Zaujímavosti,

Ukradnuté Ferrari Gerharda Bergera sa našlo po takmer 30 rokoch

8.3.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@PistonHeadsTV). Londýnska polícia našla Ferrari F512M Testarossa ukradnuté pred takmer 30 rokmi. Vozidlo, ktoré sa stalo obeťou zlodejov v roku 1995, patrilo známemu pretekárovi Gerhardovi...

8.3.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@PistonHeadsTV).

Londýnska polícia našla Ferrari F512M Testarossa ukradnuté pred takmer 30 rokmi. Vozidlo, ktoré sa stalo obeťou zlodejov v roku 1995, patrilo známemu pretekárovi Gerhardovi Bergerovi. Ako sa ukázalo Ferrari F512M Testarossa bolo väčšinu času v Japonsku.

Unikátne vozidlo ukradli pred takmer 30 rokmi počas Veľkej ceny San Marína 1995.
Foto: youtube.com/@PistonHeadsTV

Londýnskym policajtom sa podarilo vyriešiť dlhoročnú krádež exotického Ferrari F512M Testarossa. Unikátne vozidlo ukradli pred takmer 30 rokmi počas Veľkej ceny San Marína 1995. Jeho majiteľom bol slávny rakúsky pretekár Gerhard Berger. Ďalšie Ferrari, ktoré patrilo francúzskemu jazdcovi formuly 1, ukradli spod hotela, kde bol pretekár ubytovaný.

Výrobca sám prispel k nájdeniu Ferrari

Londýnsku políciu vraj na stopu vozidla priviedla správa od talianskeho výrobcu. Ferrari totiž v roku 2023 kontrolovalo vozidlo, ktoré kúpil americký kupujúci prostredníctvom britského sprostredkovateľa. Vyšetrovanie talianskych inšpektorov odhalilo, že vozidlo bolo pravdepodobne ukradnuté.

Po získaní podrobných informácií o vozidle sa londýnski policajti rozhodli zistiť, odkiaľ vlastne pochádza. Bolo zistené, že auto na predaj patrilo slávnemu pretekárovi. Vyšetrovanie odhalilo, že po krádeži v roku 1995 auto rýchlo previezli do Japonska, kde sa nachádzalo väčšinu času.

Osud chcel, že takmer 30 rokov po krádeži sa auto opäť objavilo na stránke s inzerátmi. Následne ho previezli do Spojeného kráľovstva. Po úradnom potvrdení, že Ferrari patrí rakúskemu vodičovi, policajti auto zhabali.

Ukradnuté Ferrari v hodnote takmer 350 000 libier bolo odcudzené pred viac ako 28 rokmi. Naše vyšetrovanie bolo ukončené len za štyri dni. Všetko vďaka dobrej a rýchlej spolupráci s Národnou kriminálnou agentúrou a talianskym výrobcom.

– hrdo informoval policajt, ktorý viedol vyšetrovanie.

Ukradnuté Ferrari bolo nájdené v spolupráci s talianskym výrobcom.
Foto: youtube.com/@PistonHeadsTV

Ferrari F512M Testarossa je motoristickou legendou

Ferrari F512M Testarossa je jednou z talianskych automobilových ikon. Auto uviedli na trh na jeseň roku 1994. Išlo o vývoj jeho legendárneho predchodcu, ktorý na dlhé roky zapálil srdcia fanúšikov výkonných a superrýchlych automobilov.

Najnovšia verzia slávneho vozidla prešla radikálnym vylepšením. Vďaka tomu sa pomer výkonu a hmotnosti výrazne zlepšil, rovnako ako aj štýl. Súčasne sa stále usilovali zachovať pôvodný dizajn Pininfarina. Senzačný dizajn so „žalúziami“ na bokoch karosérie zostáva dodnes skutočnou ikonou.
Ferrari F512M sa vyznačovalo zvýšeným výkonom, ktorý bol výsledkom mierne upraveného agregátu V12. Vozidlo zrýchlilo z 0 na 100 km/h za 4,7 sekundy a následne dokázalo dosiahnuť maximálnu rýchlosť až 315 km/h.

Redakcia Auto trendy.

Súvisiace články:

Tri štarty Ferrari v roku 2024 – Taliani odhaľujú svoje plány

Obrovské bonusy pre zamestnancov Ferrari. To je odmena za rekordný rok


Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.



Najčítanejšie

Odporúčame

Komplikovaná akcia v Baltimore. Takto chcú oslobodiť loď

17.5.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@ABC7Chicago). Kontrolovaná likvidácia sa má vykonať v Baltimore. Očakáva sa, že táto akcia umožní oddeliť zvyšky mosta Key od poškodeného…

Vodiči spali na parkovisku. Skončilo to vysokými pokutami a zabavením všetkých vozidiel

17.5.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@untrr2011). Mnohí ľudia, ktorí pracujú za volantom, majú 45 hodín na odpočinok. Niektorí však nevedia, že za noc strávenú vo…

MIT odhaľuje hodváb blokujúci hluk. Je tenký ako vlas

18.5.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@InsiderTech). Vedci vyvinuli špeciálnu hodvábnu tkaninu, tenšiu ako ľudský vlas, ktorá je ideálna na tlmenie hluku. Podľa nich sú možnosti…

Facelift Seatu Leon: Kompakt dostane nový pohon PHEV s elektrickým dojazdom viac ako 100 km

17.5.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@autogefuehl). Seat predstavil nový facelift modelu Leon 2024. Vozidlo dostalo nové motory a vylepšený interiér. Seat predstavil nový facelift modelu…

Ţiriac Collection sa stretáva s automobilovými nadšencami na POLI AutoFEST 2024

17.5.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@Shmee150). Ţiriac Collection pozýva automobilových nadšencov na nový ročník POLI AutoFESTU, ktorý sa uskutoční 17. - 19. mája 2024. Najvýznamnejší…

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov