Novinky, Zaujímavosti,

Čas na trhovú premiéru verzie Škoda Superb Liftback. Poznáme nový cenník

10.3.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@YouCarTV). Dva mesiace po premiére modelu Superb Combi na trhu začala Škoda predávať ďalšiu verziu tohto modelu. Je to, samozrejme, klasický liftback. Ako vyzerajú ceny?...

10.3.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@YouCarTV).

Dva mesiace po premiére modelu Superb Combi na trhu začala Škoda predávať ďalšiu verziu tohto modelu. Je to, samozrejme, klasický liftback. Ako vyzerajú ceny? Za najlacnejší variant s motorom 1,5 TSI soft hybrid si český výrobca želá 35 520 eur.

Škoda Superb Liftback.
Foto: youtube.com/@YouCarTV

Škoda Superb už má za sebou oficiálnu trhovú premiéru. Slovenský zákazníci si už od januára mohli objednať variant Combi, ktorý však bol k dispozícii len s mäkkým hybridným motorom 1,5 TSI a dvojlitrovým dieselom. Na výber boli tiež len dve vyššie výbavové verzie – Selection a Laurin&Klement. Teraz však do ponuky pribudol Liftback, ktorý ponuku českej značky trochu spestril.

Škoda Superb Liftback. Štandardná výbava

Superb Liftback sa môže pochváliť celkom dobrou sériovou výbavou.

V základnom a zároveň najlacnejšom variante Essence dostanete okrem iného:

  • 16-palcové kolesá z ľahkých zliatin: Tieto kolesá sú nielen ľahké, ale aj odolné a elegantné.
  • Dvojzónovú klimatizáciu Climatronic: Vďaka tejto klimatizácii si môžete nastaviť rôznu teplotu pre vodiča a spolujazdca.
  • 10-palcový systém Infotainment: Tento systém vám umožňuje ovládať rádio, navigáciu a telefón pomocou dotykového displeja.
  • Vyhrievané predné sedadlá: Tieto sedadlá vám spríjemnia jazdu v chladných dňoch.

Nechýbajú ani bezpečnostné prvky:

  • Lane Assist: Tento asistent vám pomôže udržať sa v jazdnom pruhu.
  • Front Assist (kontrola vzdialenosti s núdzovým brzdením): Tento asistent vám pomôže vyhnúť sa kolíziám s inými vozidlami.
  • Rozpoznávanie dopravných značiek: Tento asistent vám zobrazí na displeji informácie o dopravných značkách.
  • Cúvacia kamera: Táto kamera vám pomôže zaparkovať bezpečne a jednoducho.
  • Zadné parkovacie senzory: Tieto senzory vám pomôžu odhadnúť vzdialenosť medzi vaším vozidlom a prekážkou za ním.

Vďaka bohatej výbave je variant Essence ideálnou voľbou pre tých, ktorí hľadajú cenovo dostupné a zároveň komfortné a bezpečné vozidlo.

Škoda Superb Liftback a Škoda Superb combi 2024.

Škoda Superb Liftback. Cenník

Verzia liftback modelu Superb je v súčasnosti k dispozícii v troch motorových verziách. Všetky sú spojené so 7-stupňovou automatickou prevodovkou DSG. Je to tak, Superb štvrtej generácie už nie je k dispozícii s manuálnou prevodovkou. Najdostupnejšou z celej ponuky motorov je mäkká hybridná verzia 1,5 TSI s výkonom 150 koní. V základnom variante Essence bola jeho cena stanovená na 35 520 eur. V prípade lepšie vybavených verzií Selection a Laurin&Klement sa zákazníci musia pripraviť na ceny 38 980 eur, resp. 43 040 eur. Ďalším v poradí je dvojlitrový diesel s výkonom 150 koní. V jeho prípade sú ceny nasledovné:

  • Essence – 38 840 eur
  • Selection – 41 940 eur
  • Laurin&Klement –  46 000 eur

Na vrchole aktuálneho zoznamu je tiež dvojlitrový naftový agregát, ale s vyšším výkonom 200 k a pohonom všetkých štyroch kolies. Cenník sa začína od 43 360 eur. Za variant Selection zaplatíme už 47 030 eur a vrcholná výbava Laurin&Klement je už výdavkom 51 090. Ponuku motorov by mal čoskoro doplniť agregát 2,0 TSI s výkonom 265 k a pohonom 4×4 a plug-in hybrid s výkonom 204 k. Ten však bude k dispozícii len vo verzii Combi.

Redakcia Auto trendy.

Súvisiace články:

Jaguar sa lúči s klasikou. Koniec výroby klasických modelov v historickej továrni

Najspoľahlivejšie vozidlá. Mechanik nemá čo robiť


Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.



Najčítanejšie

Odporúčame

Nemecké letisko zablokovali klimatickí aktivisti. Vytvorila sa niekoľkokilometrová zápcha

26.7.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: x.com/fl360aero). Ďalšie nemecké letisko má problémy s odletmi. Za všetko môžu klimatickí aktivisti, ktorí nelegálne vstúpili na letisko a nalepili…

BYD láka na nový minivan. Verzia Lux Superior za niečo vyše 24 000 eur

26.7.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@motoringx:). Medzinárodný autosalón v Indonézii je dobrou príležitosťou predstaviť svoju ponuku širšiemu publiku. Čínska spoločnosť BYD sa veľmi intenzívne zapája…

7 príznakov, že vaše auto potrebuje servis. Rozpoznajú ich len skúsení vodiči

26.7.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: shutterstock.com/Memory Stockphoto). Ak sa vozidlo pravidelne vozí k mechanikovi na kontrolu, dá sa predísť väčšine problémov, ale nie všetkým. Preto…

Audi vsádza na plug-in hybridy. Pred elektromobilitou však nevidí cestu späť

26.7.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@AutoTraderTV). Audi stále plánuje prejsť na čisto elektrické vozidlá od roku 2033. Predstavitelia nemeckej značky však pripúšťajú, že spaľovací motor…

MG sa približuje k továrni v Európe. Ide o tri lokality

26.7.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@debsvault7172). Čínsky konglomerát SAIC, ktorý vlastní okrem iného aj MG, sa snaží postaviť svoju prvú európsku továreň. Zatiaľ sa ako…

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov