palcové. Z hľadiska pohonu je MG3 vybavený systémom Hybrid Plus, ktorý pozostáva z 1,5-litrového benzínového motora a elektromotora. Kombinovaný výkon je 192 k a krútiaci moment 250 Nm, čím je MG3 výkonnejší ako konkurenčné modely Yaris a Clio.

Stojí za to vedieť, že v režime EV umožní hybridná batéria s kapacitou 1,83 kWh vodičom jazdiť na krátke vzdialenosti s vypnutým motorom. K dispozícii je aj režim jazdy, v ktorom môže motor fungovať ako generátor. Ide o prvý takýto konkurencieschopný produkt gigantu SAIC a predstavuje míľnik vo vývoji pohonného ústrojenstva MG.

Redakcia Auto trendy.

Súvisiace články:

MG ukazuje, čo čínski výrobcovia urobia s Európou. Plánuje predať oveľa viac

Čínske vozidlo má spotrebu 4,4 l/100 km. Okrem toho je oveľa lacnejšie


Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.



Najčítanejšie

Odporúčame

Nemecké letisko zablokovali klimatickí aktivisti. Vytvorila sa niekoľkokilometrová zápcha

26.7.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: x.com/fl360aero). Ďalšie nemecké letisko má problémy s odletmi. Za všetko môžu klimatickí aktivisti, ktorí nelegálne vstúpili na letisko a nalepili…

7 príznakov, že vaše auto potrebuje servis. Rozpoznajú ich len skúsení vodiči

26.7.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: shutterstock.com/Memory Stockphoto). Ak sa vozidlo pravidelne vozí k mechanikovi na kontrolu, dá sa predísť väčšine problémov, ale nie všetkým. Preto…

Audi vsádza na plug-in hybridy. Pred elektromobilitou však nevidí cestu späť

26.7.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@AutoTraderTV). Audi stále plánuje prejsť na čisto elektrické vozidlá od roku 2033. Predstavitelia nemeckej značky však pripúšťajú, že spaľovací motor…

MG sa približuje k továrni v Európe. Ide o tri lokality

26.7.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@debsvault7172). Čínsky konglomerát SAIC, ktorý vlastní okrem iného aj MG, sa snaží postaviť svoju prvú európsku továreň. Zatiaľ sa ako…

Najspoľahlivejšie motory: „Pravdepodobne sa nikdy nepokazia“

26.7.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@carhelpcorner). Zdá sa, že éra automobilov, ktoré boli navrhnuté tak, aby vydržali celý život, je už dávno preč. To však…

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov