Šport, Správy,

Carlos Sainz nebude štartovať na Veľkej cene Saudskej Arábie. Jazdec Ferrari podstúpi operáciu

9.3.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: shutterstock.com/Jay Hirano Photography). Carlos Sainz nebude štartovať na Veľkej cene Saudskej Arábie, druhom kole tohtoročných majstrovstiev sveta formuly 1. Jazdec Ferrari sa údajne už niekoľko...

9.3.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: shutterstock.com/Jay Hirano Photography).

Carlos Sainz nebude štartovať na Veľkej cene Saudskej Arábie, druhom kole tohtoročných majstrovstiev sveta formuly 1. Jazdec Ferrari sa údajne už niekoľko dní necíti dobre, a preto sa nezúčastnil na stredajšom mediálnom tréningu. Vo štvrtkových tréningoch nemohol pohodlne jazdiť a dnes sa ukázalo, že bude potrebná operácia.

Carlos Sainz nebude štartovať na Veľkej cene Saudskej Arábie
Foto: shutterstock.com/Jay Hirano Photography

Carlos Sainz počas tohto víkendu nenastúpi

Jazdec Ferrari podstúpi operáciu slepého čreva, čo si vyžiada jeho odstúpenie z Veľkej ceny Saudskej Arábie. Španiela za volantom Ferrari nahradí juniorský jazdec talianskeho tímu Oliver Bearman. Pre mladého pretekára to bude pomerne nečakaný debut vo Formule 1.

Sainz sa už na začiatku týždňa necítil dobre. Štvrtkových tréningov sa však zúčastnil a v druhom tréningu dosiahol siedmy najrýchlejší čas tréningu. Napriek tomu oznámil, že po „náročných“ 24 hodinách nedokázal jazdiť s vozidlom na limite. Včera vyšlo najavo, že 29-ročný Španiel musel podstúpiť operáciu slepého čreva.

Vo vyhlásení spoločnosti Ferrari sa uvádza:

– Carlos Sainz musí podstúpiť operáciu slepého čreva. Od tretieho tréningu až do konca víkendu ho nahradí rezervný jazdec Oliver Bearman. Oliver sa preto počas tohto kola Formule 2 nezúčastní na žiadnych ďalších aktivitách. Naša rodina želá Carlosovi skoré uzdravenie.

Veľmi náročných posledných 24 hodín

Po štvrtkových tréningoch Carlos Sainz povedal:

– Ak mám byť úprimný, posledných 24 hodín bolo pre mňa veľmi náročných. Som rád, že som splnil dnešný plán, ale určite to bol jeden z najťažších dní za volantom vozidla F1. Táto trať generuje veľmi vysoké preťaženia. Teraz si potrebujem oddýchnuť.

Oliver Bearman, 18-ročný Brit, bol tento víkend určený ako rezervný jazdec talianskeho tímu
Foto: youtube.com/@SkySportsF1

Oliver Bearman, 18-ročný Brit, bol tento víkend určený ako rezervný jazdec talianskeho tímu. Teraz naskočí do vozidla Ferrari, hoci mal šancu na veľmi dobrý výsledok aj v F2. Vo štvrtkovej kvalifikácii sa mu podarilo získať pole position pre tím z Brém.

Bearman je členom akadémie mladých jazdcov a už testoval vozidlo tímu Formule 1. V minulom roku sa objavil aj v prvom voľnom tréningu tímu Haas v Mexiku a Abú Zabí, kde si počínal veľmi dobre.

„Ollie“ je pripravený na svoj debut v F1

Oliver Bearman ešte v Abú Zabí povedal:

– Viem, že budem pripravený. Viem, že na to mám. Samozrejme, príprava bude veľmi dôležitá. V prvom rade budem musieť odviesť dostatočne dobrú prácu, aby som prešiel prvou etapou. Ale nepochybujem o tom, že ak budem povolaný, budem pripravený jazdiť.

Predpisy Formuly 2 zakazujú jazdcom štartovať na podujatiach F2 aj F1 súčasne. To znamená, že Prema bude musieť stiahnuť vozidlo Bearman napriek skvelému kvalifikačnému výsledku.

Redakcia Auto trendy.

Súvisiace články:

Toto vozidlo je pripravené skrotiť túžby najlepších vodičov na svete. Nové bezpečnostné vozidlo v F1

Kto bude mať prístup k F1? Nova tlačí na slovenských operátorov


Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.



Najčítanejšie

Odporúčame

Donald Trump o elektromobiloch. Nazýva ich „podvodom“

26.7.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@fox9). Donald Trump rozhodne nepatrí k zástancom elektrifikácie regulovanej dotáciami a predpismi. Kandidát na prezidenta USA oznamuje, čo sa v…

Nemecké letisko zablokovali klimatickí aktivisti. Vytvorila sa niekoľkokilometrová zápcha

26.7.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: x.com/fl360aero). Ďalšie nemecké letisko má problémy s odletmi. Za všetko môžu klimatickí aktivisti, ktorí nelegálne vstúpili na letisko a nalepili…

Menšia uhlíková stopa a úspory? Únia prišla s novým riešením. Ide o výmenu pneumatík

25.7.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@CNET). Do platnosti vstúpilo nové nariadenie EÚ, ktoré má vodičov povzbudiť, aby v záujme ochrany životného prostredia menej často menili…

Od augusta bude možné jazdiť s jednodňovou diaľničnou známkou. Ročná končí.

25.7.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: NDS). Národná diaľničná spoločnosť oficiálne spustila predpredaj jednodňovej diaľničnej známky. Novú diaľničnú známku si motoristi môžu zakúpiť už dnes, no…

Číňania útočia, ale do roku 2030 môže z krajiny zmiznúť viac ako 100 značiek, varujú analytici

25.7.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@AutoPrime51). Pripravuje sa pohroma čínskych automobilových značiek? Podľa analytikov spoločnosti AlixPartners bude do roku 2030 ziskových len 19 z viac…

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov